.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 17:04

Το μέλλον του Yamaha R1 είναι το πρόγραμμα 2024 YRE

[Δελτίο Τύπου Yamaha Motor Europe]

Την τελευταία δεκαετία, η παγκόσμια αγορά μοτοσυκλετών έχει δει σημαντικές αλλαγές καθώς οι ανάγκες των αναβατών έχουν εξελιχθεί ακολουθώντας τις εξωτερικές συνθήκες. Εκτός από αυτές τις αλλαγές, οι προδιαγραφές εκπομπών καυσαερίων έχουν γίνει ακόμη πιο αυστηρές.

Η εξέλιξη της κατηγορίας Supersport είναι αναμφίβολα από τις πιο αξιοσημείωτες από αυτές τις αλλαγές.

Παραμένοντας πιστή στις ρίζες και στο DNA της, η Yamaha Motor Europe παραμένει προσηλωμένη στη Supersport κατηγορία και είναι πεπεισμένη ότι μια γκάμα προϊόντων με μοντέλα όπως τα R125, R3 και R7 θα συνεχίσει να συναρπάζει τους πελάτες τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα.

Σύμφωνα με τις μεταβολές στη ζήτηση της αγοράς αλλά και των αναγκών των πελατών, η Yamaha Motor Europe αποφάσισε ότι το μέλλον των Supersport που στοχεύουν στην πίστα θα αφιερωθεί αποκλειστικά σε αυτή από το 2025 – με το R1 να ακολουθεί την ίδια διαδρομή που πήρε το R6 το 2020.

Αυτό δε σημαίνει ότι είναι το τέλος για το εμβληματικό R1. Κάθε άλλο, η παγκόσμια παραγωγή του θα συνεχιστεί και μετά το 2025, όπως και το πρόγραμμα ανάπτυξης που οδήγησε τη μοτοσυκλέτα σε παγκόσμιους τίτλους τόσο στο WorldSBK όσο και στο Endurance τα τελευταία χρόνια.

Το R1 παραμένει δημοφιλής επιλογή για αναβάτες και ομάδες που θέλουν ένα ανταγωνιστικό και οικονομικό πακέτο τόσο για track days όσο και για αγώνες, από το ερασιτεχνικό επίπεδο ως εθνικές και διεθνείς σειρές αγώνων.

Για αυτόν τον λόγο η Yamaha επένδυσε στη δημιουργία και διάθεση μιας σειράς προϊόντων GYTR® Performance Parts για το R1, αξιοποιώντας την εμπειρία των ίδιων μηχανικών που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του αγωνιστικού R1 που τρέχει φέτος στο WorldSBK ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Jonathan Rea.

Η Yamaha Motor Europe και οι διανομείς της έχουν επίσης δημιουργήσει ένα αποκλειστικό δίκτυο καταστημάτων GYTR PRO για να υποστηρίξουν τους αναβάτες που θέλουν να πάρουν το μέγιστο στην πίστα από οποιοδήποτε Supersport μοντέλο της σειράς R. Κάθε GYTR PRO SHOP διευθύνεται από έναν αντιπρόσωπο της Yamaha με εμπειρία και πάθος για τους αγώνες μοτοσυκλετών, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στους αγώνες και διατηρεί άμεση επαφή με το Yamaha Road Racing Technical Service. Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν την Crescent Motorcycles, που χειρίζεται την επίσημη ομάδα WorldSBK της Yamaha, την ομάδα GRT Yamaha WorldSBK που άνοιξε πρόσφατα το GYTR PRO SHOP στο Misano World Circuit, την τρέχουσα πρωταθλήτρια EWC, Yamaha Austria Racing Team, και την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του WorldSSP. Ten Kate Racing.

Παρότι το R1 στη στάνταρ μορφή του είναι έτοιμο για την πίστα, πολλοί πελάτες που το θέλουν για τέτοια χρήση το μετατρέπουν από μηχανή δρόμου σε καθαρά αγωνιστικό όπλο. Με το R1 να εξελίσσεται ως ένα μοντέλο εστιασμένο αποκλειστικά στην πίστα από το 2025 και μετά, αυτό το βήμα θα απλοποιηθεί, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες στους πελάτες να βρουν τις βελτιώσεις που ζητούν στους καταλόγους GYTR.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 2024, οι αναγνωρισμένες R1 και R1M θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες μέσω όλων των αντιπροσώπων της Yamaha και, για να υπογραμμίσει τη δέσμευσή της στην κατηγορία, η Yamaha Motor Europe επιβεβαιώνει τη δημοφιλή Yamaha Racing Experience.

Στην ισπανική πίστα Circuito de Jerez Angel Nieto στις 3 και 4 Ιουλίου 2024 οι ιδιοκτήτες R1 GYTR PRO 25th Anniversary και οι ιδιοκτήτες R1M 2024 καλούνται (δωρεάν) να συμμετάσχουν σε αυτήν την καθηλωτική αγωνιστική εμπειρία, η οποία προσφέρει ένα ευρύ πρόγραμμα οδήγησης, καθώς και την παρουσία του θρυλικού πρεσβευτή της Yamaha και ιδιοκτήτη R1 GYTR, Valentino Rossi, της ομάδας Pata Prometeon Yamaha WorldSBK και άλλων επίσημων αναβατών της Yamaha.

Οι αγώνες είναι στο DNA της Yamaha και, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον, δεσμεύεται να διατηρήσει αυτό το ζωτικό μέρος της ταυτότητάς της, προχωρώντας στη συνεχή ανάπτυξη ολόκληρης της σειράς Supersport τόσο στην πίστα όσο και στον δρόμο, τη στρατηγική της πλατφόρμας GYTR και το μοναδικό bLU cRU πρόγραμμα που είναι αφιερωμένο στους αγωνιζόμενους αναβάτες της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 17:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon