.
Κατηγορία Orcal
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 09:30

Orcal Arios 125 – Ξεκινά η διάθεση του στην Ευρώπη

Η γκάμα της γαλλικής εταιρείας διευρύνεται προς μια εκ των τάσεων της εποχής, που δεν είναι άλλη από τα scooter με ελαφρά χωμάτινο χαρακτήρα.

Η Orcal μπορεί να μας έχει συνηθίσει σε μικρού κυβισμού «γυμνές» και ρετρό μοτοσυκλέτες, αυτό όμως δε σημαίνει πως η εκτός των δικών μας συνόρων δραστηριότητες της δεν έχει και άλλες προτάσεις.

Πιο φρέσκια από όλες το Orcal Arios 125, ένα scooter που θα πάει το νέο –και όχι μόνο- αναβάτη και λίγο παραπέρα από εκεί που τελειώνει η άσφαλτος. Σχεδιαστικά, φόρμα και όγκοι παραπέμπουν ξεκάθαρα στο ADV 150, το αντίστοιχο δηλαδή τέκνο της Honda η οποία και δημιούργησε την κατηγορία μέσω του X-ADV. Στο εμπρός μέρος του Arios, ίσως μπορούμε να πούμε πως το ρύγχος φέρνει λίγο και σε επιρροές από Kawasaki.

arios2.jpg

Κατά τ ’άλλα, εντός συναντάμε ένα μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα 124,5 κ.εκ. με τον ηλεκτρονικό του ψεκασμό να φέρει το σήμα της Bosch. Η απόδοση του είναι στους 14,6 ίππους και στα 11,8Nm ροπής. Ο συνδυασμός όγκου scooter και κινητήρα επιτρέπει και τον αρκετό αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, στα 23 λίτρα.

arios3.jpg

Ο εξοπλισμός των περιφερειακών δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, με την ανάρτηση να έχει διαδρομή 115χλστ. και τα δισκόφρενα να συνοδεύονται από το δέον ABS. Οι τροχοί των 14’’ και 13’’ εμπρός και πίσω αντίστοιχα -με τα «on/off» ελαστικά- είναι με τη σειρά τους έτοιμοι να καταπιούν κάτι παραπάνω από μεγάλες λακκούβες και βατούς χωματόδρομους.

arios4.jpg

Τεχνολογικά, το Arios 125 έχει άπαντες τους φωτισμούς του Led, keyless σύστημα με ενσωματωμένο συναγερμό, εξόδους ρεύματος 12v αλλά και usb ενώ και η πληροφορία φτάνει στον αναβάτη μέσα από μια TFT οθόνη 7 ιντσών.

Η διάθεση του στη γαλλική αγορά δρομολογείται για το τέλος του τρέχοντος μήνα και με την εκεί τιμή στα 3.990 ευρώ, μια πρόταση που αν φτάσει στη χώρα μας σίγουρα θα έχει πολλούς αποδέκτες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 08:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon