.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 19:45

Milan Design Week 2024 - Η έκθεση «Forma» της Ducati

Η Ducati εγκαινίασε τη συμμετοχή της στη Milan Design Week 2024, της πιο σημαντικής στιγμής του χρόνου για τον κόσμο του design σε διεθνές επίπεδο, με μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση.

Ο κατασκευαστής μοτοσυκλετών με έδρα τη Μπολόνια ταιριάζει απόλυτα στο πλαίσιο του Fuorisalone με την έκθεση «Forma - Αισθήσεις σχεδιασμένες από την Ducati στο Borgo Panigale», που δημιουργήθηκε σε έναν χώρο σύμφωνο με τις αξίες της μάρκας, στο Εθνικό Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, Leonardo da Vinci. Η έκθεση δημιουργήθηκε με στόχο να συνοδεύσει τους επισκέπτες στην ανακάλυψη της σχεδιαστικής διαδικασίας μέσω της οποίας δημιουργούνται όλες οι μοτοσυκλέτες Ducati: ένας μαγικός συνδυασμός ομορφιάς και προηγμένης τεχνολογίας, απόδοσης και συναισθημάτων, όπου η μορφή και η λειτουργία λειτουργούν σε συμβίωση.

Andrea Ferraresi, Διευθυντής Στρατηγικής & Centro Stile Ducati: «Στη Ducati θεωρούμε το στυλ και την αγάπη για την ομορφιά ως θεμελιώδη στοιχεία για τη δημιουργία συναισθημάτων και εμπειριών ικανών να ξεπεράσουν την απόλαυση της οδήγησης. Το σχεδιαστικό μας όραμα "Reduce to the Max" παρέχει μια συμβιωτική ολοκλήρωση μεταξύ μορφής και λειτουργίας, στην οποία κάθε στοιχείο είναι απαραίτητο και το περιττό δεν έχει χώρο. Το να φέρουμε τις αρχές του στυλ μας στην Εβδομάδα Design του Μιλάνου είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τη στρατηγική της εταιρείας μας και δίνει μεγαλύτερη αξία στην προσέγγισή μας στο σχεδιασμό.»

Η έκθεση -αγγλιστί- «Forma – Feelings designed by Ducati in Borgo Panigale» δομείται μέσα από ένα ταξίδι σε επτά στάδια, τα οποία αντιπροσωπεύουν τα θεμελιώδη βήματα μέσω των οποίων οι σχεδιαστές του Centro Stile Ducati και οι μηχανικοί του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης μεταμορφώνουν την ιδέα μιας μοτοσυκλέτα σε πραγματικό έργο τέχνης. Το μοντέλο της Ducati που χρησιμοποιείται για να περιγράψει αυτή τη διαδικασία είναι το κατεξοχήν supersport μοντέλο από το Borgo Panigale: το Panigale V4.

mdw2.jpg

Η διαδρομή της έκθεσης ανοίγει με έναν χώρο αφιερωμένο στο «Brief», το έγγραφο που παρέχει στους σχεδιαστές τις γενικές κατευθύνσεις με τις οποίες θα ξεκινήσουν τη στυλιστική δημιουργία κάθε μοτοσυκλέτας. Η επόμενη φάση "Analysis & Concepts" είναι μια ροή έρευνας στην οποία οι σκέψεις του σχεδιαστή κυμαίνονται μεταξύ τέχνης, μουσικής, τόπων, χρωμάτων και σχημάτων, συνθέτοντας ένα moodboard από το οποίο γεννιέται η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας κάθε νέου μοντέλου Ducati. Το τρίτο βήμα της έκθεσης είναι αφιερωμένο στα «Σκίτσα», τα μέσα με τα οποία οι σχεδιαστές της Ducati βάζουν όλες τις ιδέες τους στο χαρτί. Στη συνέχεια, οι πιο αποτελεσματικές προτάσεις υλοποιούνται σε τρισδιάστατα μοντέλα CAD που επιτρέπουν τη δημιουργία των πρώτων φυσικών μοντέλων, τα λεγόμενα «Μοντέλα Αναλογίας», από τα οποία επιλέγεται η καλύτερη λύση. Έχοντας φτάσει σε αυτό το σημείο, τα επόμενα τρία βήματα οδηγούν στην πραγματική γέννηση μιας νέας μοτοσυκλέτας Ducati, μέσω του "Clay Model", ενός μοντέλου σε κλίμακα 1:1 που εξευγενίζεται στο χέρι σαν πραγματικό γλυπτό χρησιμοποιώντας εξαιρετικά διαμορφώσιμο συνθετικό πηλό, το "Master Model ", ένα μοντέλο ρητίνης που σας επιτρέπει την τέλεια ανάδειξη στις γραμμές και τις επιφάνειες καθώς και την αξιολόγηση για τυχόν βελτιώσεις, για να έρθει στη συνέχεια το "Μοντέλο Κλινικής", το οποίο είναι μια πιστή αναπαράσταση του τελικού προϊόντος καθώς και το τελικό βήμα πριν την παραγωγή.

Η αφήγηση αυτής της διαδικασίας σε επτά στάδια μέσα στο «Forma – Feelings designed by Ducati in Borgo Panigale» είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε ναε πιτρέπει στο κοινό να έχει πρόσβαση σε περιεχόμενο που δεν είχε ξαναδεί, ερχόμενο από το Centro Stile Ducati καθώς και να μιλήσει απευθείας με τους παρόντες σχεδιαστές. Επιπλέον, στην έξοδο της έκθεσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μια έκθεση με έξι μοτοσυκλέτες από την οικογένεια Panigale: Panigale V4 Bautista 2023 World Champion Replica, Panigale V4 Bezzecchi 2023 Racing Replica, Panigale V4 SP2, Panigale V4 R και Panigale V2 , καθώς και ένα Panigale V4 S με το οποίο μπορείτε να ζήσετε τη συγκίνηση του να ανεβείτε πάνω σε μια Ducati.

Αν βρεθείτε στο Μιλάνο τις επόμενες μέρες, η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 16 έως τις 21 Απριλίου στις εξής ώρες και μέρες: Τρίτη 16, Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Απριλίου 10.00-20.00 και Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απριλίου από 10.00 έως 21.00. Ειδάλλως, επισκεφθείτε τον σχετικό ιστότοπο της Ducati.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon