.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 07:51

Μοτοσυκλέτα με κινητήρα της Ferrari; Γιατί όχι;

Αν -λέμε αν- αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπάρχει μοτοσυκλέτα με κινητήρα της Ferrari, τότε επιτέλους ( ; ) σας έχουμε την απάντηση.

Επίσης, αν κάτι μάλλον δεν πέρασε από το μυαλό των μηχανικών στο Maranello, είναι ότι ο κινητήρας V8 που χρησιμοποιήθηκε στη Ferrari F355 θα... έμπαινε σε ένα όχημα με μόνο δύο τροχούς. Κάπου εδώ ανέλαβε δράση ο Birger Hansen, ένας Δανός μοτοσυκλετιστής ο οποίος πήρε τον V8 κινητήρα των 3,5 λίτρων και των 375 ίππων από το F355 και τον έβαλε σε μια μοτοσυκλέτα που κατασκεύασε ο ίδιος.

Όντας... «cruiser» στη σχεδίασή της, η μοτοσυκλέτα φοράει τερατώδη ελαστικά, ανεστραμένο μπροστινό, εξάτμιση της Akrapovic και ένα επίσης τερατώδη ανεμιστήρα στο πλάι στο όνομα της ψύξης των 375 ίππων.

Στο σχετικό video που ακολουθεί, ο Hansen μιλά για τη διαδικασία κατασκευής της μοτοσυκλέτας, η οποία ξεκίνησε με τον φίλο του, Michael Andersen, που συμφώνησε να προμηθευτεί έναν κινητήρα εάν ο Hansen κατασκεύαζε τη μοτοσυκλέτα. Μάλιστα, η κατασκευή διήρκεσε χρόνια από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωση της.

Φυσικά το χρώμα της ιδιαίτερης αυτής μοτοσυκλέτας είναι το κόκκινο, ενώ όπως και σε άλλες παρόμοιες κατασκευές το νόημα αγνοείται.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon