Κατηγορία Zoghsen
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2026 09:57

Η Zongshen ετοιμάζει τον «διάδοχο» του CBR 250 RR με ισχυρό νέο δικύλινδρο

Ειδήσεις εκ Κίνας  αναφέρουν την επικείμενη άφιξη ενός νέου κινητήρα, αλλά και της μοτοσυκλέτας που θα τον φορά – Ένα νέο sportbike από την Zonsen.

Σύμφωνα με στοιχεία και πληροφορίες που έφτασαν στα μέσα ενημέρωσης της Κίνας, η Zongshen – γνωστή και ως Zonsen, και η μάρκα πίσω από την Cyclone- ετοιμάζει έναν νέο σπορ κινητήρα για μία νέα, ανάλογη μοτοσυκλέτα, που θέλει να πλασαριστεί ως η ισχυρότερη της κατηγορίας, τουλάχιστον μεταξύ των κινεζικών ανταγωνιστριών της. Τα κινεζικά μέσα αναφέρουν μάλιστα την επικείμενη μοτοσυκλέτα ως «το CBR 250 RR της Κίνας», δικαιολογώντας τον χαρακτηρισμό από το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έφτασε ποτέ στην αγορά τους.

Πάμε να δούμε το συγκεκριμένο μοτέρ: Μιλάμε για έναν νέο εν σειρά δικύλινδρο, με διάταξη στροφαλοφόρου άξονα στις 180 μοίρες – άρα, σαν να λέμε παρόμοια με τον κινητήρα π.χ. της Kawasaki, που κίνησε τα GPX/GPZ/Ninja 250. Ο κινητήρας θα έχει 8βάλβιδη κεφαλή και υπόσχεται απόδοση 28 kW ή 38 ίππων, στις 11.500 στροφές και ροπή της τάξης των 2,4 kgm/9.500 στροφές. Σύμφωνα με τα κινεζικά ρεπορτάζ, με τον τρόπο αυτό ο κινητήρας αυτός, θα είναι ο ισχυρότερος 250 κυβικών κινεζικής παραγωγής. Ωστόσο, και πάλι θα απέχει από τα 31 kW ή 42 ίππους, του Honda CBR 250 RR των τελευταίων ετών – το οποίο δεν εισήχθη ποτέ στην Κίνα.  

Αρκετά ακόμη πιο «τεχνικά» στοιχεία κάνουν την εμφάνιση τους για τον κινητήρα και αξίζει μία ματιά. Η κίνηση των βαλβίδων, θα γίνεται μέσω του γνωστού συστήματος των «ποτηριών-καπελοτοθηκών», ένα σύστημα που πλέον μπορείς να το θεωρήσεις και εν μέρει παρωχημένο, αλλά έχει αποδείξει την αξία του στις εφαρμογές επιδόσεων. Τόσο τα πιστόνια όσο και οι εκκεντροφόροι άξονες, θα ψύχονται από την κυκλοφορία του λαδιού, ενώ μία… ύποπτη φωτογραφία που αποκαλύπτει έναν σερβομηχανισμό σε συγκεκριμένη θέση, μας κάνει να πιστεύουμε ότι ίσως το νέο μοτέρ, έχει και ημιαυτόματο/αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων! Και όλα αυτά, σε μόλις 39 κιλά μάζας, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η Zongshen. Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα εκ Κίνας και ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα.

 

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2026 10:26
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon