.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 09 Μαϊος 2016 11:16

R.I.P. Michael Czysz

 

Πέθανε από σπάνια μορφή καρκίνου

 

Στις 7/5/2016 πέθανε ο οραματιστής, αρχιτέκτονας, σχεδιαστής μοτοσυκλετών και ιδιοκτήτης της κορυφαίας φίρμας αγωνιστικών ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Moto Czysz, Michael Czysz.

Ο Michael Czysz έγινε γνωστός πρώτα λόγω της αρχιτεκτονικής του φίρμας Architropolis, με την οποία σχεδίαζε μοναδικά σπίτια για τους πλούσιους και διάσημους.

rip michael czysz 1

Στον χώρο της μοτοσυκλέτας τον γνωρίσαμε λόγω της φίρμας που ίδρυσε υπό το όνομα MotoCzysz.

Αρχικά η MotoCzysz, με βάση το Πόρτλαντ του Όρεγκον, είχε στόχο να αγωνιστεί στο MotoGP, με μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, με πολλές καινοτομίες, όπως η ανυπαρξία αντικραδασμικού άξονα, ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με... 2 συμπλέκτες, μια μοναδική μπροστινή ανάρτηση, κ.α.

rip michael czysz 17

Στη συνέχεια εξελίχθηκε σε έναν από τους πλέον γνωστούς κατασκευαστές αγωνιστικών ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, συμμετέχοντας στο Isle of Man TTXGP, κερδίζοντας μάλιστα την 1η θέση με τον Michael Rutter το 2010, το 2011, το 2012 και το 2013, θέτοντας συνεχώς νέα ρεκόρ γύρου!

Δυστυχώς, το 2011 ο Michael Czysz προσβλήθηκε από μια μορφή καρκίνου (Πολύμορφο ραβδομυοσάρκωμα), με πρώτο σύμπτωμα έντονους πόνους στον λαιμό.

rip michael czysz 6

Λόγω της ακραίας κλειστοφοβίας του, ο Czysz αρνήθηκε να υποβληθή σε αξονική τομογραφία, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Το 2012 ο πόνος επανήλθε δριμύτερος, και ο Czysz δέχθηκε να κάνει τις εξετάσεις που τόσο τον τρόμαζαν. Η διάγνωση δεν ήταν καλή.

Οι γιατροί υπέβαλαν τον Αμερικανό σχεδιαστή σε μια ιδιαιτέρως επιθετική θεραπεία, κατά την οποία έχασε 23 κιλά βάρους. Η θεραπεία δεν δούλεψε.

rip michael czysz 13

Αν είστε γνώστες της αγγλικής, αξίζει να διαβάσετε ολόκληρη την ιστορία για την εξέλιξη της ασθένειας του Michael Czysz, αλλά και να μάθετε περισσότερα για τον χαρακτήρα και τα επιτεύγματα του στο συγκινητικό άρθρο του Motorcycle.com εδώ -> http://www.motorcycle.com/features/motorcycle-therapy-michael-czysz-story.html

Δείτε όμως και το trailer του ντοκιμαντέρ Charge στον παρακάτω σύνδεσμο, ένα ντοκιμαντέρ για την άφιξη των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στον ακραίο κόσμο του Isle of Man TT.

R.I.P. Michael Czysz.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Μαϊος 2016 21:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Tamburini T12 Massimo Υamaha FJR1300 2016: Ελάτε να το οδηγήσετε! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon