.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 17:38

BMW R 1300 GS και Metzeler – Ανέβηκαν στα 6.000 μέτρα σε λιγότερο από 24 ώρες

Μία από τις πρώτες δοκιμασίες της νέας BMW R 1300 GS που λαμβάνει δημοσιότητα και έλαβε χώρα στην Χιλή.

Σε μία αποστολή πολύ μεγάλης δυσκολίας ενεπλάκησαν η BMW Motorrad και η κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών Metzeler, με στόχο την κατάκτηση των υψών στην έρημο Ατακάμα της Χιλής. Με έναν στόλο από R 1300 GS, εξοπλισμένες με τα ελαστικά Metzeler Karoo 4, η ομάδα που ανέλαβε την αποστολή ξεκίνησε μια αναρρίχηση η οποία ολοκληρώθηκε στα 6.006 μέτρα, στην βόρεια πλευρά του Nevado Ojos de Salado, του υψηλότερου ενεργού ηφαιστείου στον κόσμο, μέσα σε 19 ώρες και 22 λεπτά.

Οι αναβάτες που πήραν μέρος στο εγχείρημα ήταν οι: Salvatore Pennisi, διευθυντής τμήματος δοκιμών και τεχνικών σχέσεων της Metzeler, Christof Lischka, επικεφαλής ανάπτυξης της BMW, Michele Pradelli, πρωταθλητής extreme enduro και δοκιμαστής στο περιοδικό InMoto και Karsten Schwers,  δημοσιογράφος και δοκιμαστής του γερμανικού περιοδικού Motorrad.

H αποστολή περιελάμβανε και μία διαδρομή εγκλιματισμού, στα υψόμετρα που φέρνουν τις δικές τους προκλήσεις στον ανθρώπινο οργανισμό -το οξυγόνο μειώνεται, ενώ πάνω από τα 5.000 μέτρα η θερμοκρασία βρίσκεται στους -10 βαθμούς Κελσίου το πρωί, ενώ πέφτει μέχρι και τους -20 την νύχτα! Η ομάδα αναρριχήθηκε στο Circuito de los Seis Miles, στις πλαγιές του ηφαιστείου στο οποίο αναρριχήθηκε στην συνέχεια, κατεβαίνοντας κατόπιν ξανά στο επίπεδο της θάλασσας, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, στην Bahia Inglesa. Από εκεί ξεκίνησαν, στην 6 Δεκεμβρίου και ώρα 15.00 τοπική, την αναρρίχηση τους στο ηφαίστειο, η οποία ολοκληρώθηκε στις 10.22 τοπική, στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο Salvatore Pennisi δήλωσε για το όλο εγχείρημα: «Αυτή η αποστολή μας επέτρεψε να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή σχέση μεταξύ της Metzeler και της BMW Motorrad αλλά και, πάνω από όλα, να επιδείξει την αξία δύο αυστηρά εργοστασιακών προϊόντων, που οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει και να χρησιμοποιήσει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η ανάβαση στα 6.000 μέτρα ήταν εξαιρετικά σκληρή, ειδικά για εμάς τους αναβάτες, που έπρεπε να περάσουμε από απαιτητική φυσική προετοιμασία πριν ανεβούμε στις μοτοσυκλέτες μας. Οπότε, πριν εκφράσουμε καν την χαρά μας για την αποτελεσματικότητα των ελαστικών μας, τα συγχαρητήρια στους αναβάτες είναι πρέποντα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 17:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon