.
Κατηγορία Aprilia
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 14:01

Aprilia RSV4 1100 Factory 2019 – EICMA

Μεγαλύτερο μοτέρ, στους 217 ίππους!

Με τον V4 να μεγαλώνει κατά 100 περίπου κ.εκ. η νέα έκδοση Factory παρουσιάζεται ισχυρότερη από ποτέ με τη δύναμη να ανεβαίνει στους 217 ίππους, 17 περισσότερους έναντι της έκδοσης RR με τον μικρότερο σε χωρητικότητα κινητήρα.

Για τη νέα κορυφαία έκδοση Factory η Aprilia επέλεξε το μαύρο χρώμα που τονίζει περαιτέρω το πανέμορφο αλουμινένιο πλαίσιο, ενώ για πρώτη φορά σε τέτοια έκδοση κάνουν την εμφάνισή του και οι μικρές αεροτομές του φέρινγκ.

Η μεγαλύτερη χωρητικότητα του μοτέρ με την περιεχόμενη γωνία των 65 μοιρών επιτεύχθηκε ύστερα από αύξηση της διαμέτρου του κυλίνδρου από τα 78 στα 81 χλστ., με την διαδρομή αλλά και την συμπίεση να παραμένουν στα 52,3 χλστ. και 13,6:1 αντίστοιχα. Νέο είναι και το τελικό της εξάτμισης από τιτάνιο που προέρχεται από την Akrapovic και αντικαθιστά το αλουμινένιο. Ο επαναπρογραμματισμός της ECU αύξησε το όριο τις περιστροφής κατά 600 σ.α.λ., στις 13.600, ενώ η ισχύς, επωφελούμενη και από την αύξηση του κυβισμού στα 1.078 κ.εκ. ανέρχεται τώρα στους 217 ίππους στις 13.200, 16 περισσότεροι έναντι της έκδοσης RR, με το χιλιάρι μοτέρ. Περισσότερο από 10% αύξηση βλέπουμε και στην ροπή που έφτασε τα 12,44 κιλά στις 11.000 σ.α.λ., ενώ μικρές αλλαγές είχαμε και στο κιβώτιο, όπου η κλιμάκωση της 5ης και η 6ης σχέσης παρουσιάζονται μακρύτερες. Νέα και ισχυρότερη είναι και η αντλία λαδιού.

Αναθεωρημένη παρουσιάζεται και η γεωμετρία του πλαισίου με το μεταξόνιο να έχει μικρύνει κατά 4 χλστ., ενώ οι μηχανικοί της Aprilia προχώρησαν σε αύξηση της στιβαρότητας του αλουμινένιου ψαλιδιού. Περισσότερο βάρος φορτίζει τώρα τον εμπρός τροχό, χωρίς ωστόσο να μειώνονται τα επίπεδα ευελιξίας της RSV4.

Βελτίωση είχαμε και στην ανάρτηση με το NIX ανεστραμμένο πιρούνι της Ohlins να φέρει πλέον 5 χλστ. μεγαλύτερη διαδρομή στα 125 χλστ. αλλά και νέο set up. Τόσο αυτό όσο και το αμορτισέρ αλλά και το σταμπιλιζατέρ του τιμονιού είναι ρυθμιζόμενα.

Οι αλλαγές συνεχίζονται στα φρένα με τις μονομπλόκ και ακτινικά τοποθετημένες Brembo M.50 να έχουν δώσει τη θέση τους στις νέες Brembo Stylema που είναι ελαφρύτερες, ενώ νέα είναι και τα τακάκια από υλικό υψηλότερης τριβής. Ο αναβάτης μπορεί να τοποθετήσει προαιρετικά στις δαγκάνες και αεραγωγούς για την ταχύτερη ψύξη και τη σταθερότερη απόδοση.

Η Aprilia ανακοινώνει μικτό βάρος μόλις 199 κιλά με το ρεζερβουάρ γεμάτο, ένα νούμερο που επετεύχθη χάρη και στη νέα εξάτμιση από τιτάνιο αλλά και λόγω της σημαντικά μικρότερης μπαταρίας λιθίου της Bosch.

Το RSV4 1100 Factory φέρει φυσικά το ιδιαίτερα εξελιγμένο πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων APRC (Aprilia Performance Ride Control) που αποτελείται από τα υποσυστήματα Aprilia Traction Control (ATC - ρυθμιζόμενο σε 8 στάδια), Aprilia Wheelie Control (AWC ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα), Aprilia Launch Control (ALC – τριών επιπέδων, για χρήση σε πίστα μόνο), Aprilia Quick Shift (AQS – λειτουργεί στο ανέβασμα και κατέβασμα των ταχυτήτων), τον περιοριστή στροφών Aprilia Pit Limiter (APL) και το Aprilia Cruise Control (ACC). Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το εξελιγμένο Cornering ABS με δυνατότητα ρύθμισης σε τρία επίπεδα αλλά και το Aprilia Rear Liftup Mitigation (RLM) που ελέγχει την ανύψωση του πίσω τροχού στο δυνατό φρενάρισμα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 

Τύπος κινητήρα: Tετράχρονος, V4, 2ΕΚΚ 
Χωρητικότητα: 1.078 κ.εκ. 
Ισχύς: 217 ίπποι / 13.200 σ.α.λ. 
Ροπή: 12,44 kg-m / 11.000 σ.α.λ. 
Βάρος: 199 κιλά, γεμάτο 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 15:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Aprilia Tuono V4 1100 Factory 2019 Aprilia RS660 Concept 2019 – EICMA »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon