.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 07:55

The Athena – Ηλεκτρικό concept για όλα τα… αναστήματα

Η παρουσία της ηλεκτροκίνησης στη ζωή μας έχει ανοίξει και το σχετικό «σχεδιαστικό» ασκό του Αιόλου, χάρη στην ελευθερία που προσφέρουν οι ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες.

Κάπου εδώ έρχεται και το concept Athena, μια ιδέα ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας που αλλάζει σχήμα, από τον βιομηχανικό σχεδιαστή Zhengxuan Xie, ο οποίος το σχεδίασε ως έργο αποφοίτησής του από το Royal College of Art στο Λονδίνο. Η ιδέα περιστρέφεται γύρω από την έννοια του «Power Inside», έχοντας σχεδιαστεί για να δίνει τη δυνατότητα στους αναβάτες όλων των αναστημάτων να κουνούν απλώς το πόδι τους και να οδηγούν.

athe3.jpg

 

Το μυστικό βρίσκεται στη δυνατότητα της «Αθήνας» να αλλάζει σχήμα, πιο συγκεκριμένα, στην ικανότητα της μοτοσυκλέτας να προσαρμόζει το ύψος της σέλας. Όπως είναι λογικό, το ύψος της σέλας μιας μοτοσυκλέτας είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για όσους θέλουν να υιοθετήσουν τον δίτροχο τρόπο ζωής. Μια μοτοσυκλέτα που είναι προσιτή σε άτομα μετρίου αναστήματος ενώ ταυτόχρονα παρέχει το ίδιο επίπεδο απόδοσης με άλλες μηχανές είναι ο κινητήριος παράγοντας της ιδέας του Athena. Ουσιαστικά, σύμφωνα με τον σχεδιαστή, ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει τις διαστάσεις της μοτοσυκλέτας.

athe1.jpg

Κοιτάζοντας τη σχεδίαση της μοτοσυκλέτας, πρόκειται ξεκάθαρα για μια φουτουριστική ιδέα που πιθανώς απέχει χρόνια, αν όχι δεκαετίες από το να γίνει πραγματικότητα. Παρόλα αυτά, δίνει μια ενδιαφέρουσα εικόνα του τι οραματίζεται ο Xie για το μέλλον της μοτοσυκλέτας. Η ενσωμάτωση ημιδιαφανών υλικών πχ. στο σώμα της μοτοσυκλέτας είναι μια ενδιαφέρουσα πινελιά.

athe2.jpg

Όπως εξήγησε ο Zhengxuan Xie, «Το ημιδιαφανές υλικό επιτρέπει στους χρήστες να αισθάνονται τη δύναμη του εξωτερικού περιγράμματος του οχήματος από απόσταση ενώ όταν πλησιάζουν σε αυτό, μπορούν να δουν τη μηχανική δομή μέσα στο όχημα περαιτέρω, για να αισθανθούν τη δύναμη εντός, που αποτελεί επίσης συνέχεια του «Power inside» στην προσωπικότητα του χρήστη.»

athe5.jpg

Εκτός από τις ιδιότητες που αλλάζουν σχήμα και τη φουτουριστική τεχνολογία, ο Xie οραματίζεται το Athena να είναι ένα αρκετά ισχυρό μηχάνημα. Στην πραγματικότητα, έχει φτάσει στο σημείο να καθορίζει τις θεωρητικές προδιαγραφές της μοτοσυκλέτας. Οραματιζόταν την ηλεκτρική μοτοσικλέτα να τροφοδοτείται από μια μπαταρία 17,7kW και χωρητικότητας 51A. Η μπαταρία θα τροφοδοτεί με ρεύμα έναν ηλεκτροκινητήρα 348v με μέγιστη απόδοση περί τα 85 (!) κιλά ροπής.

Πηγή: Rideapart.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon