.
Κατηγορία Bimota
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 14:52

Bimota Tesi H2 – Διέρρευσαν τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά

Η Bimota Tesi H2 παρουσιάστηκε στην EICMA τον Νοέμβριο του 2019 και προκάλεσε απανωτές εκπλήξεις!

Επιστροφή της Bimota στο προσκήνιο, μετά από την “τονωτική” συνεργασία με την Kawasaki, η οποία και απέκτησε το 49,9% της εταιρείας, και παταγώδες πρώτο δείγμα αυτής της σύμπραξής, με ένα μοντέλο που αποτελεί τον ορισμό του “εξωτικού”.

Η Tesi Η2 φέρει μια εξελιγμένη μορφή του εναλλακτικού μπροστινού της Tesi 1D του 1990, όπου ουσιαστικά ένα ψαλίδι αναρτά τον στηριζόμενο σε hub κέντρο, μπροστινό τροχό. Σαν να μην έφτανε αυτό, η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με τον τετρακύλινδρο και τροφοδοτούμενο  μέσω υπερσυμπιεστή κινητήρα του Kawasaki H2.

Προσθέστε σε όλα αυτά αρκετό carbon, billet αλουμίνιο μορφοποιημένο σε CNC και κορυφαία περιφερειακά, όπως οι ημιενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins, και κάπως έτσι “αιτιολογείται” η τιμή της μοτοσυκλέτας που θα ξεπερνά –βάση των μέχρι τώρα πληροφοριών- τα 50.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπήρχαν διαθέσιμα ούτε καν τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, η οποία όπως έχουμε αναφέρει, βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών, και αναμένεται να διατεθεί στην αγορά, το καλοκαίρι.

Το βρετανικό bike social, αναφέρει ότι… “έριξε μια ματιά” σε κάποια επίσημα έγγραφα και κάπως έτσι, έχουμε τις πρώτες πληροφορίες για την μοτοσυκλέτα.

Η απόδοση, φθάνει στους 228 ίππους, όσους δηλαδή αποδίδει επισήμως και το H2 της Kawasaki και μάλιστα οι στροφές οπού κορυφώνεται η ισχύς συμπίπτει και στα δύο μοτέρ, στις 11.500 σ.α.λ.

Μεγάλη διαφορά πάντως υπάρχει στο βάρος, με την μοτοσυκλέτα της Bimota να εμφανίζεται κατά 24 κιλά ελαφρύτερη, στα 214 κιλά, έναντι των 238 του Kawasaki.

Διαστασιακά, παρά την εντελώς διαφορετική δομική προσέγγιση, οι δύο μοτοσυκλέτες δεν απέχουν πολύ, με την Tesi H2 να έχει κατά 10 χλστ. πιο “κοντό” μεταξόνιο (1445 χλστ. έναντι 1455 χλστ.) αλλά σε ότι αφορά στο πλάτος και στο συνολικό μήκος, οι τιμές είναι οι ίδιες.

Για πολλούς, ενδέχεται αυτή η απόδοση να είναι απογοητευτική, πόσο μάλλον όταν η Bimota θα κοστίζει 50.000+ ευρώ αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι άλλα πράγματα τα οποία ανεβάζουν την τιμή και όχι η διαδικασία του να μετρά κανείς τα άλογα…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon