.
Κατηγορία CFMOTO
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 08:53

CFMOTO NK800 – Νέο Streetfighter με αυστριακή καρδιά

Προ ημερών παρουσιάστηκε στην Κίνα ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο γυμνό μοντέλο, του οποίου ο κινητήρας είναι παραπάνω από γνώριμος.

Ο λόγος για το ΝΚ800 -ή C22 αν προτιμάτε την κωδική του ονομασία. Η πρωτότυπη έκδοση προπαραγωγής είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή, έχοντας εξαρτήματα που μάλλον δεν θα δούμε στην όποια μορφή παραγωγής του μεγάλου αδερφού του ΝΚ650.

Αν αφαιρέσουμε όμως την εξάτμιση της SC Project και την εκτενέστατη –αν όχι άκρατη- χρήση ανθρακονήματος σε πίσω ζάντα, προστατευτικά κινητήρα κτλ, τότε έχουμε σαφώς πιο ρεαλιστικό για το δρόμο μοντέλο. Η πλάγια όψη της μοτοσυκλέτας «φωνάζει» 790 Duke, από το οποίο έρχεται και ο κινητήρας, βαδίζοντας στην ίδια λογική του 800ΜΤ με τα On/Off μοντέλα της πορτοκαλί εταιρείας.

Μπροστά από το εντυπωσιακό πολυόργανο με τη μορφή έγχρωμης οθόνης συναντάμε ένα φανάρι που «προσπαθεί» σχεδιαστικά να τραβήξει κοινό και από την πλευρά των MT της Yamaha. Ακόμα, το εμπρός φτερό θυμίζει Husqvarna Nuda, κάτι που μόνο κακό δεν είναι. Όπως είναι αναμενόμενο, όλοι οι φωτισμοί είναι LED, ενώ επιστρέφοντας στο σχεδιαστικό κομμάτι, δε μπορούμε να μην ξεχωρίσουμε το μονόμπρατσο ψαλίδι αλλά και τις πινελιές που είναι της «μοδός», όπως τα αεροδυναμικά φτεράκια (Winglets).

Σαν concept, το C22 μας θυμίζει το πως ήρθε στη ζωή και το SR450, οπότε μέσα στην επόμενη διετία δεν θα ήταν υπερβολή να περιμένουμε μια αντίστοιχα πολιτική εκδοχή του ΝΚ800 και -γιατί όχι;- μια μεγαλύτερη έκδοση του supersport μοντέλου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon