.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 07:39

Brembo - Βραβείο Red Dot 2023 για το 19RCS CORSA CORTA RR - Race Replica στην κατηγορία Product Design

Ως ένας από τους πιο σημαντικούς και αναγνωρισμένους διαγωνισμούς σχεδιασμού, το Red Dot Award επιλέγει και βραβεύει τις καλύτερες δημιουργίες που συνδυάζουν την καινοτομία με την εξαιρετική αισθητική. Ανάμεσα τους και η Brembo.

Το βραβευμένο 19RCS CORSA CORTA RR είναι η εξέλιξη του ακτινικού κύριου κυλίνδρου της εταιρείας που συνδυάζει ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και ελαφρότητα με σπορ εμφάνιση, προοριζόμενο για τα Supersport και Naked μοντέλα για τα οποία έχει σχεδιαστεί. Κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου αεροναυπηγικής και φινιρισμένο με επεξεργασία σκληρής οξείδωσης, το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας του προέρχεται άμεσα από τους κύριους κυλίνδρους που χρησιμοποιούνται στα πρωταθλήματα MotoGP και SBK.

Σε όλες τις βελτιώσεις του όλα αυτά τα χρόνια, ο μοχλός έτυχε πάντα μεγάλης εκτίμησης, καθώς επιτρέπει στους αναβάτες να προσαρμόσουν το «σημείο δαγκώματος» ακριβώς εκεί που θέλουν, με έναν εύκολα προσβάσιμο επιλογέα στην κορυφή του ίδιου του κύριου κυλίνδρου. Ο επιλογέας λειτουργεί με έναν μηχανισμό έκκεντρου για να επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις απόκρισης (Κανονική, Σπορ και Αγώνα). Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με το RCS (Ratio Click System), το οποίο επιτρέπει την αλλαγή στην κατανομή της δύναμης πέδησης χωρίς να αλλοιώνεται η απόδοση του συστήματος όσον αφορά την καθαρή ισχύ. Το σύστημα ρύθμισης επιτρέπει στους αναβάτες να έχουν μια ολοκληρωμένη αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα τους και να προσαρμόζουν την απόδοση πέδησης στο στυλ οδήγησης, τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες του δρόμου. Επομένως, αυτός ο ακτινωτός κύριος κύλινδρος θεωρείται η τέλεια επιλογή για αναβάτες που αναζητούν αναβάθμιση απόδοσης και φροντίζουν το στήσιμο της μοτοσυκλέτας τους, χωρίς ποτέ να διακυβεύεται η αισθητική του.

Το 19 RCS CORSA CORTA RR κέρδισε στη Brembo το δεύτερο βραβείο Red Dot, ενώ το πρώτο κέρδισε το 2019 με τα προηγούμενα 19 RCS CORSA CORTA. Η ποιότητα σχεδίασης είναι ο κοινός παράγοντας σε αυτά τα βραβευμένα προϊόντα.

Με περίπου 20.000 συμμετοχές ετησίως, το Red Dot Design Award είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Το 2023 υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν έργα από 60 χώρες σε 51 κατηγορίες διαγωνισμών. Το Brembo 19 RCS CORSA CORTA RR επιλέχθηκε από μια κριτική επιτροπή 43 διεθνών εμπειρογνωμόνων σχεδιασμού που συνεδριάζουν για περισσότερα από 60 χρόνια για να επιλέξουν τα καλύτερα σχέδια της χρονιάς. Τα βραβεία, που απονέμονται από το 1955, απονέμονται σε ειδική τελετή, η έκδοση του 2023 της οποίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Έσσεν της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon