.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 11:20

ΒΜW Motorrad – Νέος boxer κινητήρας σε όλα τα “R”!

Αύξηση κυβισμού και ισχύος, πιθανόν σύστημα μεταβλητού χρονισμού

Σχετικά με την εξέλιξη στην σειρά των R/GS μοντέλων της BMW, είχαμε γράψει μόλις πριν από λίγες ημέρες, με τα νέα να προέρχονται από το γερμανικό περιοδικό Motorrad.  Η μεγάλη είδηση φυσικά ήταν το ότι αναμένεται αύξηση στον κυβισμό και στην ισχύ του boxer κινητήρα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, πολύ πιθανό να πρόκειται για μια μονάδα με σύστημα μεταβλητού χρονισμού VVT.

Οι πληροφορίες αυτές λοιπόν, τουλάχιστον αυτές που αφορούν στην χωρητικότητα, επιβεβαιώνονται με πανηγυρικό τρόπο μέσω ενός έγγραφου που κατατέθηκε σε περιβαλλοντική υπηρεσία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

 Οι κατασκευαστές, οφείλουν να ενημερώνουν την συγκεκριμένη υπηρεσία σχετικά με ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά  των νέων μοντέλων που πρόκειται να διαθέσουν στην αγορά.

Σε έγγραφο που κατέθεσε πρόσφατα η BMW, δεν “αποκαλύπτεται” μόνο το φημολογούμενο R1250GS αλλά ολόκληρη η γκάμα των R μοντέλων της εταιρείας, που θα φέρουν τον νέο boxer κινητήρα των 1.254 κ.εκ.

1250eng

Τα μοντέλα αυτά, είναι τα:

R1250GS
R1250GS Adventure
R1250R
R1250RS
R1250RT

Ανανέωση σε όλο τον στόλο των “R” λοιπόν, με κοινό σημείο αναφοράς τον νέο κινητήρα. Λογικά, η BMW θα παρουσιάσει τα νέα μοντέλα “εντός έδρας”, στην έκθεση Intermot της Κολωνίας που θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 Οκτωβρίου 2018.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 11:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon