Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011 15:04

BMW R 1250 GS / LC - 2012

 

Η υγρόψυξη έρχεται!

 

 


Όπως πρώτο είχε ανακοινώσει το BikeIt τον Φεβρουάριο, αναφορικά με το νέο υγρόψυκτο GS, η BMW συνεχίζει να δοκιμάζει την νέα μοτοσυκλέτα. Αν και ο κυβισμός δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, και αναμένεται να φτάνει στα 1250cc, η νέα μοτοσυκλέτα συνελήφθη για μία ακόμη φορά, κοντά στο εργοστάσιο της εταιρίας, στην Γερμανία.

Νέα μοτοσυκλέτα

Φαίνεται ξεκάθαρα αυτή τη φορά ότι ο κινητήρας δεν διαθέτει ψύχτρες για την αποβολή της θερμοκρασίας, κάτι που έχει αναλάβει πλέον η υγρόψυξη. Παραμένει φυσικά boxer και το ψυγείο βρίσκεται τοποθετημένο μπροστά από τον κινητήρα. Είναι ωστόσο μικρό και δεν φαίνεται από την γωνία που βλέπουμε την μοτοσυκλέτα. Ο κινητήρας boxer έχει αποδείξει την αξιοπιστία του, είναι και δυνατός για την χρήση που προορίζεται, αφού παράγει 110 ίππους. Συνεπώς, η αλλαγή έρχεται αναγκαστικά για τον εναρμονισμό με τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 4, με τους χαμηλότερους ρύπους και στάθμη θορύβου.
Οπτικά το νέο GS φαίνεται τελείως νέο, με διαφορετικής σχεδίασης ρεζερβουάρ / περιφερειακά, διατηρεί ωστόσο τα ίδια συστήματα αναρτήσεων. Αλλαγές θα υπάρχουν όσον αφορά στον συμπλέκτη που θα είναι όπως αναμένεται υγρός πολύδισκος, ενώ η μετάδοση έχει μεταφερθεί στην αριστερή πλευρά, με την εξάτμιση να βγαίνει πλέον δεξιά.

Πολλές αλλαγές

Αλλαγή υπάρχει στο κουτί του φίλτρου αέρα το οποίο έχει μετακομίσει κάτω από το ρεζερβουάρ, για να έχει άμεση επικοινωνία με τις εισαγωγές καυσίμου, που βρίσκονται σε νέα θέση, πιο πάνω τοποθετημένες, ώστε να μην βρίσκουν στα πόδια του αναβάτη. Οι κούρμπες της εξάτμισης περνούν χαμηλά στους κυλίνδρους μιας και η υγρόψυξη επιτρέπει πλέον την τοποθέτησή τους εκεί, αφού διατηρεί την θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.
Νέα είναι και τα φρένα στο μπροστινό τμήμα, όπου έχουν τοποθετηθεί ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων.

Με το υποπλαίσιο να είναι νέο, όπως και την ζελατίνα του fering, συμπληρώνεται η εικόνα της νέας αναμενόμενης GS.

Μέχρι βέβαια να παρουσιαστεί επίσημα, κάτι άγνωστο για το 2012, ή 2013, οι πιστοί στους αερόψυκτους boxer μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι!

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW 2012 - Νέοι χρωματισμοί BMW Concept e Maxi-Scooter »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube