.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 13:15

BMW R 1250 RS 2019 – EICMA

Μεγαλύτερο μοτέρ, ανανεωμένη σχεδίαση

Το RS φόρεσε επίσης το νέο μεγαλύτερο και ισχυρότερο boxer κινητήρα, ο οποίος, πέρα από τις βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με την μονάδα που αντικαθιστά, προσφέρει στη μοτοσυκλέτα των Βαυαρών, μειωμένους εκπεμπόμενους ρύπους αλλά και χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης.

Ειδοποιός διαφορά μεταξύ του απερχόμενου και του νέου RS είναι φυσικά το φέρινγκ που παρουσιάζεται πλήρως ανασχεδιασμένο. Τα ασύμμετρα φωτιστικά σώματα που χαρακτήριζαν την μοτοσυκλέτα πριν έχουν αντικατασταθεί από άλλα εντελώς νέας σχεδίασης, ενώ η σχεδίαση του φέρινγκ και των πλαϊνών πλαστικών του προσθέτει επιπλέον δυναμισμό στη σχεδίαση του R 1250 RS. Οι προβολείς είναι πλέον LED, όχι όμως και τα φώτα ημέρας με την επιλογή LED και για αυτά να ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό.

«Εντός» του φέρινγκ, από τη θέση του αναβάτη, δεσπόζει η νέα στάνταρ έγχρωμη οθόνη TFT με διαγώνιο στις 6,5 ίντσες που ήρθε για να αντικαταστήσει την προηγούμενο πίνακα πληροφοριών. Η συνδεσιμότητα με το smartphone σας είναι πλέον εφικτή, μέσω Bluetooth.

Ο ανανεωμένος και μεγαλύτερος σε χωρητικότητα boxer κινητήρας (1.254 κ.εκ. έναντι 1.170 κ.εκ.) φέρει και σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων εισαγωγής ShiftCam για πιο μεστή απόδοση σε όλη το φάσμα λειτουργίας, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου  (περίπου 4% σε σχέση με πριν) αλλά και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Η ισχύς του ανέρχεται στους 136 ίππους στις 7.750 σ.α.λ. (+ 11 ίπποι σε σχέση με πριν) και η ροπή αγγίζει πλέον στα 14,58 κιλά στις 6.250 σ.α.λ. Η BMW αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ροπή παραμένει πάνω από 10 κιλά μεταξύ 2.000-8.250 σ.α.λ. Ανασχεδιασμένη παρουσιάζεται και η εξάτμιση, ενώ ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος και φέρει και λειτουργία υποβοήθησης στη μανέτα, όπως ακριβώς και στα νέα R 1250 GS/Adventure.

Στον πλούσιο προαιρετικό εξοπλισμό της R 1250 RS θα βρει κανείς μεταξύ άλλων την νέα ημι-ενεργητική ανάρτηση της BMW, επιπλέον προγράμματα λειτουργίας (Road και Rain στην στάνταρ έκδοση) για κινητήρα και ηλεκτρονικά και φυσικά τον εξοπλισμό ταξιδιού που περιμένει κανείς από μία μοτοσυκλέτα της γερμανικής εταιρίας.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τύπος: Τετράχρονος, 2Κ boxer, 4β, 2ΕΕΚ 

Χωρητικότητα: 1.258 κ.εκ.

Ισχύς: 136 ίπποι / 7.750 σ.α.λ.

Ροπή: 14,58 kg-m / 6.250 σ.α.λ.

Βάρος: 243 κιλά (χωρίς καύσιμο)

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 15:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW R 1250 GS Adventure 2019 - EICMA BMW R 1250 R 2019 – EICMA »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon