.
Κατηγορία Kove
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 14:24

EICMA 2023 - Kove EMX

Και ηλεκτρική ΜΧ παρουσίασε η Kove Moto στο Μιλάνο, με εντυπωσιακές εξαγγελίες περί απόδοσης και αυτονομίας.

Έχοντας προτάσεις για enduro, motocross και rally ήδη στις βιτρίνες ή καθ' οδόν, η Kove Moto εμφάνισε στην EICMA και μια ηλεκτρική ΜΧ μοτοσυκλέτα με μεγαλεπίβολες δηλώσεις.

Βασισμένο σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 96V / 60Ah (5.76 kW) το ΕΜΧ αποδίδει ονομαστικά 80.5 hp (60 kW) για τελική ταχύτητα 160 km/h και αυτονομία που φτάνει στα 270 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Εξοπλισμένο με ταχυφορτιστή μπορεί να γεμίσει τη μπαταρία του σε 10 λεπτά, ή σε 1-4 ώρες αν συνδεθεί σε απλό κύκλωμα φόρτισης.

Ένα ερώτημα προκύπτει από το βάρος που δηλώνεται στα 99 κιλά κενό και 180 κιλά πλήρως φορτωμένο, σημείο που αφήνει μιαν απορία: το "φορτωμένο" σημαίνει με τη μπαταρία;

Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για ένα βάρος που είναι μάλλον απαγορευτικό για motocross, αλλά βέβαια για αγωνιστική χρήση δεν έχει ανάγκη τέτοια αυτονομία. Μια χαρά μπορεί να με μια πολύ μικρότερη μπαταρία που προφανώς θα περιορίζει το βάρος σε κάτι πολύ πιο λογικό και βιώσιμο στην πίστα ΜΧ.

Από την άλλη, μια τέτοια μπαταρία που σε λίγα λεπτά μπορεί να φορτιστεί για τόσο μεγάλη αυτονομία αρχίζει να μοιάζει με το Ιερό Δισκοπότηρο που θα δώσει νόημα στην ηλεκτροκίνηση, οπότε περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε περισσότερα γι' αυτήν την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon