Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2025 15:49

Τιμές καυσίμων – Καταρρέει το πετρέλαιο αλλά στην Ελλάδα... περιμένουμε αυξήσεις

Οι αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές εν μέσω «Τραμπιάδας» έχουν προς το παρόν φέρει ορατή μείωση στις τιμές του αργού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά στην χώρα μας εξακολουθούμε να πληρώνουμε τα καύσιμα χρυσάφι.

Την τελευταία εβδομάδα, έντονα πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου σε παγκόσιο επίπεδο, καθώς από τις 2 μέχρι τις 7 Απριλίου, η τιμή του βαρελιού WTI έχει πέσει από τα 71,71 στα 60,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent κατακρημνίστηκε από τα 74,95 δολάρια το βαρέλι, στα 63,86, τις ίδιες ημέρες. Οι λόγοι, πολύ απλά, έχουν να κάνουν με τους παγκόσμιους φόβους για οικονομική ύφεση μετά από τους δασμούς Τραμπ και τα μέτρα απάντησης από την Κίνα, όπως και την προγραμματισμένη άυξηση παραγωγής από τα κράτη του OPEC+.

Αυτά τα νέα φυσικά δημιουργούν προσδοκίες για μείωση της λιανικής τιμής καυσίμων, αλλά όπως ξέρουμε εμείς που ζούμε από την Ελλάδα... εδώ βρισκόμαστε σε άλλον αστερισμό. Η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, εξέφρασε την ανησυχία της για πιθανές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων εν όψει Πάσχα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Πάσχα, Χριστούγεννα και καλοκαίρι πάντα φέρνουν αυξήσεις».

Από την άλλη, σύμφωνα με τα ανάλογα ρεπορτάζ, οι βενζινοπώλες προσπαθούν να διατηρήσουν τις τιμές χαμηλά για ενίσχυση των πωλήσεων, με την κα Ζάγκα να αναφέρει παράλληλα ανησυχίες ότι το φετινό Πάσχα θα είναι «φτωχό» ως προς την κατανάλωση, αφού μεταξύ άλλων οι συνταξιούχοι δεν θα έχουν πληρωθεί πριν τις γιορτές: «Τα χρήματα θα μπουν μετά το Πάσχα και αυτό δεν θα είναι καλό ούτε για τις οικογένειες τους, ούτε για την αγορά».

Με την Μεγάλη Εβδομάδα να απέχει μόλις μία εβδομάδα πλέον,, περιμένουμε να δούμε στην πράξη – και, δυστυχώς, δεν θα εκπλαγούμε αν οι τιμές καυσίμων πράγματι αυξηθούν. Να σημειώσουμε εδώ ότι, βάσει του τελευταίου δελτίου του παρατηρητηρίου υγρών καυσίμων (6/4/2025), η μέση τιμή τηε απλής αμόλυβδης ανήλθε στα 1,788 ευρώ ανά λίτρο, με το απλό diesel κίνησης να φτάνει στο 1,554 ευρώ ανά λίτρο και το φυσικό αέριο, στα 0,973 ευρώ ανά κιλό.

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Απριλίου 2025 15:54
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon