.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016 16:34

Telefonica Yamaha Globalrider - "Connected" ταξίδι με μοτοσυκλέτα

 

Ο Hugo Scagnetti καβάλα σε ένα XT1200Z Super Tenere

 

Στο project Telefonica Yamaha Globalrider, ο Hugo Scagnetti θα διανύσει 37.000 χιλιόμετρα καβάλα σε ένα Yamaha Super Tenere, κάνοντας το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες, με αισθητήρες να παρακολουθούν live μοτοσυκλέτα ΚΑΙ αναβάτη κατά την εξέλιξη του ταξιδιού!

yamaha globalrider 2

Ο Hugo Scagnetti και το Super Tenere θα παρακολουθούνται live μέσω διαδικτύου, με τις τεχνολογίες M2M και Internet of Things της Telefonica, με στόχο από τη μία να προβάλλουν την φίρμα τηλεπικοινωνιών που είναι ο κύριος χορηγός της Yamaha στο MotoGP, και από την άλλη να μαζέψουν χρήματα για την επιστημονική έρευνα πάνω στα βλαστοκύτταρα.

yamaha globalrider 3

Το ταξίδι θα είναι το πρώτο ανάλογο του είδους στην ιστορία, και η παρουσίαση του έγινε με κάθε επισημότητα στην ισπανική πίστα του Jerez, από την ομάδα MotoGP της Yamaha, και από τους Valentino Rossi και Jorge Lorenzo.

yamaha globalrider 41

Πρέπει να σημειωθεί πως το project ήταν ιδέα του Scagnetti (ο οποίος δουλεύει απ' ότι καταλάβαμε στην Telefonica), μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε, όπου έπαθε και στα δύο πόδια αγγειακή νέκρωση. Τότε ο Scangetti είχε υποσχεθεί στον εαυτό του πως αν κατάφερνε να περπατήσει ξανά χωρίς πατερίτσες θα ταξίδευε στον κόσμο με μοναδικό σκοπό να μαζέψει χρήματα για ιατρικές έρευνες που αφορούν στην αναγέννηση ιστών μέσω των βλαστοκυττάρων.

yamaha globalrider 3 1

Τώρα, μετά από 13 μήνες μάχης, ο Scagnetti κράτησε την υπόσχεση του, και θα ξεκινήσει το ταξίδι του από την Μαδρίτη στις 27 Μαίου του 2016. Από εκεί θα ταξιδέψει σε Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, και Τουρκία. Κατόπιν θα περάσει από Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν και Κιργιζιστάν. Στη συνέχεια, μέσω αεροπλάνου θα μεταβεί στις Η.Π.Α., κατόπιν στη Βρετανία, για να επιστρέψει τέλος στην Ισπανία.
Το project θα φέρει στο προσκήνιο τεχνολογίες τηλεμετρίας, συνδεσιμότητας, εντοπισμού με GPS, και κοινωνικών μέσων δικτύωσης, ενώ το ταξίδι θα καταγραφεί σε ντοκιμαντέρ για την Movistar+.

yamaha globalrider 2 1

Το μότο του ταξιδιού είναι το "Moving forward is the only way to return”, δηλαδή "Προχωρώντας μπροστά είναι ο μόνος δρόμος για να επιστρέψεις".

yamaha_globalrider/yamaha_globalrider_5.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha_globalrider/yamaha_globalrider_5.jpg" alt="yamaha globalrider 5" width="560" height="300" />

Μπορείτε να παρακολουθήσετε online το εγχείρημα, στο yamaha.globalrider.org" style="color: #0000ff;">www.telefonica.yamaha.globalrider.org, όπου και θα βρείτε και σύνδεσμο για καταθέσεις χρηματικών ποσών για την έρευνα με βλαστοκύτταρα.

Στο τέλος του ταξιδιού, η Telefonica θα στείλει όλες τις χορηγίες, αλλά και τα έσοδα από το ντοκιμαντέρ που θα παράγει η Movistar+ στην επιστημονική ερευνητική ομάδα του νοσοκομείου Puerta de Hierro στη Μαδρίτη.

Φωτογραφίες

{gallery}taxidiotika/yamaha_globalrider{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 08:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon