.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 20:45

BMW R nineT Scrambler 2016

 

Επιστροφή στα Scramblers!

 

 

Η κατηγορία Scrambler έχει γνωρίσει φανατικούς αναβάτες από αγωνιζόμενους σε αγώνες εποχής, απλούς χομπίστες , αλλά και ηθοποιούς - όλα αυτά, πίσω στις δεκαετίες ανάμεσα στο 1950, και 1970. Η κατηγορία των Scrambler έγινε διάσημη τότε για τις δυνατότητες των μοτοσυκλετών να οδηγούνται σε επαρχιακούς δρόμους, εθνικές οδούς, πόλη, αλλά και στα βουνά και σε κάθε λογής χωματόδρομους.

Εξήντα χρόνια ιστορίας

Το νέο BMW R nineT Scrambler έρχεται να προσφέρει απλότητα στην κατηγορία, θυμίζοντας την ιστορία της BMW Motorrad στα μοντέλα Scrambler: Το 1951, παρουσιάστηκε το BMW R 68 στην έκθεση International Bicycle and Motorcycle Fair IFMA στην Φρανκφούρτη, με εξάτμιση δύο σε μία, όπως ακριβώς χρησιμοποιούσε ο αγωνιζόμενος θρύλος της BMW Motorrad, Georg "Schorsch" Meier.

Με την standard μορφή της R 68 να έχει εξάτμιση τοποθετημένη σε χαμηλό σημείο, η συγκεκριμένη, ήταν διαθέσιμη μέσω των αξεσουάρ της BMW Motorrad.
Αυτή η εξάτμιση, που βρίσκεται τοποθετημένη στο νέο R nineT Scrambler, θυμίζει έντονα εκείνη την εποχή, με έναν διαφορετικό τρόπο. Με δύο τελικά εξαγωγής τοποθετημένα κοντά στην μοτοσυκλέτα, θυμίζει μοτοσυκλέτα Scrambler ''εποχής'', προσφέρει καθαρό ήχο boxer, ενώ καλύπτει τις προδιαγραφές θορύβου ECE R41-04.

Ήταν άλλωστε τα πάντα που τόνιζαν τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, με την τεχνολογία και ποιότητα της BMW. Τώρα, μαζί με το R nineT Roadster, η νέα BMW Scrambler σηματοδοτεί την κληρονομιά της BMW Motorrad σε έναν νέο κόσμο.

Η νέα BMW Scrambler βασίζεται στην R nineT Roadster που είδαμε πέρσι, και χρησιμοποιεί τον ίδιο αεροελαιόψυκτο boxer κινητήρα, χωρητικότητας 1170 κυβικών εκατοστών, απόδοσης 110 ίππων στις 7.750σ.α.λ., με ροπή στα 11,6kg στις 6.000σ.α.λ. Με νέα χαρτογράφηση στην ηλεκτρονική ανάφλεξη, αλλά και σύστημα τροφοδοσίας που περιλαμβάνει φίλτρου ενεργού άνθρακα, πληροί τις απαιτήσεις της κατηγορίας ρύπων EU4.

Βάση για μετατροπές

Η BMW στοχεύει να προσφέρει με το νέο Scrambler, όπως και με το R nineT, την βάση για μετατροπές και customizing, ανάλογα με τα γούστα του κάθε αναβάτη. Μία σειρά από αξεσουάρ έχει σχεδιαστεί ειδικά γι' αυτό το σκοπό.

Η BMW εκπλήσσει με την επιλογή του μπροστινού συστήματος το οποίο είναι συμβατικό, τηλεσκοπικό, με φυσούνες, ''εποχής'' θα λέγαμε, και ταιριάζει άριστα στον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Η διαδρομή του βρίσκεται στα 125 χιλιοστά. Πίσω, η ανάρτηση είναι Paralever με μονό αμορτισέρ, όπως και στις υπόλοιπες BMW μοτοσυκλέτες, με διαδρομή 140 χιλιοστά.

Οι τροχοί χυτοί αλουμινένοι τροχοί 19-17 ιντσών, τονίζουν τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, προσφέροντας παράλληλα πολλές επιλογές τοποθέτησης για ασφάλτινα ή χωμάτινα ελαστικά (120/70-19 170/60-17).
Το πλαίσιο, είναι παρόμοιο με τους R nineT Roadster, βασικός παράγοντας στις μετατροπές των μοτοσυκλετών - απλό, λιτό, και απέριττο. Με σωλήνες στρογγυλής διατομής, με τον κινητήρα ως ενεργό τμήμα, θα παίξει σημαντικό ρόλο στις μετατροπές, χωρίς να απαιτεί κάποια αλλαγή.
Το τμήμα του συνεπιβάτη μπορεί να αφαιρεθεί, έτσι ώστε η νέα R nineT Scrambler να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον αναβάτη μόνο.

Οδήγηση με στυλ

Η γεωμετρία της Scrambler άλλωστε είναι τέτοια ώστε να τοποθετεί το βάρος μπροστά, για καλύτερη αίσθηση και ευελιξία στις στροφές.
Συνδυάζει την εποχή με την τεχνολογία, διαθέτοντας σύστημα φρεναρίσματος ABS στον standard εξοπλισμό, με τετραέμβολες δαγκάνες σε δίσκους 320 χιλιοστών για μπροστά, και δαγκάνα δύο εμβόλων, σε δίσκο 265 χιλιοστών για πίσω.

Η όρθια θέση οδήγησης, το αναλογικό ταχύμετρο, ο στρογγυλός προβολέας, η σέλα με το δερμάτινο look σε καφέ χρώμα, προσφέρουν στυλ, σε συνδυασμό με το 17λιτρο ρεζερβουάρ με τα αλουμινένια πλαϊνά και τους αεραγωγούς στην δεξιά πλευρά.
Το νέο BMW R nineT Scrambler είναι διαθέσιμο σε μεταλλικό ασημί χρώμα Monolith metallic matt, με μαύρα μεταλλικά μέρη, στο πλαίσιο, ψαλίδι, τροχούς, βάσεις κινητήρα, κ.α.

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες σχεδίασης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Στατικές φωτογραφίες

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 23:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW R nineT Scrambler. Αποκάλυψη! - Video BMW F 700GS 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon