.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 10:48

J SERIES από την PiperMoto - Scooter με μοτέρ από KTM 690 Duke!

 

Premium scooterοσυκλέτα-ρουκέτα 67 ίππων!

 

Το Pipermoto J SERIES είναι ένα εντυπωσιακό υβρίδιο scooter και μοτοσυκλέτας, με υπέροχες ρετρό γραμμές, κινητήρα 67 hp από KTM 690 Duke, πλαίσο χωροδικτύωμα και τροχούς 17 ιντσών!

Το J SERIES είναι το πρώτο project του ιδιοφυούς Βρετανού μηχανικού John Piper, ενός ανθρώπου με μακρά εμπλοκή σε αγώνες.

pipermoto jseries 10

Το J SERIES κατασκευάζεται κατά παραγγελία, διαθέτει εμφάνιση κλασικού scooter, αλλά επιδόσεις μοτοσυκλέτας.

pipermoto jseries 8

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος του KTL 690 Duke, με 67 hp, ενώ το στεγνό βάρος του J SERIES βρίσκεται στα μόλις 160 κιλά!

pipermoto jseries 4

Το πλαίσιο είναι χωροδικτύωμα, ενώ το κτηνώδες όσο και πανέμορφο CNC Billet ψαλίδι κατασκευάζεται από αεροπορικό αλουμίνιο!

pipermoto jseries 12

Οι τροχοί είναι 17 ιντσών, με τα ελαστικά να έχουν διαστάσεις 120/70-17 και 160/60-17.

pipermoto jseries 11

Το ανάποδο πιρούνι μπροστά είναι 43 χλστ. της ΚΤΜ, με 150 χλστ. διαδρομής, ενώ το πίσω μονό και πλάγια τοποθετημένο αμορτισέρ διαθέτει διαδρομή 120 χλστ.

Το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.5000 χλστ., ενώ το ρεζερβουάρ χωράει 14 λίτρα καυσίμου.

pipermoto jseries 7

Ο Piper έβαλε το χεράκι του στο κιβώτιο, καθώς οι 6 ταχύτητες του J SERIES αλλάζουν με Paddles από το τιμόνι.

Σημειώστε πως το κοστούμι είναι από ανθρακόνημα.

pipermoto jseries 15

Το J SERIES φτάνει τα 200 χλμ/ώρα, ενώ έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 4 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη κλίση που μπορεί να πάρει στα πλάγια είναι οι 52 μοίρες.

Η τιμή για το J SERIES δεν ανακοινώνεται.

O John Piper

pipermoto jseries 1

Η ιστορία του John Piper ανταγωνίζεται σε εντυπωσιασμό το J SERIES. Για να λέμε την αλήθεια, οι δουλειές του Piper δείχνουν τόσο τρελές, ώστε να αναρωτιόμαστε αν κάνει πλάκα.

Ο Piper πήρε το πτυχίο του μηχανικού από το Kingston Polytechnic (που αργότερα μετονομάστηκε σε Kingston University) στο Λονδίνο. Πριν καν αποφοιτήσει, δούλευε ως μηχανικός σε αγώνες αυτοκινήτου. Η πρώτη του δουλειά ήταν μηχανικός στην ομάδα Dave Price Racing της Formula 3, ενώ κατόπιν δούλεψε ως designer για την Williams F1, πάνω στο πρωτότυπο Metro 6R4 Group B Rally Car για την British Leyland. Στη συνέχεια έγινε τεχνικός στην ομάδα F1 της Williams, με τον Nigel Mansell το 1985, ενώ σχεδίασε το κιβώτιο για την Formula FW10! Κατόπιν μεταπήδησε στην Benetton F1, ως σχεδιαστής κιβωτίων και αναρτήσεων.

pipermoto jseries 2

Συνέχισε ως Ιδρυτικός Τεχνικός Διευθυντής της Prodrive Engineering, και ηγήθηκε της σχεδιαστικής ομάδας για το σύστημα τετρακίνησης του Rally Car της Subaru! Δούλεψε ως κύριος σχεδιαστής πάνω στο αγωνιστικό αυτοκίνητο Jaguar XJR14 Group C. Για ένα χρόνο ήταν Τεχνικός στην αγωνιστική ομάδα με το Mclaren F1 GTR, το οποίο τερμάτισε στην 3η θέση του Le Mans το 1995. Ήταν Chief Designer στο Ford Indigo Concept car που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Detroit Motor Show. Σχεδίασε το αγωνιστικό αυτοκίνητο Panoz GT1 Le Mans.

Σχεδίασε και κατασκεύασε την μοτοσυκλέτα WSBK της Foggy Petronas! Σχεδίασε το concept πρωτότυπο Suzuki GSXR 600, αλλά και το Streamliner αγωνιστικό JCB Dieselmax που έκανε Παγκόσμιο Ρεκόρ Ταχύτητας στις αλατώδεις εκτάσεις της Bonneville με 563 χλμ/ώρα! Διετέλεσε Τεχνικός Σύμβουλος στην Marussia F1 team. Lead Engineer στην Williams για το υβριδικό super-car CX75. Και το 2013 ίδρυσε την PiperMoto Ltd., για να σχεδιάζει και να κατασκευάζει μοτοσυκλέτες.

Περισσότερα, στο site της PiperMoto.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 11:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon