.
Κατηγορία Aprilia
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 20:59

Aprilia RS 457 – Αποκάλυψη για το μικρομεσαίο ιταλικό supersport!

Τα μικρά supesport έρχονται για τα καλά στο προσκήνιο, με το νέο μοντέλο της Aprilia να ταράζει εντόνως τα νερά της κατηγορίας.

Και τι δεν είχαμε ακούσει και τι δεν είχαμε διαβάσει για το επερχόμενο, μυστηριώδες supersport από το Noale. Από το όνομα μέχρι τις επιδόσεις, όλα ήταν στον αέρα. Μέχρι σήμερα που οι Aleix Espargaro και Maverick Vinales το παρουσίασαν στο Misano.

Στη γλώσσα του design, το κενό μεταξύ RS 125 και RS 660 γεφυρώνεται με τα γονίδια του RSV4, πασπαλισμένο με πινελιές α λα MotoGP, όπως στο «φτερό» κάτω από τα led φωτιστικά σώματα. Ο συνολικός σχεδιασμός είναι αναμενόμενα επιθετικός, με ωραίες λεπτομέρειες όπως το πολυόργανο των 5’’ και τα φωτιζόμενα χειριστήρια στο τιμόνι, του οποίου η εργονομία ισορροπεί μεταξύ πίστας και καθημερινότητας. Επ’ ευκαιρία, το πακέτο ηλεκτρονικών του RS 457 διαθέτει ηλεκτρονικό γκάζι ride-by-wire και περιλαμβάνει ρύθμιση ελέγχου πρόσφυσης τριών επιπέδων που μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί πλήρως. Ακόμα, συναντάμε τρία Riding Modes.

2024-aprilia-rs-457_1.jpg

Στα των επιδόσεων, ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος κινητήρας αποδίδει τα μέγιστα της άδειας Α2 στα 35kW, ήτοι 47 ίππους για τα 159 -στεγνά- κιλά της μοτοσυκλέτας πετυχαίνοντας την καλύτερη αναλογία ισχύος/βάρους στην κατηγορία του, με το μηχανικό σύνολο να φιλοξενείται ως φέρον στοιχείο σε ένα πλαίσιο από αλουμίνιο.

2024-aprilia-rs-457_6.jpg

Τέλος, στα του εξοπλισμού, μπροστά συναντάμε ένα ανεστραμμένο σύστημα στα 41 χλστ. (διαδρομής 120 χλστ.) και πίσω ένα μονοσόκ αμορτισέρ (με διαδρομή στα 130 χλστ), με τις δυο αναρτήσεις να έχουν μόνο δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης. Στα φρένα, η ByBre σταματά το RS 457 εμπρός και πίσω, με ένα μονό δίσκο στα 320 χλστ. μπροστά και έναν δίσκο στα 220 χλστ πίσω.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες όπως η τιμή, η οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο ως προς τον ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 21:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon