.
Κατηγορία CCM
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 13:03

CCM RAF100 Spitfire – Περιορισμένης παραγωγής μοντέλο

Mε σαφείς αναφορές στην βρετανική πολεμική αεροπορία

Η CCM παρουσίασε την special έκδοση ενός μοντέλου που ήταν ήδη χαρακτηρισμένο ως “περιορισμένης παραγωγής”, του Spitfire Bobber. Πρόκειται για το CCM RAF100 Spitfire, που αποτείνει φόρο τιμής στην βρετανική πολεμική αεροπορία και στα επιτεύγματα της, κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.

Ως σημείο αναφοράς, χρησιμοποιήθηκε φυσικά το καταδιωκτικό Spitifire της Supermarine, το πιο γνωστό αεροσκάφος των Βρετανών στον ΒΠΠ. Η μοτοσυκλέτα φέρει στυλιστικά στοιχεία εκείνης της εποχής, όπως τα ελαστικά με την λευκή ρίγα στο προφίλ τους και το παράλληλο με το μπροστινό φτερό πινακιδάκι. Ένα set από μαλακές, δερμάτινες και  χειροποίητες πλαϊνές βαλίτσες αλλά και μια επίσης δερμάτινη λωρίδα που διατρέχει το ρεζερβουάρ καταλήγοντας σε μια πρακτική θήκη – “τσέπη”, είναι άλλα δύο στοιχεία ποτυ τονίζουν το ρετρό και νοσταλγικό ύφος της κατασκευής.

ccm raf100 1

Το ρεζερβουάρ, όπου είναι και το μοναδικό σημείο της μοτοσυκλέτα όπου εφαρμόζεται βαφή, έχει τo χρώμα του πρωτότυπου αεροσκάφους Supermarine Spitfire K5054, ενώ οι ασπρόμαυρες λωρίδες, είναι μια αναφορά στους αντίστοιχους χρωματισμούς που έφεραν τα συμμαχικά αεροσκάφη που επιχειρούσαν στην απόβαση στην Νορμανδία, προκειμένου να αναγνωρίζονται καλύτερα από τις φίλiες δυνάμεις.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την standard έκδοση του Spifrire Bobber δεν έχουν αλλάξει. Το RAF100 πρόκειται να κατασκευαστεί σε 100 κομμάτια, με την τιμή τoυ να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί, αυτό που γνωστοποιήθηκε όμως, είναι ότι 1000 λίρες από κάθε μοτοσυκλέτα που  θα πωλείται, θα δίνονται στο ταμείο αγαθοεργιών της RAF, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για καλό σκοπό.

Από φωτογραφίες, δυστυχώς η CCM δεν έχει δώσει ακόμα στην δημοσιότητα, υπάρχουν όμως δυο σχετικά video:  



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 13:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « CCM Spitfire Bobber CCM Foggy Edition Spitfire 2019 - EICMA »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon