.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 12:39

Η Yamaha δημιούργησε ένα «νέο πολυπροπυλένιο» για τα δίκυκλα του μέλλοντος

Είναι ανακυκλωμένο και φιλικό προς το περιβάλλον και θα μπει στην παραγωγή εντός του έτους.

Η Yamaha συνεχίζει τις αναζητήσεις της προς την χρήση νέων και «καθαρών» υλικών, με την ανακοίνωση για την δημιουργία ενός νέου, περιβαλλοντικά φιλικού ανακυκλωμένου πολυπροπυλενίου (PP). Η εταιρεία θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το νέο πλαστικό υλικό, εντός του έτους, στα δίκυκλα που προορίζονται για τις Ασιατικές αγορές –για αρχή.

Αυτός ο νέος τύπος πολυπροπυλενίου, θα κατασκευάζεται από πρώτες ύλες καθαρές από παράγοντες βλαβερούς προς το περιβάλλον, αλλά και απορριφθέν υλικό από τις διαδικασίες παραγωγής πετροχημικών και καλουπιών. Η Yamaha δηλώνει ότι είναι σε θέση να ελέγχει πλήρως το κατασκευαστικό ιστορικό των πρώτων υλών, ενώ σημαντικός παράγοντας της ανάπτυξης του νέου υλικού, είναι η αύξηση της ανθεκτικότητας και η βελτίωση της εμφάνισης, των ανακυκλωμένων πλαστικών.

Τα σημεία στα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί το νέο υλικό - ανακυκλωμένο πολυπροπυλένιο (PP)

Σύμφωνα με την Yamaha, το πολυπροπυλένιο χρησιμοποιείται περίπου στα μισά από τα εξωτερικά πλαστικά τμήματα των σημερινών δικύκλων, τονίζοντας την σημασία του PP ως πρώτη ύλη. Τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν την αύξηση του ποσοστού των ανακυκλωμένων και «καθαρών» υλικών στην κατασκευή μοτοσυκλετών και, στην συνέχεια, σε άλλους τομείς, ενώ η Yamaha παραμένει αφοσιωμένη στον στόχο της για ουδετερότητα άνθρακα, το 2050.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 12:47

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon