.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 14:04

BMW Motorrad Concept Lac Rose

 

Φόρος τιμής στις BMW GS του Dakar των eighties

 

To Lac Rose είναι ένα πανέμορφο concept μοντέλο της BMW Motorrad, concept που αποτίει φόρο τιμής στις αγωνιστικές BMW GS του Dakar των eighties.

lac rose 16

Το συγκεκριμένο μοντέλο, που έχει ως βάση το BMW R nineT, δημιουργήθηκε για να παρουσιαστεί στο φεστιβάλ Custom μοτοσυκλετών και Surf, Wheels & Waves του 2016 που θα γίνει όπως κάθε χρόνο στο Biarritz της Γαλλίας.

lac rose 17

Lac Rose είναι το όνομα του τελευταίου stage του original Paris-Dakar Rally, στην λίμνη ροζ αλατιού (Lac Rose - ροζ λίμνη) Retba της Σενεγάλης, 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Dakar, και λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από την ακτή του Ατλαντικού.

lac rose 18

Το θρυλικό Paris-Dakar τερμάτιζε εδώ, μετά από όλη την απίστευτη ταλαιπωρία της ερήμου. Το βάθρο των νικητών βρισκόταν στην ακτή, με τις εργοστασιακές BMW, βελτιωμένες για το Dakar από την HPN, να κερδίζουν τη νίκη 3 φορές στη σειρά στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

lac rose 20

Ο Gaston Rahier πήρε την τρίτη νίκη το 1985, με τον αριθμό 101 στα numberplates του (φωτό άνω, από το αρχείο του Bikeit).

lac rose 19

Το concept Lac Rose θέλει να μοιάσει ακριβώς σε αυτή τη θρυλική αγωνιστική μοτοσυκλέτα εκτός δρόμου της BMW, κομπλέ με την λευκή-πορτοκαλί βαφή. Εκεί που αλλάζουν τα πράγματα είναι στους χορηγούς, καθώς το λογότυπο του μεγάλου χορηγού "τσιγαρά" Marlboro, αλλά και εκείνο του Playboy, αντικαταστάθηκαν από το όνομα του μοντέλου - Lac Rose. 

lac rose 3

Για να αποκτήσει τον πολυπόθητο off-road Adventure χαρακτήρα (οπτικά τουλάχιστον), το R nineT δέχθηκε μια όμορφη μασκούλα με ζελατίνα, ρεζερβουάρ μεγάλης χωρητικότητας, χούφτες στο τιμόνι, μονόσελο και στρογγυλά numberplates (με τον αριθμό 101 φυσικά) στη γυμνή ουρά, φυσούνες στο πιρούνι, κάγκελα και ποδιά στον αερόψυκτο κινητήρα, ελαστικά με τακούνια, Road book holder (!), και τσαντάκι στο πίσω μέρος.

lac rose 6

Νέα είναι τα καλύμματα των κεφαλών, διαφορετικό το τελικό (το original είχε 2), ενώ η BMW σχεδίασε και στολή αλλά και κράνος στα χρώματα της μοτοσυκλέτας!

lac rose 1

Φυσικά δεν πρέπει να παρασυρθούμε, νομίζοντας πως το R nineT απέκτησε ξαφνικά καθαρόαιμες χωμάτινες Rally δυνατότητες, καθώς ούτε οι σχεδιαστές ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, ενώ είναι εμφανές πως καμία σχέση δεν έχουν οι διαδρομές των αναρτήσεων του χαμηλού Lac Rose, με το πανύψηλο Dakar bike.

lac rose 4

Παρόλα αυτά, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, και μακάρι η BMW να βγάλει σε κιτ τα εξαρτήματα που χρειάζονται για να μετατρέψει κανείς το R nineT του σε Lac Rose.

lac rose 12

Η επίσημη παρουσίαση αναμένεται στο Wheels & Waves, 8-12 Ιουνίου 2016.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 23:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon