.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 16:29

Έρχονται οι «επιθεωρητές» των ΚΤΕΟ – Αλλαγές εν όψει για το 2024

Νέο μέτρο του υπουργείου με στόχο τον περιορισμό των παρατυπιών στα ΚΤΕΟ και των παραποιημένων ελέγχων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ διαφόρων μέσων ενημέρωσης, η κυβέρνηση έχει σχέδιο καταπολέμησης των παρατυπιών στα ΚΤΕΟ που συμβαίνουν, σύμφωνα με την ίδια, στα σημεία ελέγχου, με αποτέλεσμα πολλά ακατάλληλα οχήματα να παίρνουν το πολυπόθητο χαρτί και να βγαίνουν νόμιμα στο δρόμο. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, είναι θέμα χρόνου η ενεργοποίηση του μητρώου των επιθεωρητών ΚΤΕΟ, οι οποίοι θα «τρίξουν τα δόντια» στα σημεία ελέγχου αλλά και στους ίδιους τους χρήστες οχημάτων.

Σύμφωνα με την νέα αυτή διαδικασία, οι επιθεωρητές ΚΤΕΟ θα βρίσκονται στα σημεία τεχνικού ελέγχου και θα μπορούν να ελέγξουν και οι ίδιοι, τα ΚΤΕΟ αλλά και τα οχήματα ιδιωτών, ώστε να διαπιστώνεται ότι το εκάστοτε πιστοποιητικό τεχνικής επάρκειας που δίδεται είναι πραγματικό.

Στόχος του μέτρου είναι τόσο ο έλεγχος των διαδικασιών ΚΤΕΟ, όσο και η άσκηση πίεσης του Υπουργείου προς τους οδηγούς, για την απόκτηση νέων οχημάτων ή την σωστή συντήρηση των παλαιότερων από αυτά. Όπως χαρακτηριτικά δήλωσε ο Γ.Γ. Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, «αυστηροποιώντας τους τεχνικούς ελέγχους και υποχρεώνοντας τους οδηγούς να έχουν καλύτερα συντηρημένα αυτοκίνητα ή να αφήνουν το παλιό και να αγοράσουν ένα πιο καινούργιο όχημα, σίγουρα μειώνεις το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και κάνεις τους δρόμους περισσότερο ασφαλείς».

«Στόχος μας είναι να μην κάνουμε ακριβό το παλιό όχημα, αλλά να κάνουμε πιο αυστηρή την διαδικασία που θα του επιτρέψει να κυκλοφορεί στους δρόμους» συμπλήρωσε.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 16:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon