.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 12:13

Triumph Tiger 1200 GT - Ρεκόρ Guinness απόστασης με μοτοσυκλέτα σε 24 ώρες

Αναβάτης ο 5άκις παγκόσμιος πρωταθλητής Enduro, Ivan Cervantes.

Η Triumph έχει να επιδείξει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, μέσα από τα θαυματουργά χέρια και τον… σιδερένιο πισινό, του 5άκις παγκόσμιου πρωταθλητή Enduro, Ivan Cervantes . Πιο συγκεκριμένα, ο Cervantes πέτυχε ένα νέο ρεκόρ Guinness, απόστασης διανυθείσας με μοτοσυκλέτα μέσα σε 24 ώρες, οδηγώντας μία Triumph Tiger 1200 GT.

Ο Cervantes οδήγησε την μοτοσυκλέτα μέσα στην ειδική πίστα Nardό Technical Center στην Ιταλία, μια πίστα μήκους 12,649 χιλιομέτρων. Η μοτοσυκλέτα του ρεκόρ δεν «πειράχθηκε» από την εργοστασιακή της κατάσταση, παρά μόνο υπέστη το πρώτο της σέρβις κατά την διάρκεια του ρεκόρ… και αυτό, διότι τελικά ο Cervantes κατάφερε να διανύσει απόσταση 4.012,53 χιλιόμετρα, μέσα σε μία μέρα! Μια απόσταση που αντιστοιχεί σε 2.492,41 μίλια, ή αλλιώς την απόσταση «από το Λονδίνο στις πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο»! Μάλιστα, ο Cervantes ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ, κατά περισσότερα από 600 χιλιόμετρα.

Για να γίνει αυτό το ρεκόρ πραγματικότητα, ο Cervantes έπρεπε να οδηγεί διαρκώς, σε ταχύτητες πάνω από 200 χιλιόμετρα την ώρα, στην πίστα του Nardó, χωρίς ύπνο, για 317 γύρους. Του οφείλουμε τα συγχαρητήρια μας!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 12:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon