.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 07:31

Zero Motorcycles – Μεταφέρει μέρος της παραγωγής της στις Φιλιππίνες

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών των ΗΠΑ γίνεται όλο και πιο… διεθνής.

Όπως αναφέρει το revzilla.com, η Zero Motorcycles υπέγραψε συμφωνία με την Integrated Micro-Electronics Inc. (IMI), μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών κατασκευής με έδρα τις Φιλιππίνες, για την κατασκευή μοτοσυκλετών της Zero αλλά και υποσυστημάτων αυτών.

Η συνεργασία με την IMI έρχεται ένα μήνα αφότου η Zero απέλυσε περίπου το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού που ασχολείται με την παραγωγή στα κεντρικά γραφεία της Zero στο Scotts Valley της Καλιφόρνια. Με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσε η Zero, η IMI θα κατασκευάσει ολόκληρες μοτοσυκλέτες αλλά θα παράγει επίσης «μερικές, αρθρωτές συναρμολογήσεις που θα ολοκληρωθούν τελικά από τις κατασκευαστικές ομάδες της Zero, μαζί με τη μονάδα μπαταρίας και τα ηλεκτρονικά του οχήματος». Έτσι, φαίνεται ότι τουλάχιστον κάποια τελική συναρμολόγηση θα συνεχίσει να γίνεται από τη Zero.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι μοτοσυκλέτες που κατασκευάζει η ΙΜΙ θα απευθύνονται κυρίως σε ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές, κάτι που είναι λογικό. Γιατί να φτιάξεις μοτοσυκλέτες στην Καλιφόρνια για να τις πουλήσεις στην Ασία, ενώ μπορείς να τις κατασκευάσεις στην Ασία με λιγότερα έξοδα;

«Αυτή η συνεργασία θα είναι μεταμορφωτική για τις λειτουργίες της Zero Motorcycles. Η επέκταση του κατασκευαστικού μας αποτυπώματος σε μια νέα περιοχή επιτρέπει στη Zero Motorcycles να κλιμακωθεί αποτελεσματικά για να καλύψει την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα μας και να βελτιώσει την παράδοση και την ικανοποίηση των πελατών στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά EV», δήλωσε ο CEO της Zero, Sam Paschel.

Τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ στο φόντο η Zero δέχεται πιέσεις από τους επενδυτές για την επίτευξη κερδοφορίας, μιας και η εταιρεία συγκέντρωσε πρόσφατα 167 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης από τον ινδικό κολοσσό μοτοσυκλετών Hero MotoCorp.

Η αύξηση κεφαλαίου, η συμφωνία με την Hero και οι απολύσεις προσωπικού, που έγιναν όλα την ίδια στιγμή, οδήγησαν σε σημαντικές εικασίες ότι η παραγωγή των Zero Motorcycles θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Ινδία, αλλά τώρα αποδεικνύεται ότι μέρος ή το μεγαλύτερο μέρος αυτής της παραγωγής θα πραγματοποιηθεί στις Φιλιππίνες.

Γενικά πάντως, αν αναλογιστεί κανείς τις καθυστερήσεις παραγωγής του LiveWire, τις απολύσεις και την προβληματική προσφορά μετοχών της Sondors, αλλά και τις απολύσεις στη Zero, το πρώτο τρίμηνο του 2023 για τους κατασκευαστές ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με έδρα την Καλιφόρνια έχει ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon