.
Κατηγορία Aprilia
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 11:54

Aprilia Tuono 660 – Επιβεβαιώθηκε η παρουσίασή του το 2021

Η Piaggio ανακοίνωσε το χρονολόγιο παρουσίασης των νέων Aprilia RS660 και Tuono 660 μέσω Ινδίας.

Το νέο μεσαίου κυβισμού Aprilia RS660 είναι ήδη πραγματικότητα και πλέον μετράμε αντίστροφα ως τον Ιανουάριο που θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα για test rides και, ελπίζουμε άμεσα, για δοκιμές από τον ειδικό Τύπο.

Στο μεταξύ ωστόσο δεν έχουμε ξεχάσει πως πέρυσι στην EICMA 2019, δίπλα στο RS παραγωγής, η Aprilia έδειχνε το Tuono 660 Concept για το οποίο ακόμη δεν είχαμε ένα χρονικό πλάνο στον ορίζοντα.

Απ’ ότι φαίνεται ωστόσο έρχεται και η ώρα του. Όπως μεταφέρει το Autocar India, ο Diego Graffi, διευθύνων σύμβουλος της ινδικής θυγατρικής Piaggio Vehicles Pvt Ltd, επιβεβαίωσε επίσημα πως αμφότερα τα νέα δικύλινδρα 660 θα παρουσιαστούν στην αγορά της ασιατικής χώρας τον Ιούνιο ή Ιούλιο 2021.

Μάλιστα έδωσε άλλη μια πληροφορία, περιγράφοντας τα δύο Aprilia ως CBU. Αυτός ο όρος προκύπτει από τα αρχικά Completely Built-up Unit και περιγράφει μια μοτοσυκλέτα που εισάγεται στην Ινδία πλήρως συναρμολογημένη και έτοιμη για χρήση. Αυτός ο χαρακτηρισμός επιβεβαιώνει το αναμενόμενο, πως δηλαδή τα δικύλινδρα 660 θα κατασκευάζονται μόνο στην Ιταλία, κάτι όχι και τόσο απρόσμενο αφού η παραγωγική δυνατότητα της Piaggio στην Ινδία έχει στηθεί πρωτίστως για σκούτερ.

Στην Ινδία οι εισαγόμενες μοτοσυκλέτες (και όλα τα προϊόντα εν γένει) επιβαρύνονται με αρκετούς φόρους ως ένα μέτρο σχεδιασμένο να πείσει/πιέσει τους κατασκευαστές να στήσουν γραμμές παραγωγής εντός Ινδίας, έτσι όντως κάμποσοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών παράγουν πλέον στη χώρα με στόχο να κάνουν τα προϊόντα τους πιο ανταγωνιστικά σε μια αγορά που και δυνατή εγχώρια παραγωγή έχει και μετρά τις πωλήσεις δικύκλων σε εκατομμύρια.

Το Tuono 660, πιστό στην παράδοση που έχει χτίσει από την πρώτη γενιά του 2003, βασίζεται στο αντίστοιχο σπορ μοντέλο της Aprilia, εν προκειμένω το RS660.

Με τιμόνι και κοντό φέρινγκ που διαθέτει το βασικό αεροδυναμικό χαρακτηριστικό του RS – το διπλό πλαϊνό φέρινγκ που μιμείται σε αεροδυναμική προσφορά τα φτερά των MotoGP – το νέο Tuono 660 θα φορά τον κινητήρα του RS ρυθμισμένο στη δική του γυμνή λογική.

Η Aprilia μιλά για 95 ίππους, δηλαδή όντως περιμένουμε μια διαφορετική λογική από τους 100 του RS, όχι τόσο για το απόλυτο νούμερο βέβαια μα για το πώς θα φτάνουμε ως εκεί.

Το ερώτημα που πλέον μας απασχολεί είναι το αν και πότε θα έχει προηγηθεί μια παγκόσμια παρουσίαση του νέου Tuono 660 ή αν θα το δούμε για πρώτη φορά στην Ινδία. Όπως και να έχει, ό,τι είναι να γίνει θα έχει ολοκληρωθεί ως την αρχή του Καλοκαιριού 2021.

Άντε τώρα και το Tuareg 660 αγαπητή Aprilia, μη μας βασανίζεις άλλο στην αναμονή.

Πηγή: Autocar India

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 12:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon