.
Κατηγορία Aprilia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 16:52

Aprilia RS 660 - Έρχεται στην EICMA 2019

Το RS 660 που είχε παρουσιαστεί ως concept στην EICMA 2018 πρόκειται να παρουσιαστεί στην EICMA 2019 ως μοντέλο παραγωγής, όπως επιβεβαιώνουν οι εκ των έσω πηγές και θα είναι ένα από τα μεγάλα νέα της ιταλικής φίρμας.

Ολοένα και πληθαίνουν οι «κατασκοπικές» φωτογραφίες από τις δοκιμές του Aprilia RS 660, ενώ όλες προέρχονται από περιβάλλον πίστας, και δείχνουν σαφέστατα το πεδίο δράσης της νέας μοτοσυκλέτας.

Η μοτοσυκλέτα με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα που προέρχεται από τον V4 της RSV4 πιθανώς θα ξεκινήσει μια ολόκληρη οικογένεια μοτοσυκλετών στα 660 κ.εκ., με ένα γυμνό μοντέλο (μικρό Tuono;), αλλά και με ένα Adventure μοντέλο (Caponord;) να ακολουθούν. Θα δούμε άραγε τα 2 επόμενα αυτά μοντέλα ως concept στην EICMA 2019, ή θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλο; Υπομονή.

Οι τελευταίες «κατασκοπικές» φωτογραφίες του RS 660 δείχνουν τη μοτοσυκλέτα να δανείζεται αισθητικά στοιχεία της RSV4, δίχως όμως να την κοπιάρει κατά γράμμα, ενώ εντύπωση προκαλούν οι μικρές της διαστάσεις.

Σύμφωνα με πηγές από την Aprilia, οι Ιταλοί δούλεψαν πολύ το θέμα της αεροδυναμικής στην αεροσήραγγα, για τη μικρότερη δυνατή οπισθέλκουσα.

Πλαίσιο και ψαλίδι είναι αλουμινένια, ο κινητήρας είναι φέρων τμήμα του πλαισίου, ενώ το δεξί μέρος του ψαλιδιού έχει σχήμα μπανάνα ώστε να επιτρέπει το πέρασμα της εξάτμισης.

Στην EICMA 2019 το RS 660 αναμένεται να είναι από τα εντυπωσιακότερα μοντέλα της έκθεσης, ξεκινώντας νέες περιπέτειες για την Aprilia στη μεσαία κατηγορία, με ποιοτικά δικύλινδρα μοντέλα που θα εμπεριέχουν και εξαιρετικό Value For Money απέναντι στα μεγαθήρια Superbike / Adventre / Γυμνα μεγάλα αδέλφια τους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 17:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon