.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 13:49

97 ετών: Ο γηραιότερος αγωνιζόμενος με μοτοσυκλέτα

Το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness ανακοίνωσε πως ο Νεοζηλανδός Leslie Harris είναι και επίσημα ο γηραιότερος εν ζωή ενεργός αγωνιζόμενος μοτοσυκλετιστής. Κι αυτό ήταν πριν τα τελευταία του γενέθλια.

Τον Φεβρουάριο 2023 ο Leslie Harris καβάλησε τη BSA Bantam του στην πίστα στα πλαίσια του Pukekohe 43rd Classic Motorcycle Festival στην πόλη Auckland της Νέας Ζηλανδίας. Στα 97 του χρόνια, ο κύριος Harris συνοδευόταν από τον γιό του, Rod (64 ετών) και την εγγονή Olivia (21 ετών), καθώς οι εκπρόσωποι τριών γενεών της ίδιας οικογένειας έλαβαν μέρος στον αγώνα Regularity της εκδήλωσης.

Αυτή η συμμετοχή επιβεβαιώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 επίσημα από το Guinness Book of World Records, χρίζοντας τον Harris τον γηραιότερο εν ενεργεία αγωνιζόμενο μοτοσυκλετιστή.

Την προηγούμενη φορά που ο Harris έτρεξε στην πίστα ήταν για την ίδια εκδήλωση το 2019 και τότε είχε κερδίσει! Στη συνέχεια επέστρεψε την επόμενη χρονιά μα είχε ένα ατύχημα που τον έστειλε στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά, ενώ έκτοτε κάτι οι πανδημίες, κάτι η εγχείρηση για αντικατάσταση γοφού που αναγκάστηκε να κάνει, τον είχαν αφήσει μακριά από την αγωνιστική δράση.

Η επιστροφή του στο κλασικό φεστιβάλ της πατρίδας του και η συμμετοχή εκ νέου σε έναν επίσημο αγώνα τον έκανε υποψήφιο για ένα παγκόσμιο ρεκόρ, κάτι που πιστοποιήθηκε από το αρμοδίους του βιβλίου Guinness και πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε.

Στο μεταξύ ο Harris έχει ήδη γιορτάσει τα γενέθλιά του και πλέον, ως 98χρονος, περιμένει την ίδια εκδήλωση τον Φεβρουάριο του 2024 για να επιστρέψει και να γράψει ένα νέο ρεκόρ.

Δείτε στη συνέχεια ένα βίντεο από την εκδήλωση του Φεβρουαρίου με τον κάτοχο του νέου ρεκόρ σε δράση.

Πηγή: Guinness Book of World Records

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 13:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon