.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 13:18

BMW R 5 Hommage - Vintage meets Custom

 

Custom μοτοσυκλέτα με βάση το θρυλικό R5, κομπλέ με... υπερσυμπιεστή!

 

Για να γιορτάσει την 80η επέτειο από την παρουσίαση της επαναστατικης R5, στα τέλη της δεκαετίας του 1930, η BMW Motorrad παρουσίασε στην εκδήλωση Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016 την εντυπωσιακή custom 'R5 Hommage' που παντρεύει Vintage & Custom στοιχεία, ενώ διαθέτει... υπερσυμπιεστή!

bmw r5 hommage 01

Πριν από 80 χρόνια, η BMW είχε παρουσιάσει την R5. Με έμπνευση από την αγωνιστική μοτοσυκλέτα των 500 κ.εκ. του 1935, ήταν μια από τις πλέον επαναστατικές τότε sport μοτοσυκλέτες, με ένα ολοκαίνουργιο και ελαφρύ πλαίσιο.  

bmw r5 hommage 12

Τώρα, το R5 Hommage αναμιγνύει την παράδοση της BMW και του R5, με στοιχεία της σύγχρονης custom σκηνής, ή όπως λέει και η BMW: "Vintage meets Custom"!

Μέσα στις προθέσεις των Βαυαρών ήταν να δείξουν το πόσο καλά ταιριάζουν ο κόσμος των ιστορικών μοτοσυκλετών με την custom σκηνή του σήμερα. 

bmw r5 hommage 15

Ας δούμε λίγα στοιχεία για την αρχική R5: Με δικύλινδρο Boxer κινητήρα 500 κ.εκ., τετράχρονο φυσικά, η R5 απέδιδε 24 hp / 5.500 rpm. Η κίνηση των βαλβίδων γινόταν με 2 εκκεντροφόρους, ενώ χάρη στο νέο πλαίσιο η μοτοσυκλέτα μπορούσε να πιάσει τελική ταχύτητα 135 χλμ/ώρα, κάτι που την έκανε σχεδόν το ίδιο γρήγορη με την R 17 των 750 κ.εκ. και 33 ίππων!

Γυρίζοντας στο παρών, για τη δημιουργία της Hommage, η BMW παρέδωσε ένα κινητήρα από R5, κομπλέ με το κιβώτιο της στα αδέλφια Ronny και Benny Noren, για να τον χρησιμοποιήσουν ως βάση για την custom μοτοσυκλέτα.

bmw r5 hommage 17

Το πλαίσιο, το ρεζερβουάρ, και το πίσω ατσάλινο φτερό είναι όλα μοναδικά κομμάτια, φτιαγμένα στο χέρι. Οι δημιουργοί του Hommage έδωσαν μεγαλύτερη κλίση στο πιρούνι, για να φαίνεται πως πρόκειται για custom μοντέλο, όμως στα υπόλοιπα τμήματα της μοτοσυκλέτας προσπάθησαν να κρατηθούν σε πνεύμα εποχής.

bmw r5 hommage 07

Πανέμορφη λεπτομέρεια τα "ανάποδα" λεβιέ φρένου και συμπλέκτη... όπως παλιά (αλλά ρυθμιζόμενα). 

bmw r5 hommage 08

Προσπερνώντας το ατελείωτο "καλλιτεχνικό" μπλα-μπλα του δελτίου τύπου της BMW, πρέπει να σταθούμε στον ειδικά σχεδιασμένο για την Hommage υπερσυμπιεστή! Ή μάλλον θα στεκόμασταν... αν η BMW μας έδινε ακριβή νούμερα ροπής και ιπποδύναμης. Δυστυχώς, οι Βαυαροί απλώς αναφέρουν πως η προσθήκη υπερσυμπιεστή "βελτιώνει την αρχική απόδοση των 26 hp, φέρνοντας την σε πιο σύγχρονα επίπεδα".

Νέες είναι οι εξατμίσεις, με γνώμονα τις σύγχρονες επιδόσεις, σύγχρονη και η πίσω ανάρτηση, σύγχρονα και τα φρένα, σε στιλ όμως που δεν ξεφεύγει από το κλασσικό.

bmw r5 hommage 16

Κλασσικό τέλος είναι και το χρώμα της μοτοσυκλέτας, μαύρο, με λευκή ρίγα, ενώ εντυπωσιακά είναι τα γυαλισμένα αλουμίνια στον κινητήρα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 20:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW K1600 Bagger - ανάμεσα σε 2 κόσμους BMW Motorrad Concept Lac Rose »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon