.
Κατηγορία Aprilia
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 14:59

Aprilia GPR250 - Supersport 250 παρουσιάστηκε στην Κίνα!

Η Aprilia παρουσίασε μια μικρή supersport μοτοσυκλέτα στην Κίνα, η οποία μοιάζει με μικρό αντίγραφο του RSV4, με μονοκύλινδρο τετράχρονο κινητήρα και εξοπλισμό που θέλει να ισορροπήσει ανάμεσα στον εντυπωσιασμό και το χαμηλό κόστος.

Για να μην παρεξηγηθούμε, εδώ δεν έχουμε ένα μοντέλο κορυφαίας τεχνολογίας για λίγους, αλλά μια μοτοσυκλέτα που θέλει μεν να προσεγγίσει τους λάτρεις της sport οδήγησης, αλλά παράλληλα να μην κοστίζει τα μαλλιά της κεφαλής του υποψήφιου αγοραστή.

Περίεργη επιλογή το όνομα, καθώς GPR λεγόταν οι μικρές sport μοτοσυκλέτες της Derbi (50 & 125 κυβικών), μοτοσυκλέτες που πέρα από το όνομα και τα χρώματα, ήταν ακριβή αντίγραφα των αντίστοιχων μοτοσυκλετών της Aprilia.

Η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας είναι αρκετά όμορφη και επιθετική, φέρνοντας στο μυαλό τη μεγάλη RSV4.

Το GPR 250 διαθέτει ένα κτηνώδες πλαίσιο δυο δοκών τύπου Deltabox, ενώ αναρωτιόμαστε αν το υλικό του είναι το αλουμίνιο ή το ατσάλι -τείνουμε προς το δεύτερο.

Εντυπωσιακό όμως είναι και το ψαλίδι, αν και… μόνο από τη μία μεριά, όπου και εμφανίζεται σε στιλ gull-arm, ενώ από την άλλη είναι ίσιο με ενισχυτική γέφυρα.

Τα φρένα είναι της JJ Juan, ενώ μπροστά ναι μεν έχουμε ακτινική δαγκάνα στον μονό δίσκο, η εμφάνισή της όμως είναι αρκετά low budget.

Ο τετράχρονος μονοκύλινδρος τετραβάλβιδος κινητήρας των 249,2κ.εκ. δεν ενθουσιάζει, καθώς παράγει 26,1hp/9.000rpm, με ροπή 2,24Kgm/7.500rpm, ενώ το κοντό τελικό της εξάτμισης βγαίνει κάτω από τον κινητήρα.

Το επίσημο βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 150kg, το ρεζερβουάρ χωράει 14 λίτρα καυσίμου, ενώ τα ελαστικά έχουν μετριοπαθείς διαστάσεις 100/80-17 & 130/70-17.

Ο κινέζικος τύπος αναφέρει πως ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας πιθανώς προέρχεται από το CFMoto 250NK, ενώ εξωτερικά όντως παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες.

Όχι, δεν πιστεύουμε πως θα δούμε τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα στην Ευρωπαική Ένωση, και περιμένουμε να κυκλοφορήσει μόνο στην κινέζικη αγορά.

Οποιαδήποτε σύγκρισή της με την θρυλική RS 250 είναι το λιγότερο άτοπη, και ταυτόχρονα… κάπως στενάχωρη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 15:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon