.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 09:56

Έρχονται νέες κάμερες στις στολές των αστυνομικών – Το 2025 σε υπηρεσία

Στα πλαίσια νέας δράσης για αποτελεσματικότερη εκτέλεση του έργου της, που θα κοστίσει 9 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, η ΕΛ.ΑΣ. προμηθεύεται χιλιάδες νέες κάμερες για ενίσχυση του έργου της, τόσο των αστυνομικών υπαλλήλων όσο και της παρακολούθησης/διαχείρισης σε συγκεκριμένα προβληματικά σημεία. Το βασικότερο έργο αποτελεί η τοποθέτηση καμερών στις στολές των αστυνομικών υπαλλήλων, οι οποίες θα καταγράφουν εικόνα διαρκώς, με δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης στο κέντρο επιχειρήσεων, αλλά και αποθήκευσης υλικού βίντεο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Κατ’ επέκταση, το συγκεκριμένο βίντεο υλικό θα κρατείται για 15 ημέρες (για 2 ημέρες, αν αφορύν διαδηλώσεις), όμως αν συνδέονται με δικογραφία, θα παραμένουν αποθηκευμένα για όσο χρόνο χρειαστεί. H ΕΛ.ΑΣ. θα προμηθευτεί, για αρχή τουλάχιστον, 2.000 κάμερες προσωπικού και 400 κάμερες για περιπολικά, με διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού. Στα σχέδια περιλαμβάνεται και η προμήθεια 700 ακόμη σταθερών καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας-επιτήρησης, για τοποθέτηση σε «νευραλγικά» σημεία του Λεκανοπεδίου Αττικής, που απασχολούν με υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας.

Με τον τρόπο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να αναβαθμιστεί στο επίπεδο των ανάλογων υπηρεσιών σε άλλες χώρες, στις οποίες οι κάμερες σώματος ή bodycams, χρησιμοποιούνται κατά κανόνα εδώ και χρόνια. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ, με μέγιστο χρόνο υλοποίησης τους 15 μήνες. Ήτοι, από το 2025, οι κάμερες αυτές θα βρίσκονται κανονικά σε υπηρεσία.

Πηγή-εικόνα: Newsbomb

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 10:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon