.
Κατηγορία Aprilia
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 11:45

Zongshen Aprilia Flat 150 – Το alter ego του FB Mondial HPS

Σχέδια πατεντών της Zongshen αποκαλύπτουν μια μοτοσυκλέτα που από αλλού την περιμέναμε.

Πριν μερικούς μήνες η FB Mondial ανακοίνωνε μια νέα εκδοχή του γνωστού μας πλέον HPS125 Hipster, αυτή τη φορά σε μια κατασκευή στυλιζαρισμένη σε flat track πρότυπα, πάντοτε με τον μονοκύλινδρο κινητήρα 125 cc της Aprilia (εικονίζεται στο τέλος του άρθρου αυτού).

Η μοτοσυκλέτα αναμενόταν να βγει στην παγκόσμια αγορά τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, κάτι που ως τώρα δεν έχει γίνει – εξ όσων γνωρίζουμε, μιας και η ενημέρωση από την Κίνα δεν είναι πάντοτε εύκολη – και εύλογα θα κατηγορούσαμε τον πανικό της πανδημίας που έχει ανατρέψει τα καλύτερα των σχεδίων.

112720 zongshen aprilia flat tracker 03 04 633x388

Τώρα η Zongshen κατέθεσε στην αρμόδια κινεζική υπηρεσία πνευματικών δικαιωμάτων μια πατέντα στα σχέδια της οποίας πρωταγωνιστεί μια μοτοσυκλέτα που ονομάζεται Zongshen Aprilia Flat 150 και η οποία έρχεται να ενταχθεί στην οικογένεια μοντέλων που στηρίζονται στον κινητήρα της Aprilia και προέρχεται από την κοινή γραμμή παραγωγής Zongshen και Aprilia στην Κίνα.

Αυτή η γκάμα περιλαμβάνει το γυμνό Cafe 150, το adventure Terra 150 και έναν σπορ κλώνο του Aprilia RSV4 που ονομάζεται GPR150. Λογικά το Flat 150 θα είναι το τέταρτο αδελφάκι αυτής της σειράς.

112720 zongshen aprilia flat tracker 07 633x388

Στην Κίνα προφανώς δεν υπάρχει η κατηγορία διπλωμάτων Α1, οπότε εκεί προτιμάται η έκδοση 150 cc του κινητήρα, ενώ στην Ελλάδα (όπως και στην υπόλοιπη Ε.Ε.) ο κυβισμός των 125 cc είναι μονόδρομος στην εμπορική πορεία αυτών των μοντέλων – τα οποία πάντως ως τώρα δεν έρχονται στη χώρα μας μέσω της αντιπροσωπείας, Καραθανάση Motor.

Αντίστοιχα, εικάζουμε πως το νέο μικρό flat tracker θα το δούμε πιθανότερα ως μέλος της FB Mondial, που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τη Δ. Γκουντούφας.

Πηγή: Motorcycle.com (με μερικά ακόμη σχέδια)

936fcd690ef2f76d1c1880ac2aeb7be6 XL

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 11:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon