.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 11:10

Yamaha YZ 450F 2018 - Με μίζα!

 

Πληθώρα αλλαγών και νέων στοιχείων

 

 

 

Για τα μοντέλα 2018, Yamaha επέλεξε να κάνει ένα «φρεκάρισμα» των πολύ καλών δεδομένων στα μοντέλα με κυβισμό 250 και κάτω και να δώσει όλο το βάρος στο 450, το οποίο δέχτηκε τις περισσότερες αλλαγές.

Συγκεκριμένα, για το YZ450 F, έχουμε τα εξής νέα στοιχεία:

-Ο κινητήρας διατηρεί την ελαφριά κλίση του κυλίνδρου προς τα πίσω, με την κεφαλή αυτού να είναι πλέον ελαφρύτερη, ενώ αλλαγές έχουμε στα προφίλ των εκκεντροφόρων που «αγρίεψαν», καθώς και στον στρόφαλο, ο οποίος επανασχεδιάσθηκε. Νέο και ελαφρύτερο είναι και το πιστόνι, ενώ η εισαγωγή ακολουθεί πιο ευθεία διαδρομή και η τροφοδοσία γίνεται μέσω ένα σώματος ψεκασμού 44χλστ. της Mikuni. Στο κάτω μέρος του κινητήρα έχουν σημειωθεί επίσης πολλές αλλαγές, οι κάσες και σχεδόν όλα τα μέρη του κιβωτίου έχουν επανασχεδιασθεί, με γνώμονα πάντα την μείωση του βάρους και την αύξηση της αντοχής τους.

Yamaha YZ450F 2018 3

-Power Τuner Up, δηλαδή μια εφαρμογή για smartphones (Android και iOS), μέσω της οποίας ο αναβάτης μπορεί να μεταβάλει τα χαρακτηριστικά της ανάφλεξης και της τροφοδοσίας, αναλόγως των συνθηκών και των προτιμήσεων του, ενώ προσφέρονται επίσης δυνατότητες καταγραφής χρόνων και στοιχείων συντήρησης, καθώς και διαγνωστικός έλεγχος βλαβών.

Yamaha YZ450F 2018 4

-Μίζα μόνο πλέον στο YZ450 F για την εκκίνηση, με την Yamaha να κάνει λόγο για μια πολύ ελαφριά μονάδα που τροφοδοτείται από μια επίσης πολύ ελαφριά και μικρών διαστάσεων μπαταρία λιθίου.

-Το αλουμινένιο πλαίσιο έχει επανασχεδιασθεί, με τις κυριότερες αλλαγές να αφορούν στους συνδέσμους στην περιοχή του λαιμού, προκειμένου να αυξηθεί η ακαμψία, καθώς και στις νέες βάσεις για τον κινητήρα, για καλύτερη συγκέντρωση των μαζών.

Yamaha YZ450F 2018 5

-Νέα θέση οδήγησης, με το πιο μικρό ρεζερβουάρ, τα επανασχεδιασμένα ψυγεία και τη νέα σέλα, να επιτρέπουν μια πιο λεπτή σιλουέτα σε όλο το μήκος, προσφέροντας καλύτερη στήριξη του αναβάτη αλλά και ευκολότερες μετακινήσεις του σώματος, ενώ παράλληλα το ρυθμιζόμενο σε τέσσερις θέσεις τιμόνι, προσαρμόζεται ιδανικά αναλόγως των προτιμήσεων του αναβάτη.

Yamaha YZ450F 2018 6

-Επανασχεδιασμένες αναρτήσεις, με το πιρούνι της KYB να έχει αλλαγές στο εσωτερικό του και το πίσω αμορτισέρ, επίσης της KYB, να έχει σεταριστεί εργοστασιακά, ώστε να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του νέου πλαισίου.

Yamaha YZ450F 2018 7

 

 Yamaha YZ450F 2018Yamaha YZ450F 2018

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 23:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon