.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 14:27

Ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες -Στο στόχαστρο κλεφτών τα καλώδια επαναφόρτισης

Δεν λέμε να ησυχάσουμε – Και η εγκληματικότητα συνεχίζεται ανενόχλητη.

Ρεπορτάζ από το Los Angeles των ΗΠΑ αποκαλύπτει μια νέα δραστηριότητα, παρανόμων και συμμοριών, όσον αφορά κλοπές οχημάτων και εξαρτημάτων αυτών. Πέρα από την μάστιγα της κλοπής καταλυτών και, φυσικά, ολόκληρων μοτοσυκλετών ή οχημάτων, τώρα οι κλέφτες χτυπούν και την ηλεκτροκίνηση. Λεία τους, τα καλώδια επαναφόρτισης, τα οποία είναι θηριώδη, γεμάτα χαλκό και ιδιαίτερα ακριβά.

Στο ρεπορτάζ, γίνεται ονομαστική αναφορά σε έναν κύριο ονόματι Bob Schneiderman, ο οποίος έπεσε θύμα κλοπής του καλωδίου επαναφόρτισης του αυτοκινήτου του: Κλέφτες απλώς εισήλθαν στον εξωτερικό χώρο στάθμευσης του σπιτιού του, στο οποίο είχε σταθμευμένο και φόρτιζε το όχημα του, αφαίρεσαν το καλώδιο φόρτισης με δύο απλέ κινήσεις και εξαφανίστηκαν. Ο Schneiderman αναφέρει ότι η αγορά νέου καλωδίου επαναφόρτισης, του κόστισε 2.700 δολάρια!

Μετά την κλοπή τους, τα καλώδια καταλήγουν είτε στα χυτήρια για σκραπ, είτε πωλούνται τάχιστα στο διαδίκτυο και αλλού, για γρήγορο κέρδος. Το προκλητικό της υπόθεσης είναι, ότι οι διεθνείς πηγές που ασχολήθηκαν με το ρεπορτάζ, αναφέρουν ότι οι αρμόδιες αρχές «απλά δεν μπορούν να κάνουν αρκετά για να προστατέψουν την περιουσία σας» ρίχνοντας εμμέσως λίγη ακόμα ευθύνη… στα θύματα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 14:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon