.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 13:12

Παγκόσμια πρωτιά Yamaha - Θα χρησιμοποιεί «πράσινο» αλουμίνιο

Τα νέα αποτελούν κομμάτι της ευρύτερης στρατηγικής της Yamaha για μετάβαση σε υλικά ουδέτερα ως προς τον άνθρακα.

Μπορεί το αλουμίνιο να είναι ένα από τα υλικά υψηλής τεχνολογίας που έχουν μεταμορφώσει την κατασκευή οχημάτων τον τελευταίο αιώνα, όμως είναι ένα από τα δύσκολα και ενεργοβόρα υλικά, στην διαδικασία παραγωγής του. Σε μία παγκόσμια πρωτιά, η Yamaha Motor ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με έναν προμηθευτή «πράσινου αλουμινίου» εντός του Φεβρουαρίου, ένα υλικό που θα χρησιμοποιείται από τούδε και στο εξής, στην κατασκευαστική διαδικασία μοτοσυκλετών.

Θα μας ρωτήσετε εύλογα: Τι είναι το πράσινο αλουμίνιο; Σύμφωνα με την ανάλογη ενημέρωση από την Yamaha, είναι αλουμίνιο το οποίο προέρχεται από διαδικασία παραγωγής που χρησιμοποιεί ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ενώ παράλληλα εκπέμπει μικρότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με το δελτίο της Yamaha, το αλουμίνιο αποτελεί από το 12% μέχρι το 31% της μάζας μιας σημερινής μοτοσυκλέτας και έτσι, η χρήση του «πράσινου αλουμινίου» στην παραγωγική διαδικασία, συμβάλλει στην μείωση των εκπομπών ρύπων σε επίπεδο βιομηχανίας.

Στην αρχή της χρήσης του «πράσινου αλουμινίου», η Yamaha θα κατασκευάζει τμήματα μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού και αγωνιστικών εκτός δρόμου, ενώ στην συνέχεια θα το επεκτείνει και σε άλλα μοντέλα της. Δείτε, για παράδειγμα, στην εικόνα, μερικές από τις χρήσεις στις οποίες θα εφαρμοστεί το πράσινο αλουμίνιο.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, ότι ήδη η Yamaha κάνει ευρεία χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου στα μοντέλα μοτοσυκλετών της,  που ανέρχεται στο 80% της συνολικής ποσότητας που η Yamaha αξιοποιεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 13:27

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon