.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 17:27

Αεριωθούμενη μοτοσυκλέτα 240 km/h που καίει μπύρα [Βίντεο]

Κι όμως ναι, σοβαρολογούμε, κάποιος την έφτιαξε και λειτουργεί, μάλιστα υπάρχει βίντεο που το αποδεικνύει.

Μερικές φορές είναι τόσα πολλά τα γιατί που δεν ξέρει κανείς από πού να το πρωτοπιάσει. Ας δοκιμάσουμε απ’ την αρχή. Ο κύριος Ky Michaelson από τις ΗΠΑ είναι αρκετά γνωστός στην πατρίδα του, αν και οι περισσότεροι πιθανότερα τον ξέρουν ως “Rocketman” παρά με το όνομά του.

Το παρατσούκλι αυτό οφείλεται στην αγάπη του στους πάσης φύσεως πυραύλους και δη το βίτσιο του - που κρατά τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1960 - να τους παντρεύει με κάθε λογής λάθος τροχοφόρο όχημα: ποδήλατα, μοτοσυκλέτες, καρτ, αυτοκίνητα.

Το νέο παιχνίδι του Rocketman δεν έχει και πολύ νόημα, είναι όμως αρκετά απρόσμενο και ασυνήθιστο ώστε να έχει ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που κινείται χάρη στην ώθηση αερίων που εκτοξεύονται υπό πολύ μεγάλη πίεση προς τα πίσω, είναι δηλαδή μια αεριωθούμενη μοτοσυκλέτα.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης κατασκευής είναι η φύση των ατμών, οι οποίοι προέρχονται από βρασμό … μπύρας.

Η όλη κατασκευή συνίσταται σε ένα μεγάλο μεταλλικό δοχείο μπύρας το οποίο θερμαίνεται σταδιακά, με συνέπεια στο εσωτερικό του να αυξάνει η πίεση καθώς η μπύρα αρχίζει να εξαερώνεται χωρίς να βρίσκει διέξοδο. Όταν η πίεση φτάσει περίπου στα 280 psi (19.3 bar) το ευγενές ποτό είναι έτοιμο να κάνει τη δουλειά του.

Ουσιαστικά το μόνο που μένει είναι το άνοιγμα του γκαζιού, δηλαδή της πεταλούδας που ανοίγει δίοδο στον ατμό προς τις εξατμίσεις, ενώ στην πορεία ενισχύεται από μικρές ψεκαστές δόσεις διοξειδίου του άνθρακα (CO2 booster).

Το αποτέλεσμα, κατά τον δημιουργό του είναι τελική ταχύτητα γύρω στα 240 km/h, η οποία εδώ τροφοδοτείται από την ώθηση (thrust) που παράγει αυτή διάταξη και όχι με τον παραδοσιακό μοτοσυκλετιστικό τρόπο που είναι η παραγωγή ενέργειας που μεταφέρεται στον τροχό για να τον περιστρέψει μέσω του συστήματος μετάδοσης.

Εδώ δεν υπάρχει καν μετάδοση, αφού όλο το δίκυκλο κινείται ωθούμενο από τα αέρια που εκτοξεύονται προς τα πίσω με πολύ μεγάλη ταχύτητα, λόγω της πίεσης μέσα στο βαρέλι της μπύρας – το οποίο χωρά μέσα 52 λίτρα, παρεμπιπτόντως, όχι μόνο το μπουκαλάκι που προσθέτει στο βίντεο απλώς για να γίνει η οπτική επαφή με τη μπύρα.

Είναι προφανές πως αυτή η δημιουργία είναι απλώς ένα παιχνίδι και δε φαίνεται να έχει καμιά ρεαλιστικά αξιοποιήσιμη πτυχή πλην του να κάνεις τους φίλους σου να γελάσουν, πληρώνοντας ένα καλό κομπόδεμα για να πετάξεις τόσες μπύρες. Για τον δημιουργό του ίσως και είναι ένας τρόπος να προσελκύσει χορηγία από κάποια σχετική εταιρεία.

Το καλό είναι πως δε χρειάζεται απαραιτήτως μπύρα για να δουλέψει, καθώς ο Michaelson δηλώνει πως συμβατό είναι κάθε υγρό με σημείο βρασμού κάτω των 150 βαθμών Κελσίου, απλά βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Αν επιχειρούσαμε να δούμε την πρακτική πλευρά, θα είχε ένα ενδιαφέρον να ξέραμε πόσα χιλιόμετρα βγάζει με 52 λίτρα μπύρας. Η λογική λέει πως όσο αδειάζει το βαρέλι τόσο θα πέφτει η πίεση μέσα του, άρα πολύ πριν τελειώσει η μπύρα η ώθηση θα είναι πια περιορισμένη.

Μια ακόμη παράμετρος που θα είχε ιδιαίτερη σημασία είναι το πόση ώρα διατηρεί τη θερμοκρασία του το “αερόψυκτο” βαρέλι, καθώς όσο κρυώνει θα πέφτει η πίεση στο εσωτερικό και δε γνωρίζουμε αν το κύκλωμα θέρμανσης είναι ενσωματωμένο στη μοτοσυκλέτα. Τουλάχιστον όταν μείνεις από πίεση, θα έχεις να πιεις κάτι μέχρι να έρθουν να σε μαζέψουν. Γι' αυτό δεν έχει μια κάνουλα στο πλάι του βαρελιού, ή παρεξηγήσαμε;

Αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα θέματα σε μια κατασκευή όπως αυτή, που έγινε μόνο και μόνο επειδή “μ’ αρέσει και μπορώ”. Και πάλι καλά δηλαδή, γιατί ό,τι μπει στο βαρέλι θα βγει άκαυτο υπό πίεση περιλούζοντας μια ακτίνα αρκετών μέτρων πίσω από τη μοτοσυκλέτα. Δεν ακούγεται και πολύ φιλικό για χρήση κοντά σε άλλους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 17:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon