.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 11:40

BMW Motorrad – Πληροφορίες για το νέο R 1250 GS!

Νέα στοιχεία στον boxer κινητήρα, αύξηση ισχύος!

Το γερμανικό περιοδικό Motorrad, δημοσίευσε πρόσφατα ένα σχέδιο του νέου R 1250 GS, καθώς και πληροφορίες σχετικά με αυτό. Μιλάμε φυσικά για ένα έντυπο το οποίο έχει στενούς δεσμούς με το βαυαρικό εργοστάσιο και στο παρελθόν, έχει πολλές φορές δώσει έγκυρες πληροφορίες για μελλοντικά μοντέλα της BMW.

Με βάση αυτά λοιπόν, τα στοιχεία που ακολουθούν, είναι κάτι παραπάνω από απλές “φήμες”. Η νέα έκδοση του best seller μοντέλου της BMW λοιπόν, όπως μαρτυρά και η ονομασία της, θα παρουσιαστεί με αυξημένη χωρητικότητα στον κινητήρα, από τα 1.170 κ.εκ. του υπάρχοντός μοντέλου, στα 1.254 κ.εκ.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την μερική υγρόψυξη στις κεφαλές, που ήδη εφαρμόζεται στον boxer κινητήρα αλλά και με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων με το οποίο θα εξοπλίζεται η νέα έκδοση, θα έχει ως αποτέλεσμα μια αύξηση στην ισχύ, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού, θα φθάνει τους 134 ίππους.

Πέραν όμως της ισχύος, το σύστημα μεταβλητού χρονισμού, θα βελτιώσει σίγουρα και την απόδοση στις χαμηλές στροφές, με αύξηση της παραγόμενης ροπής σε αυτό το φάσμα λειτουργίας του κινητήρα.  

Σε ότι αφορά στην σχεδίαση, αυτή θα είναι – σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του περιοδικού Motorrad- πιο “αιχμηρή” και δυναμική, διατηρώντας σε κάθε περίπτωση τις πιο δημοφιλείς γραμμές στην κατηγορία των Adventure, που η αλήθεια είναι πως πολλοί άλλοι κατασκευαστές έχουν βαλθεί να μιμηθούν ή ακόμα και να αντιγράψουν… ξεδιάντροπα.

Τέλος, μια πρόσθετη πληροφορία που μας δίνει το περιοδικό, είναι πως θα υπάρξει μια αύξηση τους βάρους και στις δύο εκδόσεις του νέου R 1250 GS, με τα κιλά να ανεβαίνουν στα 249 για το standard μοντέλο και στα 268 για το Adventure. Αυτό οφείλεται στην προσθήκη του συστήματος μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων αλλά και στο ότι το μοντέλο, θα είναι “Euro 5 ready”, δηλαδή θα συμμορφώνεται με τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων, κάτι που προϋποθέτει πιο αποτελεσματική και πολυπλοκότερη εξάτμιση.

Το νέο R 1250 GS / Adventure, αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση Intermot της Kολωνίας, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της, στις 3 Οκτωβρίου.   

  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 11:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Έρχεται το BMW C 400 GT Είναι αυτό το νέο BMW F 850 GS Adventure; »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon