.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 26 Μαϊος 2014 11:56

BMW Concept Roadster 2015

Παρουσιάστηκε σαν Concept!

 

Ένα νέο μοντέλο παρουσίασε η BMW, το Concept Roadster, στην εκδήλωση Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2014, στο ίδιο σημείο όπου είχε γίνει και η παρουσίαση του Concept NineT – το οποίο ήδη βρίσκεται στις βιτρίνες!

Κορυφαία σχεδίαση

Το νέο Concept Roadster βασίζεται στον νέο υγρόψυκτο boxer κινητήρα της BMW, χωρητικότητας 1170 κυβικών εκατοστών και απόδοσης 125 ίππων στις 7.750σ.α.λ. ο οποίος διαθέτει 12,8 χιλιόγραμμα ροπής στις 6.500σ.α.λ. Ο νέος κινητήρας, εδραζεται πάνω σε κανονικό πλαίσιο χωροδικτύωμα, όπως γίνεται και με τα νέα R 1200GS ενώ και η ανάρτησή του είναι διαφορετική στο μπροστινό τμήμα, αφού έχει τοποθετηθεί ένα ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της Ohlins με την ονομασία FGR.
Πίσω παραμένει το σύστημα Paralever μιας και χρησιμοποιείται ο άξονας μετάδοσης του R1200GS αλλά δεν είναι γνωστή η μάρκα του προμηθευτή. Κορυφαία περιφερειακά συνθέτουν αυτό το πανέμορφο Roadster που καταφέρνει να συνδυάζει τις γραμμές του NineT με του S1000R, του νέου naked της BMW, ιδιαίτερα στο πίσω τμήμα.

Τα πλαστικά περιφερειακά είναι “γραμμωμένα” και στυλάτα, ενώ το πίσω τμήμα που διαθέτει και σέλα για τον συνεπιβάτη, είναι μικρό σε μέγεθος. Ο προβολέας μπροστά είναι μοναδικός σε σχεδίαση και χρησιμοποιεί λάμπες LED, το υποπλαίσιο είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο όντας ένα μοναδικό χειροποίητο κομμάτι, ενώ η σέλα διαθέτει κάλυμμα από Alcadara.

Χαρούμενες πινελιές


Τις ματιές κλέβει το χειροποίητο τελικό εξαγωγής που βγαίνει στην δεξιά πλευρά, αλλά και η καρίνα μέσα στην οποία βρίσκεται το τελικό του ενός κυλίνδρου!
Φυσικά τα φρένα της Brembo εντυπωσιάζουν, με χυτές δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης της Brembo για μπροστά, να φροντίζουν για το φρενάρισμα.

Χαρούμενη πινελιά φυσικά οι ξύστρες (γλύστρες ουσιαστικά… ) για τους κυλίνδρους ώστε να γλυστρούν στην άσφαλο, με κίτρινη φλούο βαφή. Το ίδιο χρώμα μπορείς να βρεις και στα προστατευτικά των ψυγείων.
Ας ελπίσουμε, όπως είδαμε και στην περίπτωση του NineT και αυτό το Roadster να πάρει τον δρόμο για την παραγωγή!

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες σχεδίασης

Φωτογραφίες σχεδίων

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαϊος 2014 23:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW S325 R 2016 BMW R 1200GT 2015 – Εθεάθη η νέα τουριστική Boxer! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon