.
Κατηγορία CCM
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 17:43

CCM Spitfire Bobber

 

Αποκαλύφθηκε στο βρετανικό σαλόνι μοτοσυκλέτας

H CCM Motorcycles παρουσίασε στο βρετανικό σαλόνι μοτοσυκλέτας το νέο μέλος της οικογένειας Spitfire, το Spitfire Bobber. Μια χειροποίητη, υπέρ-ελαφριά μοτοσυκλέτα σε νέο-ρετρό στιλ, που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό.

Οι μοτοσυκλέτες Bobber, ή «Bob-job» γεννήθηκαν στις Η.Π.Α. το 1930, από αναβάτες που έγδυναν και… πετσόκοβαν τις μοτοσυκλέτες τους, αφαιρώντας οτιδήποτε θεωρούσαν περιττό για να δημιουργήσουν μινιμαλιστικές κατασκευές.

ccm spitfire bobber 5

Έτσι και το Bobber της CCM που παρουσιάστηκε επίσημα από τη βρετανική εταιρεία, παίρνει ως βάση το Spitfire, μια ήδη μινιμαλιστική και ελαφριά μοτοσυκλέτα, προσθέτοντας στιλιστικά στοιχεία που φέρνουν στο μυαλό τις μέρες του 1930.

ccm spitfire bobber 1

Στοιχεία όπως η… αιωρούμενη σέλα του αναβάτη (δεν υπάρχει πρόβλεψη για συνεπιβάτη), το τιμόνι με την κλίση προς τα πίσω, το χαμηλότερο ύψος στις αναρτήσεις,

ccm spitfire bobber 3

(δώστε βάση στο πίσω αμορτισέρ αερίου που ΔΕΝ έχει ελατήριο!),

ccm spitfire bobber 2

τα διπλά και χαμηλά τοποθετημένα τελικά εξατμίσεων,

ccm spitfire bobber 4

και τα χοντρά ελαστικά με τη λευκή ρίγα στα πλαϊνά τους.

Το Bobber διαθέτει το ίδιο ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο και ατσάλινο σωληνωτό ψαλίδι με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, γεγονός που του χαρίζει bonus διαφορετικότητας, και ομορφιάς. Ίδιος είναι και ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 600 κ.εκ. και 55 hp.

ccm spitfire bobber 7

Το βάρος της μοτοσυκλέτας βρίσκεται στα… 135 στεγνά κιλά, με το Bobber να έχει λόγο ίππων ανά κιλό στο 0,41!

Το Bobber θα βγει προς πώληση, σε περιορισμένο αριθμό μοτοσυκλετών.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 17:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon