.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 13:10

BMW R 1250 GS Adventure 2019 - EICMA

Ισχυρότερο από ποτέ το νέο Adventure

Το R 1250 GS Adventure είναι γεγονός και έρχεται να προσθέσει την απόλυτη επιλογή περιπέτειας στην γκάμα της γερμανικής εταιρίας για τους ταξιδιώτες που τα θέλουν όλα και έχουν παράλληλα πιο σοβαρές βλέψεις για κίνηση στο χώμα.

Το νέο Adventure, μετά και το νέο R 1250 GS επωφελείται από την πιο πρόσφατη αναβάθμιση του boxer κινητήρα της γερμανικής εταιρίας, ο οποίος, πέρα από την μεγαλύτερη χωρητικότητά του (1.254 κ.εκ. έναντι 1.170 κ.εκ.) φέρει και σύστημα μεταβλητού χρονισμού εκκεντροφόρων για πιο μεστή απόδοση σε όλη το φάσμα λειτουργίας, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου  (περίπου 4% σε σχέση με πριν) αλλά και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Η ισχύς του ανέρχεται στους 136 ίππους στις 7.750 σ.α.λ. (+ 11 ίπποι σε σχέση με πριν) και η ροπή έχει εκτοξευτεί στα 14,58 κιλά στις 6.250 σ.α.λ. Η BMW αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ροπή παραμένει πάνω από 10 κιλά μεταξύ 2.000-8.250 σ.α.λ. Ανασχεδιασμένη παρουσιάζεται και η εξάτμιση, ενώ ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος και φέρει και λειτουργία υποβοήθησης στη μανέτα.

Το μοτέρ με τον αντικραδασμικό άξονα συνοδεύουν και δύο διαφορετικά προγράμματα που ρυθμίζουν ανάλογα και τα συστήματα ασφάλειας της μοτοσυκλέτας όπως είναι τα στάνταρ ABS και ASC. Τα προγράμματα είναι τα Rain και Road, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το Hill Start Control που σας βοηθά να εκκινήσετε χωρίς πρόβλημα σε ανηφόρα. Περισσότερα προγράμματα οδήγησης αλλά και πιο εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας και συμπεριφοράς είναι διαθέσιμα προαιρετικά.

Στον τομέα των αναρτήσεων το Telelever παραμένει ως είχε με τη διαδρομή του τροχού να ανέρχεται στα 210 χλστ. Το μονόμπρατσο ψαλίδι που φέρει εσωτερικά του τον άξονα μετάδοσης του boxer έχει επίσης διατηρηθεί με την διαδρομή του τροχού να φτάνει σε αυτή την περίπτωση τα 220 χλστ. Ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει και στις δύο περιπτώσεις χειροκίνητα την προφόρτιση των ελατηρίων, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει φυσικά η νέας γενιάς ημι-ενεργητική ανάρτηση της BMW. Οι ακτινωτοί τροχοί με τα αλουμινένια στεφάνια έχουν διάμετρο 19 και 17 ίντσες εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Στον στάνταρ εξοπλισμό του Adventure με το ρεζερβουάρ των 30 λίτρων περιλαμβάνεται μεγάλη έγχρωμη TFT οθόνη 6,5 ιντσών, η οποία, μαζί με το γνωστό πολυχειριστήριο των Γερμανών προσφέρει ένα μεγάλο εύρος πληροφοριών στον αναβάτη αλλά και αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας με έξυπνες συσκευές. Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν και ο LED προβολέας, ενώ προαιρετικά μπορείτε να τοποθετήσετε και LED φώτα ημέρας.

Μαζί με το νέο Adventure η BMW παρουσίασε στην EICMA και την έκδοση HP στην πολύ όμορφη τριχρωμία λευκό-μπλε-άσπρο, με μαύρο υποπλαίσιο και λευκό πλαίσιο, μαύρο τιμόνι, κοντύτερη Sport ζελατίνα και χρυσά στεφάνια για τις ζάντες.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τύπος: Τετράχρονος, 2Κ boxer, 4β, 2ΕΕΚ 

Χωρητικότητα: 1.254 κ.εκ.

Ισχύς: 136 ίπποι / 7.750 σ.α.λ.

Ροπή: 14,58 kg-m / 6.250 σ.α.λ.

Βάρος: 268 κιλά (χωρίς καύσιμο)

Φωτογραφίες studio

Φωτογραφίες οδήγησης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 13:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW S 1000 RR 2019 - EICMA BMW R 1250 RS 2019 – EICMA »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon