.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 14:12

Πατέντα της BMW για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Η BMW Motorrad κατοχύρωσε σχέδια για μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με μονοκόκ πλαίσιο.

Στα τέλη του Δεκέμβρη 2023, δηλαδή πριν μερικές εβδομάδες, δημοσιεύτηκε στη Γερμανία το κείμενο κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων (πατέντα) που είχε καταθέσει σε πρότερο χρόνο η BMW Motorrad με αντικείμενο μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Σε αυτό τα συνοδευόμενα σχέδια αποκαλύπτουν ένα μονοκόκ πλαίσιο από το οποίο κρέμεται ένα μπλοκ μπαταριών. Βασικό αντικείμενο αυτής της πατέντας είναι το ίδιο το πλαίσιο, στο οποίο το κουτί της μπαταρίας παίζει ενεργό ρόλο στη ραχοκοκκαλιά της μοτοσυκλέτας, ενώ το όλο σχέδιο περιγράφεται ως "modular", δηλαδή μπορεί να τροποποιηθεί αρμοδίως για να ταιριάξει σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές.

BMW e bike 2

Η BMW Motorrad έχει κατοχυρώσει μια σειρά ονομάτων για μελλοντικά ηλεκτρικά δίκυκλα, καπαρώνοντας όλες τις ονομασίες από DC 01 ως και DC 09.

BMW e bike 3

Πρόσφατα, τον περασμένο Μάρτιο είχε δημοσιευτεί μια ακόμη πατέντα της BMW για μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που εικάζεται πως θα είναι η πρώτη ηλεκτρική της μετά από μια σειρά σκούτερ που έχει ήδη παρουσιάσει, με το CE 04 να βρίσκεται ήδη στην αγορά εδώ και έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο αυτή η πατέντα του Μάρτη αφορά το επερχόμενο DC 04, στο οποίο η BMW παίρνει τα βασικά ηλεκτρικά μέρη του σκούτερ CE 04 και να αναδιατάσσει σε διαφορετικές γωνίες για να δημιουργήσει μια μοτοσυκλέτα που πιθανότατα θα βασίζεται ή θα μοιάζει αρκετά με το γυμνό G 310 R.

futuristic motorcycle road bmw motorrad vision dc roadster

Η BMW Motorrad έχει δείξει κατά καιρούς διάφορα ηλεκτρικά πρωτότυπα, με αποκορύφωμα το φουτουριστικό Vision DC Roadster (στην παραπάνω εικόνα), ωστόσο θεωρείται πιθανότερο πως η μοτοσυκλετιστική αρχή στην ηλεκτροκίνηση της BMW ήδη εξελίσσεται στην Ινδία σε συνεργασία με την TVS, η οποία κατασκευάζει το G 310 R και το μικρό (Α1) ηλεκτρικό CE 02 που επίσης θα βγει στην αγορά κάποια στιγμή εντός του 2024.

Πηγή: Motorrad

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon