.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 10:09

H πρόταση της Yamaha για την χρήση και την ανακύκλωση των μπαταριών

Όσο τα ηλεκτροκίνητα οχήματα διαδίδονται στις πόλεις της Ευρώπης, τόσο εμφανίζεται η ανάγκη για ένα αποτελεσματικό σύστημα διακίνησης και ανακύκλωσης τους. Η Yamaha ανακοίνωσε την δική της λύση.

Η λύση αυτή, έχει την μορφή μίας νέας εταιρείας, της ENYRING Gmbh, η ίδρυση της οποίας ανακοινώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2023. Δείτε πως ακριβώς περιγράφει η Yamaha τον τρόπο λειτουργίας της νέας εταιρείας, στο δελτίο τύπου της, παρακάτω:

«IWATA, 25 Δεκεμβρίου 2023 - Η Yamaha Motor Co., Ltd. (Τόκιο: 7272) ανακοινώνει ότι ίδρυσε την ENYRING GmbH, ως μια νέα εταιρεία που θα προσφέρει μπαταρίες με δυνατότητα ανταλλαγής για συμπαγή αστικά ηλεκτρικά οχήματα μέσω υπηρεσιών που βασίζονται σε συνδρομή. Προσφέροντας τέτοιες υπηρεσίες και επαναχρησιμοποιώντας και ανακυκλώνοντας μπαταρίες μαζί με τους Ευρωπαίους ηγέτες κυκλικότητας, η ENYRING θα είναι σε θέση να δημιουργήσει έναν κλειστό βρόχο στον οποίο τα ανακυκλωμένα υλικά χρησιμοποιούνται ως πόροι για τη δημιουργία νέων προϊόντων.

Αυτή η νέα πρωτοβουλία θα λειτουργήσει προς τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας προσανατολισμένης στην ανακύκλωση που μειώνει όχι μόνο την οικονομική και χρονική επιβάρυνση των πελατών αλλά και τον αντίκτυπο στο περιβάλλον. Η ENYRING, που ιδρύθηκε επίσημα αυτόν τον μήνα, θα εδρεύει στο Βερολίνο της Γερμανίας και η έναρξη λειτουργίας έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Η ENYRING οραματίζεται συνεργασίες μεταξύ της Yamaha Motor και εταιρειών στρατηγικών εταίρων και υπάρχουν σχέδια κατά την έναρξη εργασιών για την επέκταση της επιχείρησης στη Γερμανία - ξεκινώντας από το Βερολίνο - και στην Ολλανδία.

Με στόχο τα συμπαγή αστικά ηλεκτρικά οχήματα στη γκάμα των χαμηλών ταχυτήτων (κυρίως eBikes), οι υπηρεσίες της ENYRING θα νοικιάζουν μπαταρίες διαθέσιμες με συνδρομή. Αυτές οι μπαταρίες μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς μπαταριών με δυνατότητα ανταλλαγής που είναι εγκατεστημένοι σε μια πόλη ανά πάσα στιγμή, εξαλείφοντας την ταλαιπωρία της επαναφόρτισης καθώς και το κόστος αγοράς μιας νέας μπαταρίας μόλις φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής της. Επιπλέον, οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες που δεν είναι πλέον κατάλληλες για φορητότητα επαναχρησιμοποιούνται ως μπαταρίες αποθήκευσης, αποσυναρμολογούνται σε κυψέλες, ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται ως νέες μπαταρίες.

Αυτό το έργο ξεκίνησε με στόχο να προσφέρει νέα αξία στις καθημερινές μεταφορές ως μέρος των προσπαθειών της Yamaha Motor να δημιουργήσει έναν κόσμο ουδέτερο από άνθρακα. Αυτή η επιχείρηση θα συμβάλει στη μείωση των απορριμμάτων, στη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, όλα τα βασικά ζητήματα που προσδιορίζονται στο Περιβαλλοντικό Σχέδιο 2050 του Ομίλου Yamaha Motor.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 10:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon