.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 12:02

H Zero DSR/X θα συμμετάσχει σε δοκιμασία αντοχής 2.100 χιλιομέτρων

Πρόκειται για το Maudes Trophy, που έχει να απονεμηθεί σχεδόν 30 χρόνια!

H Zero Motorcycles ανακοίνωσε ότι στοχεύει να συμμετάσχει, με την DSR/X, στο Maudes Trophy, μία από τις δυσκολότερες δοκιμασίες αντοχής, κάνοντας απόσταση που σχεδόν αγγίζει τα 2.100 χιλιόμετρα. Η προσπάθεια θα σηματοδοτήσει την πρώτη του είδους της, από ηλεκτρικό όχημα και θα ξεκινήσει στις 29 Νοεμβρίου. Η διαδρομή θα φέρει την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από το Land’s End, στο Lowestoft, το Εδινβούργο και το Holyhead της Μ. Βρετανίας, με τον τερματισμό στο Liverpool όπου και θα γίνει ειδική παρουσίαση, πριν τα βραβεία της FIM.

Στην πρόκληση θα συμμετάσχουν δύο μοτοσυκλέτες Zero DSR/X και 6 αναβάτες, μεταξύ των οποίων και ο Craig Carey-Clinch, ο οποίος θα πιστοποιήσει και την εγκυρότητα της συμμετοχής για λογαριασμό της ACU. Οι προκλήσεις της διαδρομής σίγουρα θα περιλαμβάνουν την ανάγκη επαναφόρτισης των μοτοσυκλετών, αλλά και τον καιρό, ο οποίος πιθανότατα θα είναι υγρός και κρύος -κλασικό Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διευθυντής του τμήματος Ηνωμένου Βασιλείου της Zero Motorcycles, Dale Robinson, δήλωσε για την πρωτοβουλία της εταιρείας: «Όταν η ευκαιρία παρουσιάστηκε για να πάρουμε μέρος σε αυτή την πρόκληση, δεν μπορούσαμε να πούμε όχι. Θα είναι πραγματικά απαιτητικό για τους αναβάτες, αλλά όλοι έχουν ισχυρό κίνητρο και την ελπίδα να βάλουν το όνομα τους στα βιβλία της ιστορίας. Πραγματικά ανυπομονούμε να δείξουμε ότι οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες μπορούν να το κάνουν και να σπάσουμε κάποια στερεότυπα που ακόμα συνδέονται με τα ηλεκτρικά οχήματα. Φαίνεται ταιριαστό το ότι, 100 χρόνια μετά από την πρώτη απονομή του τροπαίου Maudes, θα κάνουμε την δική μας προσπάθεια με την νέα γενιά πλήρως ηλεκτρικών μοτοσυκλετών».

Για την ιστορία, το Maudes Trophy φημίζεται ως μία από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες αντοχής για ανθρώπους και μηχανές και έχει απονείμει τρόπαιο μόλις 18 φορές μέσα σε ένα διάστημα 71 ετών -η τελευταία του διεξαγωγή ήταν το 1994, ενώ η πρώτη το 1923. Για να δούμε... θα καταφέρουν οι Zero να ολοκληρώσουν την πρόκληση;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 12:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon