.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 15:27

Πωλείται Aprilia Tuono V4 1100 Factory μετατροπή σε snowmobile

Είναι λίγο εκτός εποχής για την Ελλάδα, αλλά για 175 άλογα θα κάνουμε την καρδιά μας πέτρα.

Αυτή η μετατροπή έγινε στον Καναδά και πρόλαβε να διεκδικήσει τον χώρο της στη δημοσιότητα μέσω του καναλιού στο YouTube του δημιουργού του, ο οποίος είχε παρουσιάσει τη διαδικασία σταδιακά σε μια σειρά οκτώ επεισοδίων μέσα στο 2022.

Η αρχή έγινε με την απόκτηση ενός τρακαρισμένου Tuono V4 Factory 1100 του 2019, στο οποίο τοποθέτησε μια ερπύστρια Timbersled ARO 137 (με πίσω φρένο, συνδεδεμένο κανονικά στο φως φρένου της μοτοσυκλέτας) και ένα μπροστινό πέδιλο επίσης της Timbersled.

apri tuono v4 snow 10

Για να αποκτήσει μεγαλύτερη διαδρομή στο μπροστινό το άλλαξε με αυτό ενός ΚΤΜ 450 του 2020, μαζί με τις τιμονόπλακες και το τιμόνι, κατασκευάζοντας μερικά μοναδικά κομμάτια για να τοποθετήσει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα του Tuono, όπως την οθόνη και τον κεντρικό διακόπτη.

Το φανάρι αγοράστηκε από το eBay και αρχικά προοριζόταν για Honda CRF450L, ενώ έγινε ειδική ρύθμιση στα ηλεκτρονικά της Aprilia. Συγκεκριμένα, η μοτοσυκλέτα επαναπρογραμματίστηκε από την AFC Racing στο Τέξας προκειμένου οι αγωνιστικοί χάρτες να λειτουργούν σωστά σε θερμοκρασίες αρκετά κάτω του μηδενός.

apri tuono v4 snow 8

Το τελικό αποτέλεσμα έχει αρκετά στοιχεία που κατασκευάστηκαν ειδικά για αυτό το snowmobile, όπως τα πτερύγια που προστατεύουν τις εισαγωγές αέρα από το χιόνι που εκσφενδονίζεται από το μπροστινό και ένα βαρβάτου μεγέθους κάλυμμα για το ψυγείο, ενώ άλλα περιφερειακά προέρχονται κατευθείαν από τα after market ράφια των οχημάτων χιονιού, όπως τα μαρσπιέ.

Ο κινητήρας παραμένει στη στοκ μορφή του, δηλαδή αποδίδει 175 ίππους και μάλιστα με τον πιο απότομο τρόπο των race modes του Tuono V4 Factory, με μόνη αλλαγή τη χρήση ενός custom γραναζιού για την τελική μετάδοση στην ερπύστρια ώστε να κοντύνει η σχέση της. Ως έχει πιάνει περίπου 200 km/h που είναι υπεραρκετά για snowmobile.

apri tuono v4 snow 9

Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται πως το θηρίο δουλεύει ως γατούλα, είναι απολαυστικότατο στο χιόνι και από τη στιγμή της ολοκλήρωσής του έχει δουλέψει γύρω στις 20 ώρες μόνο. Αυτός άλλωστε περιγράφεται και ως ο βασικός λόγος που έχει βρεθεί σε αγγελία στο eBay: ήταν κρίμα να το βλέπει να σκονίζεται στο γκαράζ του.

Το απίθανο αυτό Aprilia Snowmobile πωλείται άμεσα προς 16,000 δολάρια ΗΠΑ, περίπου €14,900 με την ισοτιμία της 24/3/2023, ενώ η δημοπρασία θα διαρκέσει για άλλες 25 μέρες με απρόβλεπτη κατάληξη ως προς το τελικό ποσό που θα πιάσει.

Ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι θα βρείτε τη σελίδα πώλησης του snowmobile εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 15:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon