.
Κατηγορία Aprilia
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 11:33

Aprilia RSV4 FW 2017 - Η υπέρτατη RSV4

 

Με 250hp+ & πνευματικές βαλβίδες στην έκδοση GP!

 

H Factory Works (FW) έκδοση του Superbike RSV4 της Aprilia είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2015 και είχε κάνει αίσθηση. Τώρα ανανεώνεται για το 2017, με την ιταλική φίρμα να την προσφέρει σε 4 εκδόσεις, με 250hp για την απόλυτη έκδοση GP!

Το Aprilia RSV4 είναι ένα από τα κορυφαία Superbike μοντέλα παραγωγής στον κόσμο, ενώ οι 4 μορφές της έκδοσης FW σπρώχνουν τα όρια σε όλους τους τομείς, μεταμορφώνοντας τη μοτοσυκλέτα του Noale σε ένα πραγματικό υπέρ-όπλο, έτοιμο να κερδίσει αγώνες και πρωταθλήματα σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2017 προστέθηκε η νέα έκδοση FW-GP, με τον V4 κινητήρα να έχει διάμετρο 81 χιλιοστά πλέον, και να διαθέτει πνευματικές βαλβίδες, μια παραπλήσια εφαρμογή με εκείνη που χρησιμοποίησε η Aprilia στο MotoGP του 2015!

Έτσι, αναφέρουν οι Ιταλοί, η Aprilia γίνεται η πρώτη εταιρεία που κάνει διαθέσιμη στο ευρύ κοινό (ευρύ, πάντα σε αναλογία με ένα «εύρωστο» πορτοφόλι) όλη την τεχνολογία που εξελίχθηκε στο MotoGP. Παράλληλα με τη μοτοσυκλέτα, το Noale θα παρέχει μοναδικές υπηρεσίες στον αγοραστή, πριν, κατά και μετά την αγορά, ώστε να κάνει την εμπειρία του πραγματικά ανεπανάληπτη, και να τον βοηθήσει να εκμεταλλευτεί πλήρως τη δυναμική της RSV4 FW-GP.

Romano Albesiano, Τεχνικός Διευθυντής Aprilia Racing: «Η Aprilia Racing συμμετείχε πάντα στα κορυφαία παγκόσμια πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας, όπως το MotoGP, έτσι ώστε να συλλέξει εμπειρία και να εξελίξει τεχνολογίες εφαρμόσιμες και στο προϊόν παραγωγής. Το RSV4 είναι το καλύτερο παράδειγμα της στενής συνεργασίας μεταξύ του αγωνιστικού κόσμου και της παραγωγής. Με το πρόγραμμα Factory Works η Aprilia Racing παρέχει τώρα κάτι πραγματικά μοναδικό – τη δυνατότητα να κατέχει κάποιος μια πραγματική, αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Το FW παρέχεται σε διάφορα επίπεδα εξέλιξης. Ξεκινάμε με ένα RSV4 βελτιστοποιημένο για την πίστα, συνεχίζουμε με την έκδοση SSTK (Superstock), ακριβώς ίδια με τη μοτοσυκλέτα που κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSTK 2015, και φτάνουμε μέχρι τα επίπεδα αγωνιστικού Superbike. Για το 2017, αποφασίσαμε να ανεβάσουμε κι άλλο το επίπεδο, δημιουργώντας μια ακραία έκδοση RSV4, με πνευματικές βαλβίδες. Με το FW-GP, η Aprilia Racing παρέχει τους πελάτες μας όχι μόνο με την τεχνολογία που αναπτύχθηκε στο MotoGP, αλλά και με ένα συνοδευτικό πακέτο υπηρεσιών, όσον αφορά στην πληροφόρηση, την υποστήριξη και την βελτιστοποίηση της μοτοσυκλέτας πριν, κατά και μετά την αγορά της. Όπως δηλαδή με τους εργοστασιακούς αγωνιζόμενους της Aprilia Racing!”

Ας δούμε τι περιλαμβάνουν οι εκδόσεις του RSV4 FW για το 2017, που βασίζονται όλες πάνω στο RSV4 RR Race Pack του 2017.

RSV4 R FW-SSTK1

  • Aprilia RSV4 με Race Pack (αναρτήσεις Öhlins και σφυρήλατες ζάντες). 
  • Στάνταρ ηλεκτρικά με ελαφριά μπαταρία λιθίου.
  • Στάνταρ ECU, επαναπρογραμματισμένη σε Race έκδοση, χάρτες κινητήρα Aprilia Racing. 
  • Επαναπρογραμματισμένα όργανα, με έμφαση στις ενδείξεις χρονομέτρου / γυρολόγιου, αν συνδυαστούν με το σύστημα multimedia V4-MP.
  • Βελτιωμένο και ελαφρύτερο σύστημα πέδησης, χωρίς το ABS. 
  • Ελαφρύτερος εργοστασιακός κινητήρας, δίχως θερμοστάτη και δευτερεύων κύκλωμα αέρα, με απλουστευμένες σωληνώσεις ψύξης. Κιτ Akrapovic στην εξάτμιση, φέρινγκ κιτ, και ολοκληρωμένη βελτιστοποίηση κινητήρα.

RSV4 R FW-SSTK2

  • Aprilia RSV4 με Race Pack (αναρτήσεις Öhlins και σφυρήλατες ζάντες). 
  • Αγωνιστικό ηλεκτρικό σύστημα, ελαφρωμένο και απλουστευμένο, με πλεξούδα οχήματος και κινητήρα, και μπαταρία λιθίου.
  • APX2 ECU, κατασκευής Aprilia Racing, πλήρως προγραμματιζόμενη σε παραμέτρους ανάφλεξης και ελέγχου κινητήρα, χρησιμοποιώντας το τερματικό palmtop.
  • Η ECU περιλαμβάνει σύστημα τηλεμετρίας με την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κανείς τόσο τους αρχικούς αισθητήρες της μοτοσυκλέτας, ή άλλους διαθέσιμους και συμβατούς με τους κανονισμούς Superstock 1000 FIM Cup.
  • Ειδικά όργανα Aprilia.
  • Μοναδικός κινητήρας με μετατροπές (mods) της Aprilia Racing.
  • Κιτ εξάτμισης Akrapovic & φέρινγκ κιτ.
  • Η μέγιστη ιπποδύναμη πλέον φτάνει τους 204 hp.

RSV4 R-FW SBK

  • Aprilia RSV4 με Race Pack (αναρτήσεις Öhlins και σφυρήλατες ζάντες). 
  • Αγωνιστικό ηλεκτρικό σύστημα, ελαφρωμένο και απλουστευμένο, με πλεξούδα οχήματος και κινητήρα, και μπαταρία λιθίου. 
  • APX2 ECU, κατασκευής Aprilia Racing, με ενσωματωμένο σύστημα GPS, πλήρως προγραμματιζόμενη σε παραμέτρους ανάφλεξης και ελέγχου κινητήρα, χρησιμοποιώντας το τερματικό palmtop –που περιλαμβάνεται. Η ECU περιλαμβάνει σύστημα τηλεμετρίας, με κιτ αισθητήρων που παρέχεται στον έξτρα εξοπλισμό.
  • Ειδικά όργανα της Aprilia Racing, με πάνελ αγωνιστικών κουμπιών.
  • Ηλεκτρονικό κιβώτιο, με υποβοήθηση κατεβάσματος (blipper). 
  • Μοναδικός κινητήρας επιπέδου SBK της Aprilia Racing. Η μέγιστη ιπποδύναμη πλέον φτάνει τους 215 hp.

RSV4 R FW-GP

Η βάση είναι το RSV4 RR FW SBK, όμως ο κινητήρας προέρχεται από το RS-GP 15 με διάμετρο 81 mm και πνευματικό έλεγχο βαλβίδων, με μέγιστη δύναμη μεγαλύτερη των 250hp!

Οι αγοραστές του FW-GP θα έχουν ειδική VIP μεταχείριση. Θα προσκληθούν στο αρχηγείο της Aprilia Racing στο Noale, για να υπογράψουν το συμβόλαιο, ώστε να επιλέξουν την ιδανική παραμετροποίηση για τις ανάγκες και το budget τους, με τη βοήθεια των τεχνικών της Aprilia. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της μοτοσυκλέτας θα βλέπουν live εικόνες (φανταζόμαστε μέσω διαδικτύου; Skype;) των διεργασιών, ενώ θα λάβουν ένα τηλεφωνικό αριθμό και διεύθυνση, όπου θα μπορούν να απευθύνονται για όλες τις ανάγκες τους εσαεί, για πληροφόρηση, υποστήριξη και βοήθεια. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να παραδοθεί στον πελάτη από τους τεχνικούς της Aprilia Racing, είτε στον χώρο του, είτε στο Noale. Οι πελάτες έχουν το δικαίωμα να παραλάβουν δερμάτινη φόρμα με τα λογότυπα της Aprilia Racing, και paddock pass για έναν αγώνα MotoGP (τι; όχι για όλη τη σεζόν;!) αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα Aprilia track day, όπου οι μηχανικοί της Aprilia Racing θα ρυθμίσουν τη μοτοσυκλέτα ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη! 

Το πρόγραμμα FW περιλαμβάνει στην τιμή και τεχνική εκπαίδευση, ώστε να μπορεί ο αναβάτης να προσαρμόσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη μοτοσυκλέτα στα μέτρα του, αλλά και μια δοκιμαστική μέρα στην πίστα με την Aprilia Racing test team, ώστε να περάσει η πληροφορία από τη θεωρία στην πράξη.

Οι ενδιαφερόμενοι, πελάτες, συλλέκτες και αγωνιζόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα Factory Works ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 11:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2016: Aprilia Dorsoduro 900 2017 Aprilia Tuono V4 1100 2017 - Επίσημο Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon