.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 07:47

Πιο κοντά από ποτέ η εξαγορά του MotoGP από τη Liberty Media

Η Liberty Media, η ιδιοκτήτρια της Formula 1, φέρεται να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην εξαγορά της Dorna, της κατόχου δηλαδή των δικαιωμάτων του MotoGP.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, μια συμφωνία η οποία θα ενώσει την κορυφαία σειρά αγώνων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στον κόσμο κάτω από την ίδια σκέπη είναι «κοντά», με τη σχετική ανακοίνωση να μπορούσε να έρθει ήδη από την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Liberty Media κέρδισε μια ανταγωνιστική προσφορά από την TKO, την εταιρεία που κατέχει το UFC και το WWE ενώ και η Qatar Sports Investments, η οποία κατέχει την ποδοσφαιρική ομάδα Paris-Saint Germain, είχε επίσης συνομιλίες με την Bridgepoint, την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών που συμμετέχει στο MotoGP. Ωστόσο, μια συμφωνία μεταξύ της Liberty Media και της Dorna είναι εκείνη που θα αντιμετωπίσει πιθανότατα ρυθμιστικό έλεγχο. Η F1 και το MotoGP ανήκαν κάποτε στην εταιρεία ιδιωτικών μετοχών CVC Capital Partners. Αλλά η CVC αναγκάστηκε να πουλήσει το MotoGP λόγω των κανονισμών της ΕΕ.

Οι μέτοχοι της Dorna, που κατέχουν τα δικαιώματα MotoGP, είναι η Bridgepoint, το Επενδυτικό Συμβούλιο Συνταξιοδοτικού Σχεδίου του Καναδά και ο Carmelo Ezpeleta που εργάζεται ως Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna. Η Liberty Media έχει πιστωθεί ότι βοήθησε στην ανάπτυξη της F1 από την εξαγορά της το 2017. Η σειρά του Netflix «Drive To Survive» επέτρεψε στη βάση των θαυμαστών να αυξηθεί, ενώ η F1 έχει επίσης δώσει προτεραιότητα στον αντίκτυπο μέσω των social media. Το ημερολόγιο της F1 έχει επίσης αναπτυχθεί υπό την ηγεσία της Liberty Media και περιλαμβάνει πλέον αγώνες στο Λας Βέγκας, το Μαϊάμι, την Τζέντα και την Ντόχα.

Για την ιστορία, οι Financial Times αναφέρουν ότι τα λειτουργικά κέρδη της F1 το 2023 ήταν 392 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 64% από το 2022. Ακόμα, ο τζίρος αυξήθηκε από 2,5 δισ. δολάρια σε 3,2 δισ. δολάρια. Στον αντίποδα, τα έσοδα της Dorna ήταν 483 εκατομμύρια ευρώ το 2023, "μόλις"... Το δε "πωλητήριο", φέρνει την τιμή εξαγοράς του MotoGP στα 4δις. δολάρια.

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon