.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 14:31

Ε.Ο.Μ. - Ίδρυση νέας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών

 

Ανακοινώθηκε σήμερα

 

Εδώ και αρκετές μέρες έχουμε δει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μία νέα ομοσπονδία μοτοσυκλετιστών κα κάνει την εμφάνιση της, με διακριτικό τίτλο "Ελληνική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών" - Ε.Ο.Μ. Τις προηγούμενες ημέρες προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή προκειμένου να μάθουμε τι ακριβώς είναι, τι στόχο έχει και ποιοι βρίσκονται από πίσω. Πήραμε απάντηση και υπόσχεση ότι σύντομα θα έχουμε ραντεβού προκειμένου να μιλήσουμε και να κάνουμε το κατάλληλο ρεπορτάζ για να ενημερωθεί και ο κόσμος. Σήμερα, βρήκαμε ξανά στο διαδίκτυο την ανακοίνωση της ίδρυσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών την οποία και θα βρείτε παρακάτω. Για λεπτομέρειες, θα χρειαστεί να περιμένετε έως το ρεπορτάζ:

Ίδρυση - επωνυμία - έδρα


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’
ΙΔΡΥΣΗ – ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΕΔΡΑ
ΑΡΘΡΟ 1
ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ
Ίδρυση Ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματείων Μοτοσυκλετιστικού Πολιτισμού Τουρισμού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού. Ιδρύουμε Ομοσπονδία, με διακριτικό τίτλο Ε.Ο.Μ. και με την Λατινική επωνυμία ‘‘HELLENIC MOTORCYCLE FEDERATION’’
ΑΡΘΡΟ 2
ΕΔΡΑ
Η E.O.M. έχει σταθερή και μόνιμη έδρα την Θεσσαλονίκη.
Μόνο ο τόπος συνεδριάσεων να μπορεί να μεταφέρεται σε άλλη πόλη για ορισμένο χρονικό διάστημα και με αιτιολόγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Μ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’
ΜΕΛΗ – ΣΚΟΠΟΙ
ΑΡΘΡΟ 3
ΜΕΛΗ
Μέλη της E.O.M. μπορούν να γίνουν σωματεία μοτοσυκλετιστών και ενώσεις σωματείων μοτοσυκλετιστών.
Μπορούν να ενταχθούν στην Ομοσπονδία σωματεία μοτοσυκλετιστών από τις κάτωθι περιφέρειες της Ελλάδος και μόνο για τον αριθμό των σωματείων που αναγράφεται σε κάθε περιοχή.
1. Ανατολική Μακεδονία Θράκη (1-Δράμας, 1-Καβάλας, 1-Θάσου, 1-Ξάνθης, 1-Ροδόπης, 1-Αλεξανδρούπολης, 1-Ορεστιάδας)
2. Κεντρική Μακεδονία (5-Θεσσαλονίκης, 1-Ημαθίας, 1-Πιερίας, 1-Πέλλας, 1-Κιλκίς, 1-Σέρρες,)
3. Δυτική Μακεδονία (1-Κοζάνης, 1-Πτολεμαΐδας, 1-Φλώρινας, 1-Καστοριάς, 1-Γρεβενών)
4. Περιφέρεια Ηπείρου (1-Ιωαννίνων, 1- Άρτας, 1-Πρεβέζης, 1-Θεσπρωτίας)
5. Περιφέρεια Θεσσαλίας (1-Λάρισας, 1-Τρικάλων, 1-Καρδίτσας, 1-Μαγνησίας)
6. Ιόνιοι Νήσοι (1-Κέρκυρας, 1-Κεφαλλονιάς, 1-Ζακύνθου)
7. Δυτική Ελλάδα (1-Αιτωλοακαρνανίας, 1-Αχαΐας, 1-Ηλείας)
8. Στερεά Ελλάδα (1-Ευρυτανίας, 1-Φθιώτιδος, 1-Φωκίδος, 1-Βοιωτίας, 1-Ευβοίας)
9. Αττική (5-Αττική, 5-Αθήνα)
10. Πελοπόννησος (1-Κορινθίας, 1-Αρκαδίας, 1-Αργολίδος, 1-Λακωνίας, 1-Μεσσηνίας)
11. Βόρειο Αιγαίο (1-Λέσβου, 1-Χίου, 1-Σάμου, 1-Λήμνου)
12. Νότιο Αιγαίο (1-Ρόδου, 1-Νάξου, 1-Άνδρου, 1-Σύρου)
13. Κρήτη (1-Ηρακλείου, 1-Χανίων, 1-Ρεθύμνης, 1-Λασιθίου)
Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα σωματεία στις περιφέρειες, θα πρέπει να γίνουν ενώσεις ανά περιοχή για να ενταχθούν στην Ε.Ο.Μ. σαν ένωση.
Αν σε κάποια περιοχή έχει ενταχθεί πρώτο κάποιο σωματείο στην Ε.Ο.Μ. τότε μόνο κατά την έγκρισή του μπορεί να ενταχθεί από την ίδια περιοχή και δεύτερο σωματείο, αφού από κοινού δημιουργήσουν μία ένωση.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ενταχθεί σωματείο το οποίο έχει δικαστικές διαφορές με σωματείο που είναι είδη μέλος της Ε.Ο.Μ.

Σκοποί


ΑΡΘΡΟ 4
ΣΚΟΠΟΙ
Σκοποί για την ίδρυση της Ομοσπονδίας μας είναι οι κάτωθι:
1. Σκοπός της Ε.Ο.Μ. είναι η διάδοση του υγιούς μοτοσυκλετισμού σε πανελλαδική κλίμακα σε όλες του τις μορφές: Πολιτιστική, Κοινωνική, Περιηγητική, Αθλητική, Συγκοινωνιακή, Ψυχαγωγική, Συνδικαλιστική.
2. Η σύσταση της Ε.Ο.Μ. έχει ως κύριο σκοπό την αλληλεγγύη μεταξύ των μοτοσυκλετιστών, τον συντονισμό, τη δράση, και την δημιουργία φιλίας και αλληλοϋποστήριξης των σωματείων και ενώσεων μελών της.
3. Η Ε.Ο.Μ. αποβλέπει στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες μοτοσυκλετιστές. Προβλήματα αυτά μπορεί να σχετίζονται με την ασφάλεια, την ελεύθερη μετακίνηση με δίκυκλο, το δικαίωμα συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων για τα θέματα που τους αφορούν.
4. Η ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων σε θέματα ασφάλειας, με την δημιουργία φόρουμ ανταλλαγής γνώσεων και τεχνικών πληροφοριών.
5. Την ακριβή και εκτενή πληροφόρηση για όλα τα θέματα που αφορούν στο δίκυκλο.
6. Την προστασία των δικυκλιστών από ενέργειες που τους υπονομεύουν και τους βλάπτουν.
7. Μεταξύ των σωματείων μελών της Ε.Ο.Μ. την ανάπτυξη, διάδοση και οργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τις αρχές και αξίες του φίλαθλου πνεύματος, σε όλη τη χώρα

Πόροι


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ’
ΜΕΣΑ - ΠΟΡΟΙ
ΑΡΘΡΟ 5
ΜΕΣΑ
Μέσα για την επίτευξη του σκοπού της Ε.Ο.Μ. είναι η ενημέρωση, υποβολή προτάσεων και συμμετοχή στη λύση των προβλημάτων των Ελλήνων μοτοσυκλετιστών από τις αρμόδιες αρχές.
1. Η οργάνωση συζητήσεων, προβολών, εκδρομών, σεμιναρίων, εορτών, συγκεντρώσεων, μαθημάτων και κάθε μορφής ψυχαγωγικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών εκδηλώσεων.
2. Η διοργάνωση κινητοποιήσεων για την προβολή και διεκδίκηση αιτημάτων.
3. Η έκδοση περιοδικού, εντύπων και κάθε άλλου μέσου επικοινωνίας, δημοσιότητας και προβολής που θα βοηθήσει στην επιτυχία του σκοπού και των στόχων της Ε.Ο.Μ.
4. Η παραγωγή και διανομή ενημερωτικών και εκπαιδευτικών ταινιών.
5. Η παροχή τεχνικής και οδικής βοήθειας,
6. Η διοργάνωση εθνικών και διεθνών αγώνων, διαγωνισμών και προπονήσεων του αθλήματος της μοτοσυκλέτας.
7. Η οργάνωση και τέλεση κάθε είδους τοπικών, Πανελληνίων ή άλλων αγώνων και πρωταθλημάτων (αγώνες ταχύτητας, ντραγκστερ (dragster), μοτοκρος (motocross), εντούρο (enduro), τράιαλ (trial), σούπερ μοταρ (supermotard) κ.α.) μεταξύ όλων των αθλητών - αθλητριών που ανήκουν στη δύναμη των σωματείων μελών της Ε.Ο.Μ.
8. Η συμμετοχή των αθλητών - αθλητριών των σωματείων μελών της, σε παγκόσμια πρωταθλήματα ή άλλους διεθνείς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
9. Η επιδίωξη κατασκευής πίστας διεθνών προδιαγραφών, και στην συνέχεια αγωνιστικών χώρων όλων των μηχανοκίνητων αθλημάτων σε όλη τη χώρα, για κοινή χρήση τους από όλα τα σωματεία μέλη της Ε.Ο.Μ..
10. Η έκδοση περιοδικού δελτίου
11. Η οργάνωση και διεξαγωγή διαλέξεων και η δημοσίευσή τους, με στόχο τη διάδοση του μηχανοκίνητου αθλήματος και την ανάπτυξη του φίλαθλου αγωνιστικού πνεύματος.
12. Η έκδοση κανονισμών και οδηγιών, συναφών με τα αγωνίσματα που διοργανώνονται
13. Η δημιουργία και οργάνωση σχολών ή σεμιναρίων προπονητών και κριτών του μηχανοκίνητου αθλήματος. Η εποπτεία και ο έλεγχος όλων των αγώνων μοτοσυκλέτας που οργανώνονται στην Ελλάδα, για την ακριβή τήρηση των κανονισμών.
14. Η λειτουργία και κατάρτιση των εθνικών ομάδων μοτοσυκλέτας.
ΑΡΘΡΟ 6
ΠΟΡΟΙ
Πόροι της Ε.Ο.Μ. είναι:
1. Το εφάπαξ δικαίωμα εγγραφής των μελών της, στο ποσό των 300,00€
2. Μέρισμα 10% από τα εισιτήρια από κάθε είδους εκδηλώσεις
3. Δωρεές, κληροδοτήματα, προσφορές τρίτων
4. Επιχορηγήσεις από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο (επιχορηγήσεις από κρατικούς φορείς, το Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α. κλπ), όπως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους διεθνείς οργανισμούς κ.λ.π.
5. Έσοδα από δικαιώματα τηλεοπτικής κάλυψης αγώνων και εκδηλώσεων
6. Έσοδα από λαχνούς και εράνους
Οι πόροι που θα εισπράττονται από την Ε.Ο.Μ. θα καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας της και στο τέλος κάθε ημερολογιακού έτους, το υπόλοιπο των εσόδων της θα επιστρέφεται προς τα σωματεία και τις ενώσεις μέλη της.

Εγγραφές μελών


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ’
ΕΓΓΡΑΦΗ – ΜΕΛΟΥΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
ΑΡΘΡΟ 7
ΕΓΓΡΑΦΗ – ΜΕΛΟΥΣ
Για την εγγραφή μέλους στην Ε.Ο.Μ. απαιτείται να καταθέσετε στον Γενικό Γραμματέα τα κάτωθι:
1. Αίτηση
2. Επικυρωμένο αντίγραφο καταστατικού.
3. Επικυρωμένο αντίγραφο δικαστικής απόφασης καταχώρησης του σωματείου.
4. Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης περί της διενέργειας εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
5. Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου περί της συγκρότησης αυτού σε σώμα και της ανάθεσης καθηκόντων στα μέλη του.
6. Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου για τον εκπρόσωπο και τον αναπληρωματικό στην Ε.Ο.Μ.
7. Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου ότι αποδέχονται και συμμορφώνονται με τους όρους του παρόντος Καταστατικού, των Εσωτερικό κανονισμό και τον Κώδικα δεοντολογίας της Ε.Ο.Μ.
8. Το δικαίωμα εγγραφής και εφάπαξ συνδρομής: 300,00€
Τα δικαιολογητικά θα τα αξιολογεί ο Γενικός Γραμματέας και αν αυτός κρίνει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις τότε θα είναι υποχρεωμένος να φέρει το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (τακτική ή έκτακτη), η οποία και θα αποφασίζει για την αποδοχή ή την απόρριψη της.
ΑΡΘΡΟ 8
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ
1. Το κάθε σωματείο έχει ένα μέλος για αντιπρόσωπο το οποίο παρίσταται με δικαίωμα ψήφου στις εργασίες των Γενικών Συνελεύσεων της Ε.Ο.Μ.
2. Οι ενώσεις σωματείων έχουν επίσης έναν αντιπρόσωπο, ασχέτως με το πόσα σωματεία αποτελούν μία ένωση.
3. Οι Γενικές Συνέλευσης θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών και θα λαμβάνουν μέρος μόνο οι αντιπρόσωποι και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
4. Σε περίπτωση κωλύματος του αντιπροσώπου το εκάστοτε σωματείο ορίζει αντικαταστάτη και ενημερώνει 21 ημέρες νωρίτερα των εργασιών.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε’
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ

Γενική συνέλευση


ΑΡΘΡΟ 9
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Στις Γενικές Συνελεύσεις της Ε.Ο.Μ. συμμετέχουν με αντιπροσώπους τους όλα τα μέλη.
Την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση την ορίζουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ενημερώνουν 30 ημέρες νωρίτερα για την ακριβή ημερομηνία και το μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί.
Με υποχρεωτικά τα κάτωθι θέματα:
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο Προεδρεύει και παρέχει γραμματειακή υποστήριξη
2. Θέματα ημερησίας διάταξης
3. Απολογισμός δράσης και προγραμματισμός νέας δράσης
4. Οικονομικός απολογισμός και προγραμματισμός νέου Προϋπολογισμού
5. Έκτακτα και επείγοντα θέματα
6. Θέματα για την επόμενη Γενική Συνέλευση
Α)Κάθε αντιπρόσωπος ή αναπληρωτής που εκπροσωπείται στις Γενικές Συνελεύσεις, θα πρέπει να είναι κάτοικος της περιοχής που ασκεί την δικαιοδοσία του, εκτός αυτών που εκπροσωπούν μία ένωση
Β)Οι αντιπρόσωποι και οι αναπληρωτές τους μπορούν να είναι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου ή της ένωσης που αντιπροσωπεύουν
Γ) Κάθε αντιπρόσωπος διαθέτει μια ψήφο στη Γενική Συνέλευση της Ε.Ο.Μ.
Δ)Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης παίρνονται κατά πλειοψηφία
Ε) Στις Γενικές Συνελεύσεις των αντιπροσώπων μετέχουν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Μ. με δικαίωμα λόγου, χωρίς δικαίωμα ψήφου.
Ζ)Σε περίπτωση ισοψηφίας τότε μόνο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει το δικαίωμα ψήφου
Η) Η Γενική Συνέλευση θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία αν παρευρίσκεται το ήμισυ συν 1 του αριθμού των αντιπροσώπων
ΑΡΘΡΟ 10
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Α)Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις μπορεί να συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Μ. αυτόβουλα ή και μετά από έγγραφη αίτηση τουλάχιστον του 20% μελών της.
Β)Στην περίπτωση αυτή κατατίθεται έγγραφη αίτηση στην οποία πρέπει να αναφέρονται τα θέματα ημερήσιας διάταξης.
Γ)Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Μ. είναι υποχρεωμένο να καλέσει τη Γενική Συνέλευση το αργότερο εντός 21 ημερών από την παραλαβή της αίτησης.

Εκλογές


ΑΡΘΡΟ 11
ΕΚΛΟΓΕΣ
Στην Γενική Συνέλευση που αφορά τις Εκλογές της Ε.Ο.Μ. ορίζονται τα κάτωθι:
1. Εκλογή Προέδρου και πρακτικογράφου.
2. Απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
3. Οικονομικός απολογισμός από την Ελεγκτική επιτροπή
4. Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής και μεταξύ των μελών της εκλέγει πρόεδρο.
Α)Η εφορευτική επιτροπή διενεργεί τις εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου και της ελεγκτικής επιτροπής της Ε.Ο.Μ. και στη συνέχεια συντάσσει και γράφει το πρακτικό ψηφοφορίας στο βιβλίο των Γενικών Συνελεύσεων, στο οποίο αναφέρονται ο τόπος, ο χρόνος, η σύνθεση της εφορευτικής επιτροπής, ο αριθμός των παρόντων στη Γενική Συνέλευση, ο αριθμός των ψηφισάντων, οι τυχόν ενστάσεις και οι εκλεγμένοι, καθώς και τους σταυρούς προτίμησης που πήρε ο καθένας. Στο τέλος ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής παραδίδει όλα τα υλικά της ψηφοφορίας στον πλειοψηφούντα του Διοικητικού Συμβουλίου και ορίζει μαζί του την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Β)Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συγκεντρώνονται στην πρώτη συνεδρίαση που ορίζει ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, που διεξήγαγε τις εκλογές με τον πλειοψηφούντα σύμβουλο, τις αμέσως επόμενες ώρες από τις εκλογές και με μυστική ψηφοφορία, εκλέγει τον Πρόεδρο, Γενικό Γραμματέα, Ταμία και τους δύο αναπληρωματικούς συμβούλους.
Γ)Αν ο αριθμός των τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μειωθεί, λόγω θανάτου, παραίτησης ή έκπτωσης, την θέση του καταλαμβάνει ο πρώτος σύμβουλος, και στην συνέχεια ο δεύτερος σύμβουλος. Εφόσον και δεν υπάρχει άλλος σύμβουλος τότε εντός 30 ημερών συγκαλείται υποχρεωτικά έκτακτη Γενική Συνέλευση για την διενέργεια νέων εκλογών.
Δ)Η Γενική Συνέλευση θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία αν παρευρίσκεται το ήμισυ συν 1 του αριθμού των αντιπροσώπων
Ζ)Οι υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Ο.Μ θα πρέπει να υποβάλλονται εγγράφως στη Γραμματεία το αργότερο 21 ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ’
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διοικητικό συμβούλιο


ΑΡΘΡΟ 12
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Α)Ο αριθμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Μ. δεν μπορεί να είναι μικρότερος από 3 και μεγαλύτερος από 5 μέλη.
Β) Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τετραετής, και τα μέλη που θα εκλεγούν για δύο τετραετίες, ανακηρύσσονται σε επίτιμα μέλη και δεν έχουν δικαίωμα επανεκλογής.
Γ)Ανάλογα με τις ανάγκες του το Διοικητικό Συμβούλιο , μπορεί να διορίζει εφόρους σε κάθε τμήμα που χρειάζεται βοήθεια.
Δ)Οι συνεδριάσεις του τριμελούς Διοικητικού Συμβουλίου που αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Γεν. Γραμματέα και τον Ταμία, γίνονται τουλάχιστον μια φορά κάθε το μήνα, μέσω τηλεδιάσκεψης και κάθε δύο μήνες οφείλουν να επικοινωνούν για την ημέρα, ώρα και τόπο, που θα πραγματοποιείτε η συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης.
Ζ)Αν ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου λείψει αδικαιολόγητα πάνω από 3 συνεδριάσεις τη θέση του καταλαμβάνει με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο πρώτος σύμβουλος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο διοικεί τις υποθέσεις της Ε.Ο.Μ., διαχειρίζεται την περιουσία της και ενεργεί κάθε πράξη αναγόμενη στη λειτουργία και στους σκοπούς της, που δεν υπάγεται δυνάμει του νόμου ή του παρόντος καταστατικού στην αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης.
Δύναται δε με εσωτερικό κανονισμό να καθορίζει τη λειτουργία των τμημάτων Αθλητικού, Πολιτισμού και Τουρισμού και του Εθελοντισμού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του, εκπροσωπούν, τόσο ενώπιον των δικαστηρίων όσο και εξωδικαστικά (π.χ. στην υπογραφή μιας σύμβασης, λογαριασμού σε τράπεζα κ.λ.π.).
ΑΡΘΡΟ 13
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Πρόεδρος υπογράφει τις συμβάσεις με τρίτους, υπογράφει με τον Γενικό Γραμματέα τα εξερχόμενα έγγραφα, υπογράφει με τον Ταμία για αναλήψεις από την τράπεζα, υπογράφει τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων, συγκαλεί και προεδρεύει στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου κάθε φορά που αυτός κρίνει και επιμελείται της εκτέλεσης των αποφάσεων.
Ο Πρόεδρος σε περίπτωση κολλήματος ή απουσίας του ο Γενικός Γραμματέας και εάν αυτός κωλύεται τότε ο Ταμίας εκπροσωπεί το Σωματείο ενώπιον των Δικαστηρίων και των άλλων Αρχών.
ΑΡΘΡΟ 14
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ο Γενικός Γραμματέας, εκτός από τις κατά το άρθρο 13 αρμοδιότητές του, διευθύνει τα γραφεία της Ε.Ο.Μ., εισηγείται στον Πρόεδρο τα ζητήματα που απασχολούν την Ε.Ο.Μ. και ελέγχει το ταμείο και τα βιβλία του Σωματείου.
Ο Γενικός Γραμματέας είναι έμμισθος για να ασχολείται μόνιμα με της υποχρεώσεις της Ε.Ο.Μ. Είναι υπεύθυνος για την λογιστική τάξη, και αναθέτει σε λογιστικό γραφείο τα βιβλία της Ε.Ο.Μ. Τον Γενικό Γραμματέα δεν αναπληρώνει κανείς.
ΑΡΘΡΟ 15
ΤΑΜΙΑΣ
Ο Ταμίας εκτός από τις κατά το άρθρο 13 αρμοδιότητές του, είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη διαχείριση του ταμείου και διενεργεί όλες τις εισπράξεις και τις πληρωμές για λογαριασμό του Σωματείου.

Ελεγκτική επιτροπή


ΑΡΘΡΟ 16
ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Α)Η ελεγκτική επιτροπή εκλέγεται στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Μ. είναι τριμελής και η θητεία της είναι ίση με αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου.
Β)Η ελεγκτική επιτροπή είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο των οικονομικών της Ε.Ο.Μ. στη ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση.
Γ)Η ελεγκτική επιτροπή συγκροτείται σε σώμα και εκλέγει μεταξύ των μελών της πρόεδρο. Έχει τη δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, όταν εκείνη κρίνει, να κάνει έλεγχο στα οικονομικά της Ε.Ο.Μ.
Δ)Σε περίπτωση αδυναμίας ελέγχου των οικονομικών της Ε.Ο.Μ. από την ελεγκτική επιτροπή (αδυναμία, αδιαφορία, κλπ) το έργο της το αναλαμβάνουν άλλα μέλη μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση, όπου και εκλέγονται νέα μέλη.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η’
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ - ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΕΛΟΥΣ
ΑΡΘΡΟ 17
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελείται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι αρμοδιότητές του είναι τα πειθαρχικά παραπτώματα των μελών της Ε.Ο.Μ.:
1. Κάθε υπαίτια παράβαση των διατάξεων του παρόντος Καταστατικού και της περί Σωματείων νομοθεσίας.
2. Κάθε υπαίτια παράβαση των διατάξεων των Εσωτερικών Κανονισμών και του Κώδικα Δεοντολογίας.
3. Στάση ή διαγωγή που αντίκειται στους σκοπούς της Ε.Ο.Μ.
4. Ποινική καταδίκη από ημεδαπό ή αλλοδαπό Δικαστήριο.
5. Πειθαρχικές ποινές που δύνανται να επιβληθούν είναι :
α) Σύσταση.
β) Επίπληξη ή παρατήρηση.
γ) Προσωρινή στέρηση της ιδιότητας του μέλους.
δ) Οριστική στέρηση της ιδιότητας του μέλους.
Αρμόδιο για την επιβολή των ως άνω πειθαρχικών ποινών είναι το Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Της επιβολής της πειθαρχικής ποινής πρέπει να προηγείται πάντοτε κλήση προς απολογία.
Η απολογία δύναται να γίνει εγγράφως ή προφορικά ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου.
ΑΡΘΡΟ 18
ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΕΛΟΥΣ
Η αποβολή μέλους μπορεί να γίνει σε περιπτώσεις που το μέλος δρα ενάντια ή εμποδίζει την εκπλήρωση των σκοπών του σωματείου, ή δεν συμμορφώνεται προς τις αποφάσεις της διοίκησης. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφασίζει για την επιβολή των πειθαρχικών ποινών σε βάρος μέλους ή για την αποβολή του.

Τμήματα


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ’
ΤΜΗΜΑΤΑ
ΑΡΘΡΟ 19
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
Τα τμήματα της Ε.Ο.Μ. όταν σχηματίζονται, θα πρέπει να περιλαμβάνουν μέλη που αγαπούν τον εθελοντισμό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Μ. αναθέτει σε τρία μέλη από τους αντιπροσώπους, ως Αρχηγούς για να αναλάβουν τις αρμοδιότητες για τα τμήματα.
1. Τμήμα Ερασιτεχνικού Αθλητισμού
2. Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού
3. Τμήμα Εθελοντισμού
ΑΡΘΡΟ 20
ΤΜΗΜΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Μ. διορίζει έναν αντιπρόσωπο ως αρχηγό και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του για την υποστήριξη και την ανάπτυξη, προώθηση του αθλητικού τμήματος.
Ο Αρχηγός του τμήματος θα προΐσταται και για την βοήθεια του μπορεί να διορίζει όσους αντιπροσώπους χρειάζεται για την καλύτερη λειτουργία του αθλητικού τμήματος.
Το τμήμα του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού θα διαθέτει δικό του Εσωτερικό κανονισμό και Γραμματειακή υποστήριξη .
Α)Την ιδιότητα του σωματείου μέλους του Αθλητικού τμήματος της Ε.Ο.Μ. αποκτούν με σχετική αίτηση τους, τα αναγνωρισμένα, δικαστικά και διοικητικά, σωματεία της χώρας, τα οποία διατηρούν τμήμα των αθλημάτων της μοτοσυκλέτας που προβλέπεται σε διάταξη του καταστατικού τους.
Β)Για την εγγραφή σωματείου ως μέλος του Αθλητικού τμήματος της Ε.Ο.Μ.
Απαιτείται η κατάθεση στον αρχηγό των παρακάτω εγγράφων:
1. Αίτηση εγγραφής
2. Επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού
3. Επικυρωμένο αντίγραφο της δικαστικής απόφασης αναγνώρισης του καταστατικού
4. Πιστοποιητικό εγγραφής στα Μητρώα των Σωματείων του οικείου Πρωτοδικείου
5. Υπεύθυνη δήλωση και ονομαστική κατάσταση των αθλητών του, που επιδίδονται στα αθλήματα της μοτοσυκλέτας
6. Αίτηση έκδοσης αθλητικής ταυτότητας των παραπάνω αθλητών.
Γ)Η υποβολή της αίτησης εγγραφής στην Ομοσπονδία, υποδηλώνει την αποδοχή από το σωματείο που την καταθέτει, όλων των διατάξεων του καταστατικού, του εσωτερικού κανονισμού, και των κανονισμών που εκδίδει η Ε.Ο.Μ.
Δ)Η εγγραφή ενός σωματείου ως μέλος του αθλητικού τμήματος της Ε.Ο.Μ. του επιτρέπει να συμμετέχει σε όλη γενικά τη δραστηριότητα της Ομοσπονδίας.
Ε)Απαραίτητες προϋποθέσεις για την συμμετοχή σας στο αθλητικό τμήμα είναι:
1. Να έχει επιδείξει διαρκή δραστηριότητα στα αθλήματα της μοτοσυκλέτας, συμμετέχοντας στην αθλητική δραστηριότητα του προηγούμενου ημερολογιακού έτους με πέντε (5) τουλάχιστον αθλητές
2. Να έχει αποκτήσει την ειδική αθλητική αναγνώριση.
Ζ)Κατά την κρίση του αρχηγού και τους κανόνες του Εσωτερικού κανονισμού στερείται του δικαιώματος μέλους του αθλητικού τμήματος της Ε.Ο.Μ. κάθε αθλητικό σωματείο, εφόσον στο ημερολογιακό έτος δεν είχε συμμετοχή σε αγώνες με πέντε (5) τουλάχιστον αθλητές με δελτίο αθλητικής ιδιότητας στα αθλήματα της μοτοσυκλέτας. Η συμμετοχή αποδεικνύεται από επίσημα φύλλα αγώνων που διοργανώνονται αποκλειστικά στο αθλητικό τμήμα ή διεθνών αγώνων που διοργανώνονται από αθλητικά σωματεία.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις


ΑΡΘΡΟ 21
ΤΜΗΜΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Απώλεια της ιδιότητας του μέλους της Ομοσπονδίας.
Κάθε σωματείο - μέλος του αθλητικού τμήματος στερείται της ιδιότητας μέλους αυτής και διαγράφεται υποχρεωτικά από το σχετικό μητρώο, με απόφαση του αρχηγού και με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, εφόσον συντρέχει ένας τουλάχιστον από τους παρακάτω λόγους:
1. Στερηθεί της νόμιμης δικαστικής ή της διοικητικής αναγνώρισης του ως φιλάθλου σωματείου,
2. Την τελευταία τριετία επέδειξε αγωνιστική αδράνεια με τη μη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε επίσημη αγωνιστική εκδήλωση του αθλητικού τμήματος.
3. Δεν καταβάλει τις οφειλές του προς την Ε.Ο.Μ. που απορρέουν από τα δικαιώματά της, εφόσον ειδοποιείται περί της διαγραφής του, με συστημένη επιστολή, τουλάχιστον πριν από ένα μήνα
4. Ακολουθεί σκοπούς αντίθετους προς τους σκοπούς της Ε.Ο.Μ.
5. Παραβεί τις διατάξεις του καταστατικού ή του εσωτερικού κανονισμού του αθλητικού τμήματος.
6. Δεν επιτρέπεται η διαγραφή μέλους προτού αυτό κληθεί εγγράφως σε απολογία.
Η Ε.Ο.Μ. ουδεμία ευθύνη μπορεί να φέρει για τυχόν τραυματισμό ή θάνατο μέλους του ή τρίτου συμμετέχοντος στις διοργανώσεις, άπαντες οφείλουν να συμμετέχουν οικεία βούληση και εν γνώσει των συνεπειών και των κινδύνων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να ζητεί και να λαμβάνει υπεύθυνες δηλώσεις που το απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη.
ΑΡΘΡΟ 22
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Μ. διορίζει έναν αντιπρόσωπο ως αρχηγό και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του για την υποστήριξη του τμήματος για την ανάπτυξη και προώθηση της πολιτιστικής και τουριστικής ιδέας για την προβολή της Ελλάδος ως Μοτοσυκλετιστικού τουριστικού προορισμού.
Το τμήμα του Πολιτισμού και Τουρισμού θα διαθέτει δικό του Εσωτερικό κανονισμό και Γραμματειακή υποστήριξη.
Περιλαμβάνει την διοργάνωση εκδηλώσεων, Πανελληνίων και Πανευρωπαϊκών συναντήσεων, ξεναγήσεων, εορτών, εκδρομών, συνεστιάσεων, βοήθεια στα ξενοδοχειακά καταλύματα, βοήθεια στους Δήμους για την καλύτερη προβολή τους στο Εξωτερικό κ.λ.π.
1. Υποχρέωση του τμήματος είναι μία μεγάλη εκδήλωση-συνάντηση τον χρόνο το τετραήμερο του Αγ. Πνεύματος που θα συμμετέχουν όλα τα μέλη της Ε.Ο.Μ. και θα είναι όλοι υπεύθυνοι για την διαφύλαξη της ποιότητας της εκδήλωσης.
2. Υποχρέωση του τμήματος είναι η υποχρέωση- παρότρυνση των μελών να κάνουν μία ετήσια εκδήλωση ανά διετία στην περιοχή τους
Ο Αρχηγός του τμήματος θα προΐσταται αυτών των εκδηλώσεων και για την βοήθεια του μπορεί να διορίζει όσους αντιπροσώπους χρειάζεται για την καλύτερη λειτουργία του τμήματος.
Η Ε.Ο.Μ. ουδεμία ευθύνη μπορεί να φέρει για τυχόν τραυματισμό ή θάνατο μέλους του ή τρίτου συμμετέχοντος στις διοργανώσεις, άπαντες οφείλουν να συμμετέχουν οικεία βούληση και εν γνώσει των συνεπειών και των κινδύνων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να ζητεί και να λαμβάνει υπεύθυνες δηλώσεις που το απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη.

Τμήμα εθελοντισμού


ΑΡΘΡΟ 23
ΤΜΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Μ. διορίζει έναν αντιπρόσωπο ως αρχηγό και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του για την υποστήριξη του τμήματος για την ανάπτυξη και προώθηση του εθελοντισμού.
Α)Σαν Ε.Ο.Μ. είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του Εθελοντισμού που όλοι μας έχουμε ανάγκη, στις εκδηλώσεις μας, στους αγώνες μας, στα μέλη μας, παντού όπου χρειάζεται ο Εθελοντισμός.
Β)Το τμήμα έχει υποχρέωση να δημιουργήσει μαθήματα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά την Ελλάδα εκπαίδευσης μαθητών, με θέμα την ασφαλή οδήγηση της μοτοσυκλέτας, την επιβεβλημένη χρήση του κράνους, και τον εθελοντισμό.
Γ)Θα δημιουργήσουμε κοινωνικό συνεργείο, με βοήθεια των ανταλλακτικών και της επισκευής μοτοσυκλετών.
Δ)Θα διαπραγματευθούμε με εταιρείες ανταλλακτικών, λαδιών, ρουχισμού ασφαλείας, κράνους, κλπ για καλύτερες τιμές και αυτές τις εταιρείες θα στηρίξουμε σαν Ε.Ο.Μ.
Ο Αρχηγός του τμήματος θα προΐσταται αυτής της προσπάθειας και για την βοήθεια του μπορεί να διορίζει όσους αντιπροσώπους χρειάζεται για την καλύτερη λειτουργία του τμήματος.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι’
ΟΡΓΑΝΑ – ΒΙΒΛΙΑ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΑΡΘΡΟ 24
ΟΡΓΑΝΑ
Τα όργανα λειτουργίας της Ε.Ο.Μ. είναι:
1. Γενική Συνέλευση
2. Διοικητικό Συμβούλιο
3. Ελεγκτική Επιτροπή
4. Διοίκηση Ερασιτεχνικού Αθλητισμού
5. Διοίκηση Πολιτισμού και Τουρισμού
6. Διοίκηση Εθελοντισμού
ΑΡΘΡΟ 25
ΒΙΒΛΙΑ
Στην Ε.Ο.Μ. τηρούνται τα εξής βιβλία:
1. Γενικής Συνέλευσης
2. Διοικητικού Συμβουλίου
3. Ελεγκτικής επιτροπής
4. Βιβλίο ταμείου
5. Περιουσιακών στοιχείων
6. Μητρώο μελών
7. Βιβλίο πρωτοκόλλου εγγράφων
8. Ερασιτεχνικού Αθλητισμού
9. Μητρώο αθλητών
10. Μητρώο προπονητών
11. Πολιτισμού και Τουρισμού
12. Εθελοντισμού
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Κ’
ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΑΡΘΡΟ 26
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΕΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Η Ε.Ο.Μ. μπορεί να γίνεται μέλος σε ανώτερες οργανώσεις, είτε της Ελλάδας είτε διεθνείς, που έχουν αντικείμενο σκοπούς ίδιους ή παρεμφερείς με αυτούς της Ε.Ο.Μ.
Η ένταξη σε αυτές, όπως και η αποχώρηση, γίνεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
Η εκπροσώπηση της Ε.Ο.Μ. στους οργανισμούς αυτούς γίνεται από μέλη αντιπροσώπους της, που εκλέγονται σε ανάλογο αριθμό με αυτόν που το καταστατικό της τριτοβάθμιας οργάνωσης απαιτεί.
ΑΡΘΡΟ 27
ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο.Μ.
Η Ε.Ο.Μ. διαλύεται μόνον κατόπιν ομοφωνίας των οικονομικά εντάξει μελών της και έγγραφης δήλωσης όλων σε αντίστοιχο πρακτικό. Σε τέτοια περίπτωση η όποια περιουσία της περιέρχεται αναλογικά και ισότιμα στα μέλη της.
ΑΡΘΡΟ 28
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
Μόνη αρμόδια για την τροποποίηση του καταστατικού είναι η Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Ο. Μ. για την τροποποίηση θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία αν παρευρίσκεται το ήμισυ συν 1 του αριθμού των αντιπροσώπων

Γενικές διατάξεις


ΑΡΘΡΟ 29
ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Για κάθε ζήτημα διοίκησης και διαχείρισης της Ε.Ο. Μ. που δεν προβλέπεται από το παρόν Καταστατικό, τον Εσωτερικό Κανονισμό, τον Κώδικα δεοντολογίας ή το Νόμο του κράτους, αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο.
ΑΡΘΡΟ 30
ΙΔΡΥΤΕΣ
Οι ιδρυτές της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ θα είναι το πρώτο τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο για τα πρώτα τέσσερα χρόνια. Θα πρέπει να μπορούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την δημιουργία και την ανάπτυξη της Ε.Ο.Μ. Τα ιδρυτικά σωματεία θα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα και να διοικούν της επιτροπές και τα τμήματα.
ΑΡΘΡΟ 31
ΣΦΡΑΓΙΔΑ
Η Ε.Ο.Μ. έχει δική της σφραγίδα (κυκλικού σχήματος), η οποία φέρει επάνω τη λέξη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ στο κέντρο φέρει την Ελληνική σημαία μέσα σε κύκλο ρόδας.
Το παρόν Καταστατικό, αποτελούμενο από (10) Κεφάλαια με (31) άρθρα, τα οποία διάβασαν τα μέλη της Ιδρυτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Ο.Μ. και το υπογράφουν οι αντιπρόσωποι στο τέλος, βεβαιώνοντας έτσι το περιεχόμενό του και αφού το ενέκριναν κατ’ άρθρο και κατά το σύνολό του, προοριζόμενο για τη νόμιμη δημοσίευσή του στα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 19:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon