.
Κατηγορία Bajaj
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 16:22

Bajaj Chetak 2019

Premium scooter από την ινδική φίρμα

Σύμφωνα με το ινδικό site GaadiWaadi, η Bajaj θα παρουσιάσει ένα premium scooter μέσα στο 2019, αναβιώνοντας το όνομα Chetak που είχε χρησιμοποιηθεί παλιά από την εταιρεία, ενώ το 2020 θα βγάλει και μια ηλεκτρική έκδοση, με πιθανό όνομα Chetack Chic Electric.

Η φίρμα που στην Ελλάδα έχει γίνει γνωστή με τις μοτοσυκλέτες Pulsar & Dominar θέλει να μεγαλώσει τη γκάμα της, παρουσιάζοντας δίκυκλα που να μπορούν να πουληθούν και εκτός Ινδίας.

Καθώς η ινδική φίρμα δεν έχει αυτή τη στιγμή παρουσία στην κατηγορία των scooter, το νέο Chetak θα είναι η πρώτη της σύγχρονη απόπειρα, και μάλιστα με ευρωπαϊκό design και premium ποιότητα κατασκευής.

bajaj chetak old

Το παλιότερο Chetak ήταν ένα αντίγραφο Vespa Sprint, και είχε κυκλοφορήσει μεταξύ 1972 και 2006.

Το νέο Chetak θα παρουσιαστεί σε εκδόσεις 125 και 150 κ.εκ. και αρχικός στόχος του θα είναι να ανταγωνιστεί τα ευρωπαϊκά scooter του Piaggio Group στην Ινδία. Δευτερεύων στόχος, θα είναι και η εξαγωγή του στις αγορές εκτός Ινδίας.

Το ινδικό site που αναφέρεται στο νέο Chetak, δείχνοντας και τις πρώτες φωτογραφίες του, κάνει εικασίες για την υιοθέτηση Blutooth συνδεσιμότητας από αυτό, θύρας USΒ, CBS συστήματος συνδυασμένης πέδησης, και άλλων σύγχρονων τεχνικών χαρακτηριστικών.

bajaj chetak 2019 1

Πράγματι το νέο Chetak θυμίζει Vespa, ειδικά στο μπροστινό σύστημα με τον μονό υστερούντα βραχίονα, στη σέλα και στα πλαινά πίσω "καπάκια", όμως το στιλ του μπροστά, και στον προβολέα είναι σύγχρονο. Κατά τη γνώμη μας, πρόκειται για μια καλαίσθητη μείξη κλασικού και σύγχρονου.

Εις αναμονή λοιπόν για περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 16:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon